Saltar al contenido

När slutar Office 2010?

15 de junio de 2021
Officesuites 6f2330fc4689472da27c5279ae2223d5

Microsoft avslutar stödet för Microsoft Office 2010 den 13 oktober 2020, vilket innebär att det kommer att avbryta allt stöd, inklusive betalt stöd samt alla uppdateringar, inklusive säkerhetsuppdateringar. Mellan nu och då är dock programvaran i en mellanfas där Microsoft fortfarande erbjuder lite support och några uppdateringar.

Vad betyder livets slut?

Livets slut är det datum efter vilket en ansökan inte längre stöds av det företag som gör det. Efter slutet av Office 2010 kan du fortsätta använda programvaran, men du skulle göra det på egen risk. Nya datavirus och annan skadlig kod utvecklas hela tiden och utan säkerhetsuppdateringar för att bekämpa dem kan dina data och ditt system vara sårbara. Tänk på «livets slut» i dessa termer: Inget mer tekniskt support, buggfixar eller säkerhetsuppdateringar.

Varför upphör supporten för Office 2010?

Office 2010-slutet av livscykeln liknar tidigare Microsoft Office-versioner. Microsoft säger, ”Microsoft Office 2010 har en supportlivscykel under vilken vi tillhandahåller nya funktioner, programuppdateringar, säkerhetsfixar och så vidare. Denna livscykel varar i tio år från och med den dag då produkten släpptes. ”

Uppgradering till Office 2019

Microsoft Office 2019 släpptes i slutet av 2018 och så småningom måste du uppgradera för att dina dokument ska fungera ordentligt. Hur snart du gör det är upp till dig, men ju tidigare du gör det, desto snabbare kan du börja njuta av fördelarna med den nya programvarupaketet, som inkluderar de senaste visualiseringsfunktionerna, bättre säkerhet och kraftfullare dataanalys. För att installera Office 2019 måste du ha Windows 10 som operativsystem.

Uppgradering till Microsoft 365

Alternativt kan du uppgradera till Microsoft 365, som är molnversionen av Office. Fördelarna är att all din information lagras säkert i molnet och att du kan använda programvarupaketet på flera enheter. Nackdelen är att det är en prenumerationstjänst som du måste fortsätta att betala för regelbundet. Office 2019

  • Engångsköp
  • Uppdateras inte regelbundet; erbjuder endast funktioner från oktober 2018
  • En dator per licens

Microsoft 365 Home

  • Online prenumerationstjänst (månadsvis eller årlig)
  • Uppdateras regelbundet
  • Sex licenser med ett konto / logga in samtidigt