Saltar al contenido

Öppna PUB-filer utan Microsoft Publisher

20 de junio de 2021
PublisherGreetingCardCreated 56a247d23df78cf77274015a

Vad du ska veta

 • En .pub-fil är ett Microsoft Publisher-filformat som är lättast att öppna med Microsoft Publisher.
 • Om du inte har Publisher kan du använda LibraOffice Draw, CorelDraw eller andra program som stöder .pub-formatet.
 • Det kan också vara möjligt att använda Zamzar för att konvertera .pub-filen som du vill öppna till ett annat, mer användarvänligt filformat.

Det enklaste sättet att öppna en .pub-fil är med Microsoft Publisher, programmet det skapades i. Om du inte har MS Publisher finns det några andra sätt att öppna en .pub-fil.

Sätt att visa PUB-filer utan Microsoft Publisher

När du har ett Microsoft Publisher-dokument men inte har tillgång till Publisher finns det verktyg, tittare och genvägar som öppnar .pub-filer som skapats av Microsoft Publisher. LibreOffice Draw, en del av LibreOffice-paketet med öppen källkod, är ett bra verktyg som kan öppna Publisher-filer.

För det mesta är det bättre att konvertera en Publisher-fil till ett annat mer universellt format. Det finns flera metoder du kan använda för att skapa en delbar Publisher-fil. PDF är alltid ett utmärkt val men före Publisher 2010 finns det ingen inbyggd PDF-export i Microsoft Publisher. När innehållet i stället för layouten är av största vikt (och ingen grafik behövs) är det bästa sättet att utbyta information som vanlig ASCII-text. Men när du vill inkludera grafik och vill bevara din layout, gör inte vanlig text det.

Använd Microsoft Publisher för att skapa en fil att dela

För att dela Publisher 2000 (eller högre) filer med användare av Publisher 98, spara filen i Pub 98-format.

Microsoft Publisher

Skapa utskrivbara filer från utgivardokument

Skicka mottagaren en fil som de kan skriva ut till skrivbordet. De kommer inte att kunna se det på skärmen men de kan få en ganska exakt utskrift. Flera metoder är tillgängliga även om varje metod kan ha nackdelar.

Spara filen i PostScript-format

För att skapa en .ps-fil, gå till Fil menyn, välj Spara somoch välj sedan Spara som typ nedrullningspilen och välj Postskriptum. Denna metod används vanligtvis för att förbereda filer för kommersiell utskrift. Om mottagaren har en PostScript-kompatibel skrivare kan de skriva ut filen.

Spara utgivardokumentet som en EPS-fil

Normalt används för kommersiell utskrift, en EPS-fil kan öppnas i många grafikprogram. En EPS-fil måste öppnas i ett annat program (t.ex. PageMaker eller QuarkXPress) för att kunna skrivas ut. En separat EPS-fil skapas för varje sida i publikationen. För att skapa en EPS-fil i Publisher, gå till Fil > Skriva ut, sedan i Skriva ut dialogrutan, välj Utskriftsinställningar > Egenskaper. Välja Inkapslad PostScript (EPS) som PostScript-utdataformat. Välj för att skriva ut varje sida, en i taget Skriv ut till fil.

Skriv ut ett förlagsdokument till en PRN-fil

När du skriver ut publikationen väljer du Skriv ut till fil kryssruta. Istället för att skriva ut till skrivaren skapar Publisher en PRN-fil. Mottagaren använder DOS-kopia kommando för att skicka filen till skrivbordet (från DOS PROMPT typ kopiera filnamn.prn lpt1 eller lpt2, beroende på var skrivaren finns). Om din skrivare inte matchar mottagarens, kanske PRN-filen inte skrivs ut precis som du tänkt dig. Om du utbyter filer regelbundet med en mottagare, skaffar du en kopia av skrivardrivrutinen för skrivaren och använder den för att skapa PRN-filen från Publisher.

Skapa HTML-filer (webbsidor) från förlagsfiler

Konvertera ditt Publisher-dokument till en HTML-fil och lägg antingen upp filen på webben och skicka mottagarna adressen för att se filerna eller skicka HTML-filen till mottagaren så att de kan se offline i en webbläsare. Om du skickar filerna ska du inkludera all grafik också och ställa in filen så att all HTML och grafik finns i samma katalog. På detta sätt kan mottagaren placera filerna var som helst på hårddisken.

HTML

Eller ta HTML-koden som Publisher skapar och skicka ett e-postmeddelande i HTML-format. Förfarandet för att skicka ett HTML-e-postmeddelande beror på din e-postklient. Hur HTML-e-postmeddelandet tas emot av mottagaren beror på vilken e-postklient de använder (och om de accepterar HTML-formaterad e-post).

Skapa PDF-filer från utgivardokument

Konvertera ditt Publisher-dokument till Adobe PDF-format. Publisher-versioner före Publisher 2007 har inget PDF-exportalternativ. Använd istället ett program, till exempel Adobe Acrobat Distiller. För att skapa PDF-filen, skapa en PostScript-fil och använd sedan Adobe Acrobat för att skapa PDF-filen. Mottagaren kommer att kunna se dokumentet på skärmen eller skriva ut det. Mottagaren måste dock ha Adobe Acrobat Reader (det är gratis) installerat. Det finns också några skrivardrivrutiner och programvara som skapar PDF-filer från de flesta Windows-applikationer.

Konvertera PUB till PDF

I Publisher 2007 och 2010 sparar du Publisher-filen som en PDF-fil från programmet för att skicka den till alla som har programvara (inklusive gratis Acrobat Reader) som kan öppna eller visa PDF-filer.

Hur man använder en PUB-fil om du inte har utgivare

När du har en fil i det naturliga Publisher-formatet (.pub) men inte har tillgång till Microsoft Publisher har du ett par alternativ.

Skaffa en testversion av Publisher

Du får hela Office Suite tillsammans med en gratis testversion av den senaste utgivaren. Använd den för att öppna och visa din fil.

Konvertera Publisher-filer till andra programvaruformat

Det kan vara möjligt att konvertera en PUB-fil till det naturliga formatet för en annan stationär publiceringsprogramvara. Kontrollera importalternativen i den programvara du väljer för att se om den accepterar PUB-filer (och vilken version av PUB-filen). Ett plugin som konverterar Publisher-filer till InDesign, PDF2DTP är en Markzware-produkt. När du använder ett program som PDF2DTP kan vissa delar av filen kanske inte konverteras som förväntat. Ett annat alternativ är att använda en online-konverteringssida som Zamzar.com för att konvertera PUB-filer till PDF och andra format. För närvarande konverterar Zamzar PUB-filer till dessa format:

 • DOC: Microsoft Word-dokument
 • HTML: Hypertext Markup Language
 • MP3: Komprimerad ljudfil
 • ODT: OpenDocument-kalkylblad
 • PCX: Bild för penselbitmapp
 • PDF: Bärbart dokumentformat
 • PNG: Bärbar nätverksgrafik
 • PS: PostScript
 • RTF: Rich text-format
 • Text: Textdokument

Ett annat online PDF-konverteringsverktyg, Office / Word till PDF, konverterar också PUB-filer. Ladda upp till en 5 MB fil för konvertering.