Saltar al contenido

Populära taggar för Instagram som du borde använda

17 de julio de 2021
Instagramhashtag 3841467b1a034d42be8b103a64f93b61

För många Instagram-användare är det viktigt att få likes och följare. Ett grundläggande sätt att lägga till dina inläggs synlighet är att tagga dem med relevanta hashtags så att användare som söker efter nyckelord med Instagrams sökfunktion kommer att upptäcka ditt innehåll. Här är några populära taggar som hjälper dina Instagram-inlägg att få en större publik.

Hur Hashtags fungerar för att öka din närvaro

Om du lägger upp ett foto av din sovande hund och lägger till hashtaggen «#dog» i din bildtext kan andra användare som söker #dog stöta på ditt foto och inlägg, gilla det och kommentera det eller till och med börja följa dig. Om du konsekvent lägger till relevanta och populära hashtags kan du hålla ditt innehåll högst upp i sökresultaten, öka dina chanser att få likes och följare och till och med landa på Instagrams Explore-sida.

Populära Hashtags

Medan populära hashtags alltid förändras på grund av aktuella händelser och nya trender, här är några fleråriga favoriter.

#Kärlek

#Love är fortfarande en av de mest populära och ofta använda Instagram-hashtagsna. Människor lägger till #love i många typer av innehåll och användare söker efter det regelbundet. Instagram-besökare är alltid mottagliga för skönhet och positivitet.

#Skön

Med så många exceptionella filter som kan få en vanlig bild eller video att se extraordinär ut, är #beautiful ett populärt sätt att beskriva tilltalande fotografering eller film på Instagram.

#Sommar

Sommaren verkar vara allas favoritsäsong på Instagram. Från strandbilder till rosa och orange solnedgångar, #summer åtföljer fantastisk fotografering, strandscener och andra roliga sommaraktiviteter.

#Söt

Så, din hund sover, och du tycker att den är ganska söt, eller hur? Lägg upp ett foto av din håriga vän och lägg till # cute. När Instagram-användare söker # söta hittar de en massa söta djur, spädbarn och mer sötnos.

#Mig

Instagram är den bästa selfiesidan. Alla ser bra ut med ett fotofilter, och det är enkelt att ta ett slumpmässigt foto av dig själv, lägga till #me och samla gillanden från dina följare.

#Flicka

Många ungdomar gillar att publicera smickrande bilder av sig själva. Att lägga till #girl är ett pålitligt sätt att generera positiv feedback.

#TBT

TBT står för «Throwback Thursday», och många tycker om att hitta gamla foton och lägga upp dem tillsammans med #TBT-hashtaggen. Dessa inlägg från det förflutna är roliga och allmänt populära.

#IGers

Användare lägger till #IGers i en mängd olika inlägg. Förkortning för «Instagrammers» använder människor #IGers för att markera alla foton de ser som ikoniska eller representativa för deras «varumärke».

#Instagood

#Instagood beskriver alla foton eller videoklipp som affischen känner är särskilt bra gjort. Att lägga till #Instagood betyder att du är stolt över ditt inlägg.

#Instacollage

Vissa användare blir kreativa och kombinerar mer än ett foto med en annan collage-skapande app innan de laddas upp till Instagram. Lägga till #Instacollage indikerar att det efterföljande inlägget är unikt och kreativt.

#Latergram

Använd #latergram när du lägger upp ett foto eller en video vid ett senare tillfälle istället för direkt.

#Dagens Foto

Den ursprungliga #PhotoOfTheDay-affischen valde ett populärt foto från denna tagggrupp och inkluderade det i ett onlinegalleri, ungefär som en tävling. Dessa dagar lägger folk till #PhotoOfTheDay för att ange ett foto som de är särskilt stolta över.

#Instamood

Känner du dig ledsen, glad, arg, förvirrad eller någon annan känsla? Ta ett foto eller en video som representerar ditt aktuella sinnestillstånd och lägg till #instamood för att visa människor hur du mår.

#Tweegram

Många använder en app som heter Tweegram för att samtidigt lägga upp ett Instagram-foto och twittra fotot på Twitter, där de också kan skriva in ett meddelande på 280 tecken. Lägga till #Tweegram indikerar att du använder Tweegram-appen.

#iPhoneAsia

Instagram-användare i Östasien började initialt använda #iPhoneAsia på sina inlägg, men många människor i USA använder också den här taggen.

#iPhoneOnly

Sedan Instagram skapade sin Android-app har vissa använt sig av #iPhoneOnly för att indikera att de använde en iPhone för att ta sitt foto eller en video.

#LiveAuthentic

Många användare älskar att lägga till #LiveAuthentic till sina inlägg när de delar en naturbild eller visar en konstnärlig fotosty.

#VSCO eller #VSCOCam

Nej, det är inte en internetförkortning! VSCO är namnet på de högst rankade fotoredigeringsapparna som användare älskar att arbeta med innan de publicerar foton på Instagram. VSCO-fans vill låta sina anhängare veta att de använde VSCO på sina Instagram-inlägg, så de lägger till #VSCO-taggen.

#[City Name]

Om du vill skapa mer intresse från lokala följare kan du prova att märka dina inlägg med närmaste större stad. Om du till exempel är nära Austin, Texas, lägg till taggar som #austin eller #austintx.

Mer om Hashtags

Om du använder flera hashtags i din Instagram-bildtext, försök att skilja dem från den faktiska bildtexten så att den inte ser rörig och svår att läsa ut. Skriv ut din bildtext och gör sedan flera radbrytningar och placera hashtags i slutet. Vissa användare lägger perioder i början av sina radbrytningar för att styra tittarens ögon ner mot hashtags. För att hålla dig uppdaterad med nuvarande hashtags, besök Top-Hashtags och kolla vad som är nytt och trendigt.