Saltar al contenido

Vad är ett Instagram Creator-konto?

15 de julio de 2021
what is an instagram creator account 3bb96e833cec41e4bb2f70338ea2ae07

Instagram Creator-konton liknar det sociala nätverkets Business-konton men riktar sig till enskilda Instagram-påverkare, artister, innehållsskapare och offentliga personer istället för stora företag, varumärken och organisationer.

Vem är Instagram Creator-profiler för?

Instagram Creator-konton är för individer med ett stort antal som vill skapa sitt eget personliga företag eller varumärke. Instagram-influenser är den avsedda användarbasen för sådana konton. Stora organisationer och företag passar bättre för Instagram Business-konton. Huvudskillnaden mellan Creator- och Business-konton är Instagram-butiksfunktionen, som endast är tillgänglig för företagskontoägare. Om du vill driva en butik på Instagram, använd ett företagskonto. Det finns inga gränser för vem som kan ha vilken typ av Instagram-konto. Så om du vill kan du prova varje typ för att se vilken som passar dig bäst.

Instagram Creator Profile Funktioner och begränsningar

Instagram Creator-profilfunktioner skiljer sig något från alternativen för affärsprofil. Skaparprofiler är utformade för individer som själva hanterar sina Instagram-konton utan ett team som stöder dem, men ändå vill komma åt data för att hjälpa dem att växa sin profil och varumärke och tjäna pengar på det sociala nätverket.

Här är de viktigaste funktionerna som finns tillgängliga med ett Instagram Creator-konto:

 • Anpassningsbara kategorimärken: Välj bland jobbkategorier som Writer, Actor eller Video Game Content Creator, eller inaktivera alternativet helt.
 • Kontaktalternativ: Välj vilken kontaktinformation, om någon, du vill visa i din profil.
 • Bättre insikter: Mer nyanserad data för att spåra vilka inlägg som fungerar bra och när användare följer eller följer dig.
 • Alternativ för inkorgsfilter: Primära och allmänna flikar läggs till i Instagram DM-inkorgen för att sortera meddelanden.
 • Snabba svar: Välj bland en mängd förskrivna svar när du svarar på DM.
 • Begär filteralternativ: Sortera dina önskemål efter kontoens betydelse och datum.
 • Influencer-köpbara inlägg: Lägg till köpbara taggar i dina inlägg som länkar till ett annat kontos butik. Thses-taggar kan vara effektiva när du försöker tjäna pengar på Instagram med sponsrade inlägg.

Medan flera funktioner kan vara tilltalande för ensamskapare eller påverkare med ett skaparkonto, finns det vissa begränsningar. Till exempel:

 • Brist på stöd från tredje part: Skaparens konto API stöds inte av tredje part. Om du hanterar ett Instagram Business-konto via en tjänst som Hootsuite eller Tailwind kan du inte använda tjänsten om du byter till ett Creator-konto.
 • Ingen Instagram Shop-funktion: För att driva en butik från din Instagram-profil för att sälja dina produkter behöver du ett Instagram Business-konto.

Så här byter du till ett Instagram Creator-konto

Vem som helst kan när som helst byta sitt personliga eller företagskonto till ett skaparkonto. Omvänt kan vem som helst ändra sitt skaparkonto tillbaka till ett företagskonto eller personligt konto när som helst. Ingen data går förlorad när kontotyper ändras. Om ditt personliga Instagram-konto är privat blir det offentligt om du byter det till ett skaparkonto. Alla väntande följeförfrågningar godkänns också omedelbart. Du kan inte ha ett privat skaparkonto på Instagram.

 1. Öppna den officiella Instagram-appen på din iOS- eller Android-enhet.

 2. Tryck på på din Instagram-profil hamburgare meny i det övre högra hörnet.

 3. Knacka inställningar.

  Instagram-app på iPhone.

 4. Knacka konto.

 5. Knacka Byt till skaparkonto. Om du för närvarande har ett vanligt personligt konto på Instagram, tryck på Byt till professionellt konto istället, tryck sedan på Skapare.

 6. Knacka Nästa.

  Instagram-app på iPhone.

 7. Tryck på den kategori du vill att din Instagram-profil ska kopplas till och tryck sedan på Nästa. Denna kategori kan hjälpa Instagram att visa dina inlägg för användare som kan vara intresserade av ditt innehåll.

 8. Tryck på växlarna för Visa etikett för kategori och Visa kontaktinformation för att visa eller dölja denna information för andra användare på din Instagram-profil. Dessa Instagram-profilkontroller kan ändras när som helst i framtiden.

 9. Knacka Gjort.

  Instagram-app på iPhone.

 10. Ditt Instagram-konto för Creator-profil kommer nu att vara live. Om du bestämmer dig för att återställa ditt konto till en personlig profil eller ett företagskonto, upprepar du dessa steg och väljer lämpliga alternativ i inställningar > konto.