Saltar al contenido

Så här återställer du e-post från Outlook skräppostmapp

24 de julio de 2021
spam 157507192 5afb409ac5542e00363ee2ad

Microsoft Outlook levereras med ett skräppostfilter som arkiverar skräppost i mappen Skräp e-post. Bra meddelanden kan dock felaktigt markeras som skräppost. Det är enkelt att granska skräppostmappen och återställa de saknade meddelandena till inkorgen. När du återställer ett meddelande lär du spam-filtret i Outlook en lektion om hur ett bra e-postmeddelande ser ut. Instruktionerna i denna artikel gäller Outlook 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; Outlook för Microsoft 365 och Outlook Online.

Återställ e-post från skräppostmappen i Outlook

För att flytta ett e-postmeddelande från din skräppostmapp till inkorgen och eventuellt säkra framtida meddelanden från samma avsändare så att de inte behandlas som skräp i Outlook:

 1. Öppna Skräppost mapp i Outlook.

 2. Öppna eller markera e-postmeddelandet du vill återställa.

  Välja ett e-postmeddelande som inte är skräp och ligger i mappen Skräp e-post i Outlook.

 3. Om e-postmeddelandet är öppet i läsfönstret eller markerat i mapplistan, gå till Hem flik. Om meddelandet är öppet i ett separat fönster, gå till Meddelande flik.

 4. I Radera grupp, välj Skräp.

  Markera skräppostknappen i Outlook

 5. Välj Inte skrot. Eller tryck Ctrl + Alt + J.

  Välj alternativet Inte skräp i Outlook

 6. Om du vill lägga till avsändaren i din säkra avsändarlista så att meddelanden från deras adresser aldrig behandlas som skräppost väljer du Lita alltid på e-post från kryssrutan.

  Väljer att lita på ett visst e-postmeddelande så att det inte går till skräp i Outlook

  Ställ in Outlook så att endast e-post från sådana avsändare tillåts i inkorgen, och Outlook placerar automatiskt personer du skickar i listan över säkra avsändare.

 7. Klick OK.

Outlook flyttar automatiskt meddelandet till din inkorg eller till meddelandets tidigare mapp, där du kan läsa och arbeta med det. För att återställa ett meddelande i Outlook Online, markera meddelandet i skräppostmappen, gå till verktygsfältet och välj Inte skrot > Inte skrot.

Återställ ett meddelande från skräppostmappen i Outlook 2007

Så här markerar du ett meddelande som inte skräppost i mappen Skräppost i Outlook:

 1. Gå till Skräppost mapp.

 2. Markera meddelandet du vill återställa.

 3. Klick Inte skrot. Eller tryck Ctrl + Alt + J eller välj Insatser > Skräppost > Markera som inte skräp.

 4. Om du vill lägga till avsändaren av e-postmeddelandet i din lista över betrodda avsändare, välj Lita alltid på e-post från.

 5. Klick OK.