Google Chrome -användare på Windows -datorer stöter ibland på felmeddelandet «en nätverksändring upptäcktes». Frågan kan dra ner på produktiviteten, men det är i allmänhet inte ett stort problem och har flera enkla och snabba lösningar. Den här guiden gäller Google Chrome på datorer och bärbara datorer med Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 eller Windows 7.
Vad orsakar felet ‘En nätverksändring upptäcktes’?
Meddelandet dyker vanligtvis upp när internetanslutningen växlar från ett nätverk till ett annat när du tittar på en webbsida eller laddar ner innehåll. Denna ändring förvirrar webbläsaren och stör det aktuella dataflödet.
Så här åtgärdar du felet «En nätverksändring upptäcktes»
Även om det här felet kan vara frustrerande kan du oftast fixa det snabbt. Prova följande metoder.
-
Ladda om sidan. Klicka på den runda knappen högst upp i Chrome -fönstret för att ladda om sidan. Detta är ofta den snabbaste och enklaste lösningen. Det tvingar Google Chrome att ladda ner webbplatsens innehåll igen med den nya internetanslutningen. Vissa webbläsare hänvisar till omladdningsfunktionen som uppdatera. Båda termerna betyder samma sak.
-
Starta om Google Chrome. Klicka på X i det övre högra hörnet av skärmen och öppna sedan Google Chrome igen som du brukar. Om du inte är säker på att du kommer ihåg vilken webbsida du är på efter att du startat om webbläsaren, bokmärka den innan du stänger fönstret.
-
Starta om datorn. Detta är förmodligen ett av de mest rekommenderade tekniska tipsen i historien, men det är känt för att det fungerar. En datorstart från Windows Start -meny uppdaterar internetanslutningen och alla öppna appar.
-
Ta bort oönskade nätverk. Din Windows -enhet kan försöka ansluta till för många nätverk samtidigt. Ett sätt att åtgärda detta är att ta bort eller glömma alla nätverk du inte behöver. För att göra detta, öppna inställningar > Nätverk & Internet > Hantera kända nätverk, ta bort oönskade anslutningar genom att välja nätverksnamnet och välj sedan Glömma. Om du vill se vilka internetanslutningar som för närvarande är inom räckvidd och som kan orsaka konflikten väljer du internet ikonen i Windows 10 -aktivitetsfältet. Ta bort alla dessa, förutom den internetanslutning du använder, med ovanstående metod.
-
Starta om modemet och routern. Koppla bort enheterna manuellt från väggen och vänta i cirka fem minuter. Anslut enheterna igen och vänta några minuter tills nätverket kommer online. Starta sedan om datorn.
-
Utför en Windows -uppdatering. Detta korrigerar ofta flera datorproblem eftersom processen skannar systemet, laddar ner nya filer och åtgärdar kända problem. För att utföra en Windows -uppdatering på Windows 10, gå till inställningar > Uppdatering och säkerhetoch välj Sök efter uppdateringar. En Windows -uppdatering kan ta ett tag att slutföra om du inte har utfört en på ett tag.
-
Uppdatera Google Chrome. Som med de flesta webbläsare uppdaterar utvecklare Chrome regelbundet med säkerhetsförbättringar, nya funktioner och buggfixar. För att uppdatera den, klicka på Mer ikonen (de tre prickarna i det övre högra hörnet av skärmen) och välj sedan Uppdatera Google Chrome. Om du inte hittar det här alternativet i menyn betyder det att webbläsaren är uppdaterad till den senaste versionen.
-
Rensa surfhistoriken. Detta är ett bra tips för att åtgärda många webbläsarrelaterade fel och buggar. Klicka på Mer ikonen i det övre högra hörnet och välj inställningar > Avancerad > Rensa surfhistoriken > Radera data.
-
Spola DNS -inställningarna. Markera och kopiera ipconfig /flushdns till Urklipp och öppna sedan Start meny och tryck på Ctrl+V. Välj Kör kommando länk som visas. Processen bör slutföras nästan omedelbart.
-
Prova en annan webbläsare. Ladda ner och installera Microsoft Edge, Mozilla Firefox eller en annan webbläsare.