Saltar al contenido

Så här avbryter du ditt Xbox Live Gold-prenumeration

21 de junio de 2021
xboxonecontroller 5ace4745ff1b780037a87566

Xbox Live Gold har många fördelar, som gratis spel varje månad, men det är inte meningsfullt att hålla prenumeration om du inte aktivt använder Xbox-nätverkstjänsten. Oavsett om du bara vill ta en paus, eller om du är klar med tjänsten för alltid, måste du följa några mycket specifika steg för att avbryta din Xbox Live Gold-prenumeration, annars kommer Microsoft att fortsätta att debitera dig varje gång det kommer upp för förnyelse.

Så här avbryter du Xbox Live Gold

Det enklaste sättet att avbryta Xbox Live Gold, utan att prata med en kundtjänst, är att använda Xbox-webbplatsen. Du kan använda den här webbplatsen för att avbryta din prenumeration omedelbart, stänga av din återkommande prenumeration eller till och med få en återbetalning för varje Xbox Live Gold-prenumerationstid du ännu inte har använt.

 1. Navigera till xbox.com och logga in på Xbox Network-kontot som är kopplat till din Xbox Live Gold-prenumeration.

 2. Välj din profil ikonen längst upp till höger på sidan.

 3. Välj Prenumerationer.

 4. Leta reda på Xbox Live Gold avsnittet om Tjänster och prenumerationer sida.

  Åtkomst till tjänster och prenumerationer på Microsofts webbplats

  Om du prenumererar på många Microsoft-tjänster kan du behöva bläddra nedåt.

 5. I avsnittet Xbox Live Gold väljer du Hantera.

 6. Leta reda på Betalningsinställningar sektion.

  Visa Xbox Live-prenumerationen på Microsofts webbplats

 7. Välj Avbryt.

 8. Välj om du vill avsluta prenumerationen omedelbart och välj sedan Nästa. Om du väljer att avsluta omedelbart kan du ha rätt till delvis återbetalning. Du kommer också att förlora åtkomst till alla Xbox Live Gold-fördelarna när du accepterar.

 9. Välj Bekräfta avbokning.

Så här stänger du av Xbox Live automatisk förnyelse

Om du för närvarande använder Xbox Live Gold men är rädd att du så småningom slutar använda det och glömmer att avbryta kan du stänga av automatiska förnyelser just nu. Detta gör att du kan fortsätta använda Xbox Live Gold och behålla tillgången till de gratis spel som följer med prenumerationen medan den är aktiv, men du kommer inte av misstag att spendera en massa pengar på en förnyelse senare. Att stänga av Xbox Live Gold automatisk förnyelse fungerar mycket som att avbryta tjänsten, och när du avbryter har du faktiskt möjlighet att helt enkelt avbryta framtida betalningar. När du stänger av återkommande fakturering behåller du åtkomst till alla Xbox Live Gold-funktioner till slutet av din nuvarande prenumerationsperiod. Vid den tiden har du möjlighet att förnya manuellt om du fortfarande använder tjänsten. Så här stänger du av automatisk förnyelse av Xbox Live Gold:

 1. Navigera till xbox.com och logga in på Xbox-nätverket eller Microsoft-kontot som är kopplat till din Xbox Live Gold-prenumeration.

 2. Välj din profil ikonen längst upp till höger på sidan.

 3. Välj Prenumerationer.

 4. Leta reda på Betalningsinställningar sektion.

 5. Välj Förändra.

 6. Välj Stäng av återkommande fakturering.

  Byt planer på Microsofts webbplats

  Om du föredrar kan du välja Byt plan istället för att byta till antingen en månatlig eller en årlig prenumeration.

 7. Välj Bekräfta avbokning.

Vad händer när du avbryter ett Xbox Live-prenumeration?

När du säger upp din Xbox Live Gold-prenumeration kan en av två saker hända:

 • Om du avbryter din återkommande betalning på Xbox Live Gold eller stänger av automatisk förnyelse ändras ingenting omedelbart. Du behåller åtkomst till alla Xbox Live Gold-funktioner tills din återstående prenumerationstid tar slut.
 • Om du säger upp din prenumeration och får en delvis återbetalning förlorar du omedelbart tillgång till alla Xbox Live Gold-funktioner, inklusive onlinespel, röstchatt och Games With Gold.

Avbrytande av ditt Xbox Live Gold-abonnemang avbryter inte ditt Xbox-nätverkskonto. Du behåller din gamertag, dina sparade spelfiler, dina prestationer och alla digitala spel och nedladdningsbart innehåll (DLC) som du har köpt via tjänsten.

Xbox Live Gold-instrumentpanel

Xbox Live-prenumeranter med Xbox 360-konsoler som fått gratis spel via Games With Gold-programmet får behålla och spela dessa spel även utan en aktiv Xbox Live Gold-prenumeration. Xbox One-spel som tillhandahålls via Games With Gold-programmet är bara tillgängliga så länge du har en aktiv Xbox Live Gold-prenumeration. När du säger upp din prenumeration förlorar du åtkomst till Games With Gold. Du kommer tillbaka till dessa spel om du prenumererar igen i framtiden, men de är inte tillgängliga så länge ditt Xbox Live Gold-konto förblir avbrutet. En Xbox Live Gold-prenumeration krävs inte längre för att använda Party Chat, Looking 4 Groups och gratis att spela multiplayer-funktioner i Xbox-nätverket.