Saltar al contenido

Så här får du en återbetalning på Steam-spel

28 de junio de 2021
steam refund hero 5abf0e82c67335003772c998

Det är lättare än någonsin att hitta och njuta av nya spel via Valves spelklient Steam. Från de bästa AAA-titlarna till dolda indiepärlor finns det tusentals alternativ från Alpha till den polerade produkten. Men inte alla spel är lika och du kan ha köpt ett spel som du vill returnera. Till skillnad från att köpa en fysisk kopia av ett spel kan du få en återbetalning från Steam även på ett helt nytt spel, även om du returnerar det eftersom du bara inte gillade det. Så länge du begär en återbetalning inom 14 dagar efter köpet och den har spelats i mindre än två timmar får du nästan alltid återbetalning. Även om du hamnar utanför dessa gränser kommer Steam fortfarande att överväga varför du vill ha en återbetalning på ditt köp.

Villkor för återbetalning från ånga

När det gäller att begära återbetalning från Steam finns det några försiktighetsåtgärder. Även om du kan begära återbetalning på vilket spel som helst, även om du har spelat det mycket, kan du i de flesta fall bara få tillbaka dina pengar i mycket specifika fall. För det mesta måste du begära återbetalning inom fjorton dagar efter köpet och har spelats i mindre än två timmar. Med spel som du har förbeställt kan du begära återbetalning fram till fjorton dagar efter den första utgåvan. Detta beslut gäller också DLC som köpts via Steam. Om du vill ha en återbetalning för Steam Wallet-medel måste du begära det inom 14 dagar och måste också se till att ingen av medlen spenderades under tiden. Steam återbetalar inte specifikt dig i flera fall. Om du vill ha en återbetalning för föremål i spelet (som till exempel lootboxar) har du tur. Det beror specifikt på att det här är artiklar som köpts från spelutvecklarna och inte Steam-spelklienten. På samma sätt, om du vill ha en återbetalning för att du fick ett VAC (Valve anti-cheat system) kommer du inte att vara berättigad till återbetalning. Det finns inte heller något sätt för Steam att återbetala videoköp, såvida inte videon var en del av ett paket.
Om det finns ett paket du vill returnera kvarstår de ursprungliga 2-timmars-, 14-dagarsvillkoren. Detta räknas dock för alla spel i paketet. Du kan besöka Steams webbplats för att få all information om vad som är och inte troligt att få återbetalning.

Hur man begär en ångåterbetalning

Så om du har bestämt att du inte gillar det helt nya spelet du har köpt och du uppfyller Steams återbetalningsvillkor, är det dags att begära återbetalning direkt. Om du är inom de 14 dagar, två timmar fönstret är detta en relativt smärtfri och stressfri upplevelse. Om du öppnar spelet från Steam Support får du möjlighet att begära återbetalning och öppnar fönstret för en supportbiljett. Om du befinner dig utanför denna frist kan du fortfarande begära återbetalning. Du vill dock vara specifik när du anger information om varför du begär återbetalning. Ju mer information du ger desto mer sannolikt kommer du att godkännas för återbetalning.

  1. Logga in Ånga på din dator. (Med din webbläsare, inte via Steam-skrivbordsklienten)
  2. Klicka på Fliken Support högst upp i fönstret.
  3. Klick titeln du vill återbetala senaste inköp (eller hitta den genom att klicka på PTabell för uppköp).
  4. Klick Jag vill ha en återbetalning om du har spelat mindre än 2 timmar.
  5. Om du har spelat mer än 2 timmar, klicka på Idet är inte vad jag förväntade mig och klicka sedan på Jag vill begära återbetalning.
  6. Fyll i Tell oss varför avsnitt för att förklara varför du vill ha en återbetalning för ditt spel.
  7. Klick Skicka förfrågan.

Vid denna tidpunkt har du öppnat en supportbiljett från Steam. Du bör få mer information från dem via e-post som förklarar varför du får eller inte kommer att få en återbetalning.

Nekad återbetalning?

Om du nekas återbetalning och tycker att det är ett misstag finns det tekniskt sätt att överklaga. Du kan begära återbetalning en andra gång och öppna en annan supportbiljett. En annan anställd kommer att granska din begäran och dubbelkontrollera för att se till att du inte nekades återbetalning orättvist.

När ska du förvänta dig din återbetalning

När du har fyllt i din supportbiljett och fått en bekräftelse från Steam att du kommer att få en återbetalning är den stora frågan när? I de flesta fall kan du förvänta dig att få din återbetalning inom en vecka, med undantag för större helgdagar. Om det har gått sju eller fler dagar sedan din återbetalning kan du kontakta ditt finansinstitut och fråga om väntande transaktioner. Vid internationella återbetalningar kan det ta några dagar att bearbeta. Din återbetalning återförs till den ursprungliga betalningsmetoden. Så om du betalade med ditt bankkort eller kreditkort kan du förvänta dig att det visas där. Om du betalade med Steam-medel eller Steam inte kan återbetala till den ursprungliga metoden ser du din återbetalning i din Steam-plånbok. Tänk på att vissa betalningsmetoder som är tillgängliga via ström inte stöder återbetalning till den ursprungliga betalningsmetoden. Om ditt kort inte finns på listan ser din återbetalning upp i din Steam Wallet.