Saltar al contenido

Så här fixar du det när din Stadia-kontroller inte ansluter

24 de junio de 2021
stadiacontrollerwontconnect2 f412395e72544482b373791c00b57e99

Google Stadia-kontrollenheten är unik eftersom den kan ansluta på några olika sätt. Det används oftast för att ansluta via Wi-Fi för att spela Stadia-spel, men det har också en USB-C-port och inbyggd Bluetooth. Beroende på hur du försöker ansluta din Stadia-kontroller finns det flera olika anledningar till att det inte går att ansluta. För att få din Stadia-kontroller ansluten så att du kan börja spela spel måste du identifiera metoden du försöker använda, felsöka orsaken till att den inte fungerar och eventuellt byta till en annan metod om inget annat fungerar.

Orsaker till att en Stadia-kontrollant inte ansluter

Det finns flera sätt att ansluta en Stadia-controller till Stadia-tjänsten: En dator, en telefon, en surfplatta eller en annan kompatibel enhet. Med så många alternativ finns det många potentiella problem som orsakar att en Stadia-controller ansluter. Det här är de vanligaste anledningarna till att en Stadia-controller inte ansluter:

 • Nätverksanslutningsproblem
 • Problem med den enhet du använder för den första installationen
 • Andra problem med programvara eller firmware
 • USB-kabeln du använder är felaktig
 • Bluetooth är inte aktiverat på din enhet
 • Enheten stöder inte en Bluetooth- eller trådbunden anslutning

Så här fixar du en Stadia-kontroller som inte kommer att ansluta

För att få din Stadia-kontroller ansluten måste du börja med att identifiera anslutningsmetoden du försöker använda och sedan felsöka de potentiella problemen med den anslutningsmetoden. Om du inte kan få kontrollenheten ansluten, kan du överväga att prova ett annat sätt att se om kontrollen fungerar alls. Stadia-kontroller inkluderar tre metoder för anslutning:

 • Wi-Fi: Den här metoden ansluter styrenheten till din Wi-Fi-router så att den kan kommunicera direkt med Stadias servrar. Du måste använda en telefon eller surfplatta för att utföra den första installationen.
 • USB: Denna metod ansluter styrenheten till din enhet via en USB-kabel. Styrenheten kommunicerar med din enhet som skickar information till Stadia-servern.
 • Blåtand: Stadia-kontroller har Bluetooth, men det är bara för installationsändamål. För närvarande kan du inte ansluta via Bluetooth för att spela spel.

Vad ska jag göra när en Stadia-kontroller inte ansluter via Wi-Fi?

Google rekommenderar en Wi-Fi-anslutning för Stadia-kontroller, eftersom den introducerar minst fördröjning. Om du har problem med att ansluta din Stadia-kontroller till Wi-Fi kan du prova dessa korrigeringar:

 1. Starta om alla dina enheter. När en Stadia-kontroller inte ansluter till Wi-Fi kan det vara ett problem med själva handkontrollen, din telefon eller din nätverksmaskinvara. Om du startar om dessa komponenter kan det lösa många problem, så försök först. När du har startat om allt, kontrollera om du kan skapa en anslutning.

 2. Försök med en annan enhet för den första installationen. Om du har en annan telefon eller surfplatta installerar du Stadia-appen och använder den för installationsprocessen. Vissa telefoner misslyckas med att slutföra processen, även om det kan se ut som allt fungerade. Om det verkar som om allt fungerade, men styrenheten inte är ansluten till Wi-Fi, är din telefon den potentiella orsaken till problemet.

 3. Förbättra din Wi-Fi-signalstyrka. Försök att ansluta styrenheten till Wi-Fi i samma rum som routern. Om du kan ansluta, försök att förbättra Wi-Fi-signalen i resten av din plats. Du kan också prova både 2,4 GHz och 5 GHz-nätverk om din router har båda.

 4. Uppdatera dina enheter. Se till att alla enheter har den senaste firmware eller operativsystem, och Stadia-appen är också uppdaterad. All föråldrad programvara kan förhindra att styrenheten ansluter.

Vad ska jag göra när en Stadia-kontroller inte ansluter via USB

Medan Wi-Fi är den perfekta anslutningsmetoden för en Stadia-kontroller, fungerar den inte alltid. USB ger en solid anslutning, och det är ett bra alternativ. Om du har problem med att ansluta din Stadia-kontroller via USB kan du prova dessa korrigeringar:

 1. Sätt tillbaka din USB-kabel. Koppla bort kabeln från din handkontroll och sätt i den igen. Du kan ansluta USB-C «upp och ner», så rotera kabeln 180 grader innan du sätter i den igen för att se om det hjälper. Koppla sedan bort kabeln från datorn och anslut den igen och se till att den sitter ordentligt. Vi antar att du vet om dina USB-portar fungerar som de ska. Om dina USB-portar inte fungerar måste du ta itu med problemet innan du går vidare.

 2. Prova en annan USB-kabel. Om kabeln du använder är av låg kvalitet, sliten eller skadad kan det hindra Stadia-kontrollenheten från att ansluta ordentligt. Testa en annan kabel om du har en, eller testa din kabel med en annan enhet om du inte har det.

 3. Testa en annan USB-port. Om du ansluter via en USB-hubb, försök att ansluta direkt till din dator för att se om navet är den skyldige.

 4. Se till att din dator är uppdaterad. Sök efter drivrutinsuppdateringar, särskilt eventuella uppdateringar för USB-drivrutiner. Installera alla tillgängliga uppdateringar, starta om datorn och försök igen.

 5. Uppdatera Chrome. Om du försöker använda en trådbunden Stadia-kontroller för att spela Stadia-spel via Chrome, se till att Chrome själv är uppdaterad. Om det inte är det kan det förhindra att styrenheten ansluter till Stadia.

Vad ska jag göra när en Stadia-kontroller inte ansluter via Bluetooth?

Din Stadia-kontroller har inbyggd Bluetooth, men den är inte aktiverad för att spela spel just nu. Den används bara för den första installationen innan styrenheten ansluts till Wi-Fi, och du kan inte använda den för att ansluta till en dator eller telefon trådlöst för att spela spel. Om du har problem med att ansluta din Stadia via Bluetooth under installationsprocessen kan du prova dessa korrigeringar:

 1. Se till att din enhet har Bluetooth aktiverat. Om Bluetooth är avstängd kommer inte Stadia-kontrollenheten att kunna ansluta. Stadia-appen bör be om detta tillstånd, men du kan behöva aktivera den manuellt.

 2. Starta om din handkontroll. Styrenheten kanske inte kan upptäckas. Här är lösningen:

  1. Håll ned Stadia-knapp på din handkontroll tills den stängs av.
  2. Håll ned Stadia-knapp på din handkontroll tills den vibrerar två gånger.
  3. Styrenheten ska kunna upptäckas nu, så länge din telefon har Bluetooth aktiverat.
 3. Ta bort störningskällor. Om du har många Bluetooth-enheter i området, stäng av dem eller flytta dem. Andra enheter kan också skapa störningar, så se till att stänga av dem eller flytta bort från dem också.