Saltar al contenido

Så här fixar du det när ett Lenovo-tangentbord inte fungerar

15 de junio de 2021
11 Legion 7 Hero Top View c52d2fc2f7d24b919a2f4878f45bd546

Har du problem med att ditt Lenovo-tangentbord inte fungerar? Så här fixar du ett bärbart tangentbord med svarta eller klibbiga tangenter.

Orsaker till att Lenovo Laptop Keyboard inte fungerar

Problem med din bärbara dators inbyggda tangentbord kan ha många synder, inklusive:

 • Föråldrade eller skadade enhetsdrivrutiner
 • Störningar från externa tangentbord
 • Smutsiga nycklar
 • Skadad hårdvara

Så här fixar du det när ett Lenovo-tangentbord inte fungerar

Prova dessa steg i ordning och kontrollera efter varje steg för att se om tangentbordet fungerar:

 1. Starta om din Windows-dator. En ny start kan rensa tillfälliga buggar som kan påverka din dator.

 2. Kör Windows felsökare. Windows 10 har ett inbyggt verktyg som kan hantera mindre problem. Om det inte fixar tangentbordet kan det ge dig idéer för nästa steg.

 3. Uppdatera dina Windows-tangentbordsdrivrutiner. Om tangentbordets drivrutiner på något sätt har skadats kan du ladda ner de senaste drivrutinerna från Windows Enhetshanterare.

 4. Inaktivera andra tangentbord. Om du har lagt till ett externt tangentbord kan det orsaka konflikter med det inbyggda tangentbordet. Gå till din Enhetshanterare för att se till att endast standard är aktiverad.

 5. Inaktivera Windows CTF Loader. Om du använder en smart penna eller andra inmatningsenheter kan det störa tangentbordet. Stäng CTF-lastaren för att utesluta detta problem.

 6. Stäng av Cortana. Windows smart assistent, Cortana, kan också störa datorns funktionalitet. Tillfälligt inaktivera Cortana för att se om det gör skillnad.

 7. Inaktivera Windows-spelläge. Windows har ett spelläge som påverkar hur den bärbara datorn fungerar. Gå till dina inställningar för att se till att den är avstängd.

 8. Stäng av Windows-tangentbordsgenvägar. För att rensa tangentbordsgenvägsinställningarna, öppna Windows kontrollpanel och gå till Enkel åtkomst > Center för enkel åtkomst > Gör tangentbordet enklare att använda. Se till att alla växlar är avstängda, använd sedan ändringarna och starta om datorn.

 9. Rengör tangentbordet. Spill är bland de vanligaste orsakerna till att ett tangentbord inte fungerar, men djuprensning kan ibland lösa problemet. Även om du inte har spillt någonting kan rengöring av tangentbordet regelbundet öka dess livslängd.

 10. Anslut ett trådlöst tangentbord till din bärbara dator. Även om det inte är tekniskt en fix kan du använda ett externt tangentbord att fortsätta använda din dator. Din Lenovo borde ha stöd för de flesta trådbundna Bluetooth- och USB-tangentbord.

 11. Aktivera Windows-tangentbordet på skärmen. En annan kortsiktig lösning är att använda skärmkortet. Högerklicka på aktivitetsfältet i Windows 10 och välj Visa tangentbordsknappoch välj sedan tangentbord ikon.

 12. Använd Windows systemåterställning. Om inget annat fungerar är det möjligt att återställa systemet till fabriksinställningarna. Du kommer att älska allt på din hårddisk, så säkerhetskopiera allt du vill spara.

 13. Få reparerat eller bytt ut ditt Lenovo-tangentbord. Om din enhet fortfarande är under garanti kan du komma i fråga för en gratis reparation eller utbyte.