Saltar al contenido

Så här fixar du det när mikrofonen inte fungerar på en HP-bärbar dator

24 de junio de 2021
mika baumeister 7KLpKCG05vI unsplash a2c3fe36cc0d4541914a3955e690e7a2

Om mikrofonen på din HP-bärbar dator inte fungerar är det svårt att kommunicera med andra under möten och göra inspelningar för videor och sådant. Men det finns ingen anledning att få panik. Dessa felsökningssteg ska hjälpa dig att få din mikrofon igång igen så att du kan komma tillbaka och prata igenom de senaste idéerna.

Orsaker till att HP bärbar mikrofon inte fungerar

Det finns flera anledningar till att en bärbar mikrofon kan sluta fungera, och för att få din mikrofon att gå igen måste du ta itu med några av följande orsaker:

 • Inställningar och konfiguration: Inställningar och konfiguration är den mest troliga orsaken till ett problem med din mikrofon. Oavsett om det är att välja fel enhet i maskinvaruhanteraren eller drivrutiner som behöver uppdateras, det finns flera anledningar till att en mikrofon kan fungera.
 • Programvaruproblem: Allt från ditt operativsystem till specifika program eller applikationer kan orsaka problem med din mikrofon.
 • Hårdvaruproblem: Hårdvaruproblemen är det läskigaste eftersom din mikrofon kan vara inbyggd i din bärbara dator, men bli inte stressad eftersom det finns enkla sätt att ta reda på om detta är problemet och arbeta runt en fysisk mikrofon som inte fungerar.

Så här fixar du en mikrofon som inte fungerar på en HP-bärbar dator

Arbeta igenom dessa förslag tills du hittar den som får din mikrofon att fungera igen.

 1. Se till att din mikrofon inte är avstängd. Det finns olika anledningar till att du har stängt av din mikrofon eller att du av misstag har stängt av den. Så här ser du till att du inte är tyst:

  1. Gå till Kontrollpanel > Hårdvara och ljud
  2. Klick Ljud > Inspelning.
  3. Högerklicka på mikrofonen och välj Egenskaper.
  4. Klick Nivåer. Om du ser en röd cirkel med en linje genom den på eller runt mikrofonen, klicka på den för att aktivera mikrofonen.

  Programvaran du använder kan också ha en avstängningsknapp. Se till att ljudet inte är aktiverat.

 2. Starta om din Windows-dator. Det är otroligt hur mycket en enkel omstart kan fixa på din dator. Om du har problem med att ansluta en mikrofon kan du prova att starta om datorn och sedan börja om med mikrofonen.

 3. Inaktivera andra Bluetooth-enheter om du använder en trådlös mikrofon. Som om du måste aktivera Bluetooth för trådlösa enheter, om du använder flera Bluetooth-enheter med din HP-bärbara dator, kan du behöva inaktivera dessa enheter innan du kan ansluta en annan trådlös mikrofon till din dator. Försök att se till att inga andra Bluetooth-enheter är anslutna och anslut sedan den trådlösa mikrofonen igen.

 4. Kontrollera dina Windows-ljudinställningar. Ibland väljer Windows fel mikrofon som standard. Det är särskilt sant om du ibland använder en extern mikrofon istället för den bärbara datorns inbyggda mikrofon. Se till att mikrofonen du använder för närvarande är standard.

 5. Använd HP Support Assistant för att kontrollera ditt ljud. HP tillhandahåller en supportassistent som hjälper dig att avgöra om det finns ett problem med mikrofonen på din dator (eller med en extern mikrofon). För att använda den:

  1. Ladda ner och installera HP Support Assistant om den inte redan finns på din enhet.
  2. När du är installerad öppnar du assistenten och klickar på din dator på Mina enheter flik.
  3. Klicka sedan Felsökning och korrigeringar > Ljudkontroll > Nästa.
  4. När testet är klart, granska resultaten för att se om assistenten kan upptäcka din mikrofon.
 6. Kontrollera enhetshanteraren. Se till att din dator kan upptäcka din mikrofon genom att öppna Windows Enhetshanteraren. Utöka sedan Ljudingångar och -utgångar avsnittet och välj din mikrofon. Det bör inte finnas några gula eller röda bockar i Enhets status avsnitt eller andra indikationer på att mikrofonen inte är ansluten. Om det finns, koppla ur mikrofonen och anslut den igen för att se om det löser problemet.

 7. Uppdatera dina drivrutiner. En föråldrad drivrutin kan orsaka att din mikrofon inte ansluter. Uppdatera drivrutinerna och försök sedan igen.

 8. Uppdatera Windows. Om Windows är föråldrat är det möjligt att Windows inte har lämpliga protokoll för att använda mikrofonen. Uppdatera din Windows-installation för att se om det löser problemet.

Vet när du ska ringa in lite hjälp

Om inget av dessa förslag fungerade för dig finns det förmodligen ett mer omfattande problem som en datorreparationsspecialist kan ta itu med. När du börjar gräva runt i en bärbar dator kan många saker gå fel. Så, om du fortfarande är under garanti, ring HP, annars kontakta din lokala datorverkstad för att hitta den lösning du behöver för att få din mikrofon tillbaka online.