Saltar al contenido

Så här fixar du det när Outlook-regler inte fungerar

17 de julio de 2021
lost co DSQda5dqWPw unsplash 2bd74c867a67422591dcc794b50e86c2

Syn regler är automatiska åtgärder som utförs på inkommande e-postmeddelanden. Till exempel filtrerar en regel alla meddelanden från en viss avsändare i en mapp som du kan granska senare. Att ställa in dessa regler kan effektivisera din inkorg och hjälpa dig att bli effektivare. Felsökning av vanliga fel hjälper dig att fixa brutna regler så att du kan komma tillbaka till en ren inkorg. Instruktionerna i den här artikeln gäller Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 och Outlook för Microsoft 365.

Orsaker till att Outlook-regler inte fungerar

Flera olika och orelaterade problem förhindrar att Outlook-regler körs automatiskt eller till och med inaktiverar regler helt. Något av dessa kan vara den skyldige:

 • Reglerna överskrider reglerkvoten för din postlåda.
 • Korruption i filen för skicka / ta emot inställningar.
 • Reglerna ska bara köras på en dator.
 • Korruption med ett POP3- eller IMAP-konto.

Så här fixar du Outlook-regler som inte fungerar

Eftersom flera fel påverkar huruvida Outlook-regler körs automatiskt är det bästa sättet att få dem att fungera igen genom att felsöka problemet. Här är några av de saker du kan prova: Storleken är viktig i Outlook-reglerna. I många fall kommer den tillgängliga storleken för alla dina Outlook-regler att vara begränsad till 64 kB eller mindre. Det är inte ett problem om du har flera enkla regler att köra automatiskt, men om du har många regler eller mycket komplicerade regler kan storleken vara ditt problem. Flera av felsökningsstegen som ingår här hjälper dig att minska storleken på dina Outlook-regler.

 1. Byt namn på regler. Om dina regler har långa namn kan redigering av dem till kortare namn minska storleken på dina befintliga regler.

 2. Ta bort gamla regler. Ett annat sätt att minska den totala storleken på dina befintliga regler är att bli av med dem du inte längre behöver.

 3. Avmarkera endast klienten eller kryssrutan endast på den här maskinen. Det är möjligt att när denna regel skapades valdes den här inställningen, vilket förhindrar att regeln fungerar när du öppnar ditt Outlook-konto på en annan enhet.

 4. Kombinera liknande regler. Att göra flera liknande regler till en enda regel är ett annat sätt att minska den totala storleken på dina regler. När du har kombinerat liknande regler raderar du onödiga regler.

 5. Byt namn på eller återställ SRS-filen i Outlook. SRS-filen innehåller de inställningar som du ställer in genom dialogrutan Skicka / ta emot i Outlook.

 6. Återställ dina regler och testa din brevlåda för korruption om du använder ett POP3- eller IMAP-konto i Outlook. Börja med att ta bort regeln som inte fungerar och kör sedan reparationsverktyget för inkorgen.

 7. Åtgärda korruption med ett Exchange-konto. Exchange Cache-läge kan ge dig en mjukare upplevelse när du ansluter till ditt e-postkonto eftersom en kopia av din brevlåda sparas på din dator. Denna lokala kopia ger snabbare åtkomst till dina e-postmeddelanden och andra objekt. Om du använder ett Exchange-konto, tar du bort regeln, inaktiverar Exchange-cacheläge och återskapar regeln kan lösa problemet. När det är löst försöker du aktivera Exchange Cache Mode igen.