Saltar al contenido

Så här fixar du en Surface Pro som inte laddas

21 de junio de 2021
surfacewontcharge 69444dfd558e42f4bf96e49b34d9ca93

När en Surface Pro inte laddas kan den manifestera sig på några olika sätt. LED-indikatorlampan på strömförsörjningen blinkar vanligtvis eller förblir mörkt och batteriet i Surface Pro tappar laddning under användning tills det slutligen stängs av och slås inte på igen. Även om detta felsökningsförfarande är specifikt för Surface Pro, fungerar det också för andra produkter i linjen som Surface Laptop som använder samma laddarstil.

 

Orsaker till att en Surface Pro inte laddas

De vanligaste orsakerna till att en Surface Pro inte laddas har allt att göra med strömförsörjningen. Strömförsörjningen kan vara dålig, kontakten kan skadas eller kontakten kanske inte sitter ordentligt. Detta problem kan också uppstå när det uttag eller överspänningsskydd som strömförsörjningen ansluts till inte har ström, och det är också möjligt för vissa Surface Pro-batteriinställningar att förhindra laddning.

 

Så här fixar du det när en Surface Pro inte laddas

För att fixa en Surface Pro som inte laddas måste du inspektera strömförsörjningen, prova olika strömuttag eller uttag och rengöra komponenter om de är smutsiga. Du kan behöva justera dina Surface Pro-batteriinställningar eller till och med byta ut en dålig eller föråldrad drivrutin under sällsynta omständigheter. För att fixa det så att din Surface Pro börjar ladda igen, använd den här felsökningsmetoden:

 1. Kontrollera LED-lampan på din Surface-laddare. Om lampan inte lyser betyder det att den inte heller får ström. Först ska du utföra ett lamptest för att kontrollera strömmen där du har din Surface inkopplad. Om det inte finns någon ström försöker du byta den till ett annat uttag och se om lampan tänds. Om du använder ett nätuttag, se till att det är påslaget och försök sedan med en annan eller anslut den direkt till ett eluttag.
 2. Kontrollera USB-porten på din ytladdare för ström. Om din Surface Pro-laddare har en USB-port kan du försöka ansluta en enhet. Om den här enheten inte slås på eller börjar laddas är laddaren dålig.
 3. Kontrollera att kabeln är skadad. Om kabeln är sliten eller skadad på något sätt kan enheten kanske inte ladda din Surface Pro. Det kan också vara en brandrisk. Byt ut laddaren och se om det löser problemet.
 4. Inspektera laddarkontakten för skador. Surface Pro använder en unik platt magnetisk laddarkontakt som du kan sätta in på två olika sätt. Vissa har en rad kontakter, medan andra har ett platt kort med kontakter på båda sidor. Om kontakten är böjd, tuggad av ett barn eller djur eller skadas på något annat sätt, byt ut den. Om kontakterna är smutsiga, rengör dem med en luddfri trasa och kontrollera om Surface Pro laddas.
 5. Återställ strömförsörjningen. Koppla bort din Surface Pro från strömförsörjningen, koppla bort alla enheter som du kanske har anslutit till USB-porten och vänta minst 10 sekunder. Koppla sedan in den igen och se om det fungerar.
 6. Anslut laddaren på det andra sättet. Surface Pro-laddarkontakten installeras på två olika sätt. Koppla ur den, vänd den och sätt tillbaka den på annat sätt. Om den laddas med kontakten vänd kan det finnas smutsiga kontakter på kontakten eller i din Surface Pro laddningsplats.
 7. Kontrollera dina laddningsinställningar. Windows 10 erbjuder ett alternativ att ladda ditt batteri till mindre än 100 procent för att förlänga batteriets livslängd. Om din Surface Pro har den här inställningen aktiverad slutar den ladda innan den når 100 procent.
 8. Starta om din Surface Pro. Stäng av datorn helt, sätt den inte i viloläge eller viloläge och koppla bort strömförsörjningen. Låt den vara avstängd i minst 10 sekunder, koppla sedan in den igen och slå på den.
 9. Kör Windows Update. Om batteridrivrutinen är inaktuell eller skadad kan det orsaka detta problem. Börja med att se till att du är fullständigt uppdaterad via Windows Update.
 10. Installera om batteridrivrutinen. Om din Surface Pro fortfarande inte laddas efter uppdatering, försök installera om batteridrivrutinen specifikt. Du kanske vill använda Systemåterställning för att skapa en återställningspunkt innan du tar bort drivrutinen om något går fel.
  1. Typ Enhetshanteraren i aktivitetsfältets sökruta.
  2. Välj Enhetshanteraren från resultaten.
  3. Klicka på pilikonen bredvid Batterier.
  4. Högerklicka Microsoft ACPI-kompatibel kontrollmetodbatteri.
  5. Klick Avinstallera enheten.
  6. Starta om din Surface Pro så upptäcker Windows automatiskt den saknade drivrutinen och installerar om den.

 

Surface Pro Power Supply LED-indikatorlampor

Om din Surface Pro-strömförsörjning har en LED-lampa kan det hjälpa dig att begränsa källan till ditt problem. Den tänds vanligtvis när du ansluter din Surface Pro, men den kan vara avstängd eller till och med blinka om du har ett laddningsproblem. Här är vad lamporna betyder på din Surface Pro-strömförsörjnings-LED:

När ljuset är: Det betyder: Potentiell fix:
Av Laddaren har inte ström. Prova ett annat vägguttag. Se till att laddkontakten sitter ordentligt i Surface pro. Byt ut strömförsörjningen vid behov.
Blinkar eller blinkar vitt Dålig anslutning eller dålig laddare. Kontrollera laddningsanslutningen för skador eller skräp. Rengör kontakten och försök sätta in den på båda sätten. Byt ut strömförsörjningen vid behov.
Fast vit Problem med batteri eller programvara. Om ljuset är fast vitt betyder det att laddaren fungerar. I så fall kan du ha ett dåligt batteri, eller det kan vara ett problem med dina laddningsinställningar.