Saltar al contenido

Så här fixar du ‘Inget batteri upptäcks’ på din bärbara dator

16 de junio de 2021
how to fix no battery is detected on your laptop 033356ee004b40e485db2b278236ef3d

Batteriet är en av de viktigaste delarna av datorn, eftersom det gör att vi kan ta vår teknik på vägen och arbeta var vi vill. Om du får ett felmeddelande «inget batteri upptäcks», gå inte i panik. Det finns ett antal potentiella lösningar på den här bärbara datorn och att få en av dessa felmeddelanden betyder inte nödvändigtvis att du måste köpa ett ersättningsbatteri eller köpa en ny bärbar dator.

Hur inga batterifel visas

Beroende på din version av Windows kan batterifelmeddelanden visas som varningsmeddelanden i mitten av skärmen eller små textvarningar längs aktivitetsfältet längst ner på skärmen nära batteriikonen. Här är några exempel på hur batterirelaterade fel kan visas:

 • Inget batteri hittat.
 • Batteri nr 1: Finns inte.
 • Överväg att byta ut ditt batteri.
 • Batteriet upptäcks inte.
 • Inget batteri närvarande.

Orsak till att inga batteri upptäcktes felmeddelanden

Felmeddelanden som inte upptäcks av bärbara datorer orsakas vanligtvis av fysiska skador på batteriet eller bärbar datorhårdvara, föråldrade drivrutiner eller annan programvara eller överhettning.

Hur du åtgärdar fel som inte upptäckts med batteri

Även om orsaken till batterifel på bärbara datorer kan vara ganska mystisk finns det ett antal sätt att ta reda på vad problemet är och hur man åtgärdar det.

 1. Anslut din bärbara dator. Det är möjligt att din bärbara dators batteri bara är urladdat, så innan du börjar panik, försök ansluta den bärbara datorn och anslut den till en strömkälla. Vänta i minst 15 minuter och försök sedan slå på den. Oroa dig inte för överladdning av ditt batteri. De flesta moderna batterier har automatiska avstängningar när de är helt laddade.

 2. Starta om din bärbara dator. Detta borde vara en av de första sakerna du försöker när du stöter på nästan alla problem med din Windows-bärbara dator eller stationära dator, eftersom omstart kan lösa många problem, t.ex. ett fel som inte upptäckts med batteri.

 3. Ge ditt laptop rum att svalna. Om din bärbara dator har lämnats i solen eller om du har använt den i sängen kan batteriet bli överhettat. Låt det svalna och försök sedan använda det på en hård yta så att undersidan kan lufta ut. Du kanske också vill rengöra alla ventiler som kan blockeras med damm eller smuts för att förbättra kylfunktionen.

 4. Uppdatera Windows. Oavsett om du kör Windows 7, Windows 8 eller Windows 10 är det alltid viktigt att hålla operativsystemet uppdaterat så att inte bara programvaran går smidigt utan också hårdvaran. En Windows-uppdatering kan också skanna din bärbara dator för eventuella problem, som att inget batteri upptäcks, och fixa dem.

 5. Kör felsökaren för ström. Välj inställningar > Uppdatering och säkerhet > Felsök > Kraft > Kör felsökaren för att skanna din Windows-bärbara dator efter problem direkt relaterade till ett bärbart batteri som inte upptäcks.

 6. Kontrollera batteriets status. Öppna Enhetshanteraren, välj Batterier, högerklicka sedan på den bärbara datorns batteri och välj Egenskaper. Om du ser text som säger att din enhet fungerar som den ska, är ditt batteri bra och det fel som inte upptäcks av batteri orsakas troligen av något annat. Om du inte ser detta meddelande kan ditt batteri skadas och du kan behöva byta ut det.

 7. Uppdatera batteriets enhetsdrivrutiner. Öppna Enhetshanterarenoch välj sedan Batterier > din bärbara datorns batterinamn> Förare > Uppdatera drivrutinen > Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara. Se till att starta om din Windows-bärbara dator efter installation av nya drivrutiner för att se till att de är helt installerade och fungerar korrekt.

 8. Slå på din bärbara dator och ta ur batteriet. Om din bärbara dator tror att det inte finns något batteri närvarande, gör en fullständig avstängning, koppla ur alla kablar och strömkällor, ta ur batteriet fysiskt, tryck på strömbrytaren i minst 15 sekunder, sätt tillbaka batteriet, anslut laddningskabeln och sätt sedan på strömmen på din bärbara dator som vanligt. Om du får en startprompt väljer du Starta Windows normalt. Vissa Windows-bärbara datorer, till exempel Microsofts produktlinje Surface, tillåter inte konsumenter att ta bort batterierna och försöker göra det kan ogiltigförklara din garanti.

 9. Avinstallera batteriet och strömcykeln. Gå till Enhetshanteraren, Välj Batterier, högerklicka på batteriets namn och på Microsoft nätadapteroch välj sedan Avinstallera enheten för varje. När detta är klart, strömbryt din bärbara dator.

 10. Återställ BIOS-standardvärdena. Slå på din Windows-bärbara dator och få åtkomst till BIOS-installationen. Välj Återgå till grundinställningarna, spara, avsluta och starta din bärbara dator som vanligt. Alternativet kan också kallas Setup Defaults eller Reload Defaults beroende på tillverkare och version av BIOS, men funktionen är densamma.

 11. Använd HP Support Assistant. Om du äger en bärbar dator från HP bör du ha ett program som heter HP Support Assistant förinstallerat. Öppna HP Support Assistant och välj Felsök för att utföra ett batteritest. Detta test kan upptäcka varför exakt ditt batteri inte detekteras och kan ge dig specifika lösningar.