Saltar al contenido

Så här fungerar Xbox-nätverket på Nintendo Switch

25 de junio de 2021
how xbox live on nintendo switch works featured 091f9187f64a46bb87bdab511ec3f1d2

Onlinetjänsten Xbox kan vara känd av de flesta för att driva en mängd olika funktioner i Microsofts Xbox-konsolfamilj och Windows 10-datorer, men den har också en växande närvaro på Nintendo Switch som förändrar hur videospel spelas. Här är vad du behöver veta om Xbox Network på Switch.

Vad är Xbox-nätverket?

Xbox Network är en onlinetjänst som ägs och drivs av Microsoft. Den lanserades först på den ursprungliga Xbox-konsolen 2002 och fördes därefter till Xbox 360 och Xbox One. Här är några av de populära funktionerna som Xbox Network driver:

  • Multiplayer-spel online
  • Xbox-prestationer
  • Xbox-vänlistan och meddelandetjänsten
  • Online röstchatt
  • Moln sparar

Förutom att förbättra videospel på Xbox-konsoler fungerar Xbox Network också med ett växande antal Xbox-märkta Windows 10-titlar och vissa mobilspel på iPhone- och Android-enheter, till exempel Microsoft Solitaire Collection. Xbox Live Gold, en betald premiumversion av Xbox Network, krävs för att dra nytta av multiplayer online på en Xbox One-konsol. Detta behövs dock inte för att spela online på Windows 10, mobil och Nintendo Switch.

Vilka Xbox-nätverksspel finns på Nintendo Switch?

År 2019 meddelade Microsoft att de skulle ta med sig några Xbox-nätverksfunktioner till Nintendo Switch i form av online-multiplayer-support, Xbox-prestationer och molnsparande. Det populära Minecraft videospel, som ägs av Microsoft, använder Xbox Network för att spara spelarnas innehåll och möjliggöra korsspel mellan olika plattformar. Till exempel för att alla online Minecraft spel finns på Xbox Network, kan Nintendo Switch-spelare spela samma spel Minecraft med vänner som spelar på Windows 10, mobil, Xbox One eller PlayStation 4.

Nintendo Switch-ägare kan också låsa upp Xbox-prestationer för Minecraft medan du spelar på Nintendo Switch och kommer att få meddelanden i spelet för var och en de låser upp.

Cuphead, ett snyggt plattformsspel, har Xbox Network-funktionalitet på Nintendo Switch i form av multiplayer online och Xbox Achievements. Fler Xbox Network-funktioner för vissa Nintendo Switch-videospel är planerade. Xbox-spelströmningstjänsten, Project xCloud, som förväntas komma till Switch, drivs helt av Xbox Network.

Behöver jag Xbox-nätverk på Nintendo Switch?

Xbox-nätverk är inte nödvändigt för att kunna njuta av de flesta videospel på Nintendo Switch, men ett Xbox-konto behövs för att kunna spelas Minecraft på grund av så mycket av spelet som kräver online-anslutning. Liknar hur ett Epic Games-konto behövs för att spela Fortnite, Minecraft spelare måste ha ett Xbox-konto.

Hur får jag Xbox-nätverk

På grund av att Xbox Network är en onlinetjänst kan du inte riktigt få det. Xbox-nätverket nås helt enkelt av vissa spel och appar, mestadels i bakgrunden medan du spelar. Ibland behöver du dock ett Xbox-konto. Ett Xbox-konto är helt gratis och behövs för att komma åt vissa Xbox-nätverksfunktioner eller videospel. Minecraft är ett exempel på ett Nintendo Switch-videospel som behöver ett Xbox-konto för att kunna spelas. Du behöver inte en Xbox-konsol för att ha ett Xbox-konto. Kom ihåg att Xbox Network-tjänsten driver mer än bara Xbox-konsolspel. Det enklaste sättet att skapa ett Xbox-konto är att skapa ett på den officiella Xbox-webbplatsen. Du kan också registrera dig för en genom att ladda ner gratis Xbox-appen på iOS och Android. Du kanske redan har ett Xbox-konto. Om du har ett konto för en annan Microsoft-tjänst som Outlook, Office eller Skype kan du använda den inloggningsinformationen för att logga in på ett Xbox-konto. Alla Microsoft-tjänster faller under samma kontoparaply. Det kan vara frestande att skapa ett Xbox-konto för hela familjen att använda, men det är bättre att ge varje person sitt eget konto. Dessa konton kan hålla fast vid varje användare när de blir äldre och kan användas för Outlook- och Office-tjänster när de är tillräckligt gamla. Föräldrar kan också spåra enskilda Xbox-konton med Microsofts föräldrakontroll också.

Vad är Project xCloud?

Linjerna mellan videospelskonsoler blir suddiga med tillkomsten av streamingtjänster som gör att spelare kan strömma videospel i realtid till en mobil enhet, dator eller annan konsol. Om du har hört talas om en «Xbox Switch» eller en «Nintendo Xbox» hör du troligen om Project xCloud, Microsofts spelströmningstjänst som låter alla med en stark internetanslutning strömma några Xbox-märkta videospel på andra enheter utan måste ladda ner dem. Project xCloud förväntas starta på Nintendo Switch 2020. För närvarande är det i förhandsgranskningsläge, om du vill hoppa på saker innan hela lanseringen.