Saltar al contenido

Så här infogar du en inbyggd bild i ett Outlook-meddelande

26 de julio de 2021
e mail notification on laptop screen 1158404943 8fa0025896654d009dbbcdc8d2e22961

Vad du ska veta

 • Välj HTML-formatering för din e-post, om det inte är standard.
 • Sedan, Föra in > Illustrationer och välj din bild.
 • För Outlook.com, välj bildikonen, välj din bild och klicka Öppen.

Den här artikeln förklarar hur du infogar en bild i kroppen av ett e-postmeddelande istället för att bifoga den som en fil i Outlook 2019, 2016, 2013 och 2010, Outlook för Microsoft 365 och Outlook.com.

Hur man sätter in en bild i ett Outlook-meddelande

Följ dessa steg för att lägga till en inbyggd bild i din e-post:

 1. Starta ett Ny E-post. Ditt meddelande måste vara i HTML-format. Välj sedan Formatera text fliken i det nya e-postmeddelandefönstret.

 2. I Formatera välj HTML.

  Alternativet HTML-format

 3. Välj Föra in flik. Placera markören i din meddelandekropp där du vill placera bilden.

  Infoga menyn i ett meddelande i Outlook 2016

 4. I Illustrationer välj Bilder. Fönstret Infoga bild öppnas. Du kan söka efter bilder online utan att lämna Outlook genom att välja Online bilder, vilket ger upp en Bing Image Search. Du kan också hitta bilder i ditt OneDrive-konto.

  Alternativet Bilder

 5. Navigera till bilden du vill infoga. När du hittar bilden du vill använda markerar du den och väljer Föra in. Infoga flera bilder samtidigt genom att hålla ned Ctrl och välj varje bild du vill inkludera.

  Infoga bildfönster i Outlook

 6. Justera storleken på din bild genom att hålla en av bildhandtag runt kanterna och dra den sedan. Det skalas större eller mindre när du flyttar handtaget.

  Storleksändringshandtaget

 7. Välj Layoutalternativ -knappen (visas när du väljer bilden) för att visa val för hur du vill att bilden ska interagera med den omgivande texten. I linje med text är markerat som standard och justerar botten av bilden med textraden vid införingspunkten. De Med textinpackning alternativen inkluderar textlindning runt den, bakom den, framför den och andra beteenden. Effekten beror på formen på din bild. Välj det alternativ som passar vad du behöver.

  Layoutalternativ-menyn i Outlook 2016

Så här infogar du en bild i ett Outlook.com-meddelande

Att infoga en inbyggd bild på Outlook.com är enkelt, men du har inte så många alternativ för att formatera bilden som du gör i programversionerna av Outlook.

 1. Ditt meddelande måste vara i HTML-format (mot vanlig text) för att infoga en inbyggd bild. HTML är standardalternativet, så du behöver inte ändra det, utan att kontrollera, öppna ett nytt meddelande och välj alternativknappen längst ner. Om menyn erbjuder Byt till HTML, välj det.

  Kommandot "Byt till HTML"

 2. Placera markören i ditt meddelande där du vill placera bilden.

 3. Välj bildikonen från menyn under ditt meddelande. Den finns i samma menyrad som knapparna Skicka och kasta. Fönstret Infoga bild öppnas.

  Knappen Infoga bilder

 4. Välj den bild du vill infoga och välj sedan Öppen.

  Öppna fönster för att infoga bild i Outlook.com

 5. Bilden visas i ditt meddelande.

  Meddelande med bild infogad i Outlook.com

Om filstorlekar

Innan du sätter in din bild, kontrollera att den inte är för stor. Komprimering minskar filstorleken så att e-postsystem kan hantera den. De har vanligtvis filstorleksbegränsningar för meddelanden, och om din bild är för stor går den inte igenom. Om din bild är stor, kanske för att den är original, kan du hitta ett verktyg för att komprimera bilder. Du bör också ändra storlek på din bild för e-post. När du har reducerat den till en hanterbar storlek följer du stegen nedan för att infoga den i ditt meddelande.