Saltar al contenido

Så här lägger du till eller redigerar kategorier i Outlook

12 de julio de 2021
GettyImages 78421586 5c8d0b0046e0fb00014a96d6

Vad du ska veta

 • Lägg till ny färgkategori: Gå till Hem > Kategorisera > alla kategorier > Ny. Skriv ett namn för den nya färgen och välj en färg från menyn.
 • Tilldela en färgkategori till ett e-postmeddelande: Högerklicka på meddelandet i e-postlistan. Välj Kategorisera och gör ett färgval.
 • Redigera kategorier: Gå till Hem > Kategorisera > alla kategorier. Ändra namnet eller färgen på en kategori eller ta bort en.

Den här artikeln förklarar hur du lägger till eller redigerar kategorier i Outlook: lägga till en ny färgkategori, tilldela en färgkategori till ett e-postmeddelande och redigera tillgängliga kategorier i Outlook. Instruktioner gäller Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 och Outlook för Microsoft 365.

Hur man lägger till en ny färgkategori i Outlook

Använd kategorier i Microsoft Outlook för att organisera alla typer av objekt inklusive e-postmeddelanden, kontakter och möten. När du tilldelar samma färg till en grupp relaterade objekt som anteckningar, kontakter och meddelanden, blir du lättare att spåra dessa objekt. Om någon av objekten är relaterad till mer än en kategori, tilldela den mer än en färg. Outlook levereras med en uppsättning standardfärgkategorier, men det är enkelt att lägga till egna kategorier eller ändra färg och namn på en befintlig etikett. Du kan även ställa in kortkommandon som tillämpar kategorier på markerade objekt. Kategorier fungerar inte för e-postmeddelanden i ett IMAP-konto. Så här lägger du till en ny färgkategori i Outlook:

 1. Gå till Hem och välj Kategorisera i Tag-gruppen.

 2. Välj alla kategorier.

 3. I Färgkategorier dialogrutan, välj Ny.

  Skärmdump av färgkategorier

 4. I Lägg till ny kategori dialogrutan, skriv ett namn för den nya färgkategorin i namn textruta.

  Skärmdump av Lägg till ny kategori

 5. Välj Färg nedrullningspilen och välj en färg för kategorin.

  Skärmdump av färger i färgkategorier

 6. Om du vill tilldela en kortkommando till den nya kategorin väljer du Snabbtangent nedrullningspilen och välj en kortkommando.

 7. Välj OK för att spara den nya färgkategorin och stänga Lägg till ny kategori dialog ruta.

 8. Välj OK för att stänga Färgkategorier dialog ruta.

Tilldela en färgkategori till ett e-postmeddelande

Att tilldela en färgkategori till enskilda e-postmeddelanden är användbart för att organisera din inkorg. Du kanske vill kategorisera efter klient eller projekt. Så här tilldelar du en färgkategori till ett meddelande i din Outlook-inkorg:

 1. Högerklicka på meddelandet i e-postlistan. Du kan också tilldela färgkategorier till möten och uppgifter. Högerklicka på ett möte i din Outlook-kalender eller högerklicka på en uppgift i din Att göra-lista i Outlook.

 2. Välj Kategorisera.

  Skärmdump av högerklickmenyn som visar Kategorisera

  Om du hellre vill använda menyn, gå till Hem och i Taggar grupp, välj Kategorisera.

 3. Välj en färgkategori för att tillämpa den på e-postmeddelandet.

 4. Du kan bli ombedd att ändra namnet på en kategori första gången du använder den. Om du blir ombedd skriver du ett nytt namn.

För att sortera e-post efter kategorier, gå till Se välj Ordna efteroch välj Kategorier.

Redigera kategorier i Outlook

Så här redigerar du listan över färgkategorier:

 1. Gå till Hem och välj Kategorisera, i Taggar grupp.

 2. Välj alla kategorier.

 3. Välj den kategori du vill ändra och gör sedan en av följande åtgärder:

  • Ändra kategorititel: Välj Döp om, skriv ett nytt namn och tryck på Stiga på.
  • Välj en annan färg: Välj Färg nedrullningspilen och välj en färg eller välj Ingen för att ta bort en färg från en kategori.
  • Ta bort en kategori från kategorilistan: Välj Radera. Detta tar inte bort kategorin från objekt som den tidigare har tillämpats på.
 4. Välj OK när du är klar.