Saltar al contenido

Så här lägger du till punktpunkter i Excel

18 de julio de 2021
how to add bullet points in excel 4693649 23 a9002bea8f8041fea6dfdce18d6a00d8

Att lägga till punktpunkter i Excel kan vara svårt: Excel erbjuder inte ett teckensnittsformateringsverktyg för kulor. Det finns dock många gånger du kan behöva lägga till en kula för varje cell eller flera kulor i varje cell. Den här artikeln tittar på flera sätt du kan lägga till punktpunkter i Excel.

Lägg till punktpunkter i Excel med genvägar

Ett av de enklaste sätten att lägga till punktpunkter i Excel är att använda kortkommandon.

 1. För att lägga till en punkt per cell dubbelklickar du på den första cellen där du vill ha en punkt och trycker på Alt + 7 för att sätta in kulan. Skriv sedan objektet du vill följa punkten.

  Olika kortkommandon infogar olika stilkulor. Till exempel skapar Alt + 9 en ihålig punkt; Alt + 4 är en diamant; Alt + 26 är en högerpil; Alt + 254 är en kvadrat. Punktpunkten visas först när du släpper tangenterna.

 2. För att snabbt lägga till kulor innan du går in i en lista, välj och dra det nedre högra hörnet på cellen neråt antalet celler som du vill fylla med punktpunkter innan du skriver text efter punkten.

  Skärmdump av att fylla celler med punktpunkter i Excel

 3. När du har alla enskilda celler fyllda med punktpunkter kan du fylla i dem med den faktiska artikeltexten och resten av data för arket.

  Skärmdump för att fylla i en punktlista i Excel

 4. Om du föredrar att inkludera flera kulor i en enda cell, tryck på Alt + Enter efter varje Alt + 7-punktinmatning. Detta infogar en radbrytning i cellen. Fortsätt denna process tills du har angett antalet kulor du behöver i cellen.

  Skärmdump för att ange flera kulor i en cell i Excel

 5. Tryck Stiga på (utan att trycka på Alt för att avsluta redigeringen av cellen. Radhöjden justeras automatiskt så att det passar antalet punktpunkter du har angett i cellen.

Lägg till punktpunkter i Excel med hjälp av symboler

Om du föredrar att använda musen istället för tangentbordet för att lägga till punktpunkter i Excel, är symboler ett bra sätt att gå. Att använda symboler för att lägga till punktpunkter i Excel är perfekt om du inte vill behöva komma ihåg vilka genvägar som låter dig infoga specifika punktformat.

 1. Välj cellen där du vill infoga en punkt och välj sedan Föra in > Symbol.

  Sa har lagger du till punktpunkter i Symbol» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-34″ >

 2. Bläddra ner och välj punktpunkt-symbolen. Klick Föra in.

  Välja kulsymbol

  Du behöver inte nödvändigtvis använda standardkulssymbolen. När du bläddrar igenom listan med symboler kanske du märker många andra som gör bra kulor också.

 3. Välj om du vill infoga flera rader med kulor med hjälp av symboler Föra in antalet gånger du vill ha kulor och välj sedan Avbryt för att stänga dialogdialogrutan. Slutligen placera markören mellan varje punkt i cellen och tryck Alt + Enter för att lägga till en radbrytning mellan kulor.

  Skärmdump för att infoga radbrytning mellan kulor i Excel

Infoga en kula i Excel med en formel

Ett sätt att infoga kulor i Excel utan att behöva använda menyn eller komma ihåg några kortkommandon är att använda Excels CHAR-funktion. CHAR-funktionen visar vilket tecken du vill om du ger rätt numerisk teckenkod. ASCII-teckenkoden för en fast punkt är 149. Det finns ett begränsat antal teckenkoder som Excel kan acceptera i CHAR-funktionen, och den fasta, runda punkten är det enda tecknet som ger en lämplig punkt i Excel. Om du är intresserad av andra kulstilar, kanske det här inte är rätt sätt för dig.

 1. Dubbelklicka på cellen där du vill infoga en punktlista och skriv sedan «= CHAR (149). »

  Använd en formel för att infoga en kula i Excel

 2. Tryck Stiga på och formeln kommer att förvandlas till en punkt.

  Skärmdump av en infogad punkt i Excel

 3. Om du vill infoga flera rader med punktpunkter i Excel med hjälp av formler, inkludera en annan CHAR-funktion med radbrytningskoden, vilket är 10. Dubbelklicka på cellen för att redigera och skriva «= CHAR (149) & CHAR (10) & CHAR (149). »

  Använd CHAR-funktionen för att infoga kulor i Excel

 4. När du trycker på Stiga påser du punktpunkterna på varje rad. Du kan behöva justera radens höjd för att se dem alla.

  Skärmdump av flera punktpunkter med hjälp av en formel

Lägg till punkter i Excel med former

Att infoga former som punktpunkter är ett kreativt sätt att använda bilder i olika former eller färger som punktpunkter.

 1. Välj Föra in > Former. Du ser en rullgardinslista med alla tillgängliga former du måste välja mellan.

  Infoga former i Excel

 2. Välj den form du vill använda som kula, så visas den i kalkylbladet. Välj formen och ändra sedan storlek på lämpligt sätt så att den passar inuti varje rad.

  Ändra storlek på punkt i ett Excel-kalkylblad

 3. Dra ikonen till första raden. Välj sedan, kopiera och klistra in kopior av den i raderna under den.

  Duplicera punktpunkter i Excel

 4. Kombinera varje cell som innehåller en punktikon med den andra cellen som innehåller texten.

Använda kulor i textrutor

Excel tillhandahåller punktformateringsfunktionalitet begravd i specifika verktyg som Text Box. Textrutans punktlistor fungerar som de fungerar i ett Word-dokument.

 1. Välj om du vill använda punktlistor i en textruta Föra in > Textrutaoch rita sedan textrutan var som helst i kalkylarket.

  Infoga en textruta i Excel

 2. Högerklicka var som helst i textrutan, välj pilen bredvid Kulor och välj sedan den punktformat du vill använda.

  Excel Bullets-menyn

 3. När punktlistan har skapats i textrutan kan du skriva in varje objekt och trycka på Stiga på för att gå till nästa punkt.

  Skriva i Excel-textrutan

Lägga till SmartArt Bullet-listor i Excel

Dold inuti Excels SmartArt Graphic-lista finns flera grafiska punktlistor som du kan infoga i vilket kalkylblad som helst.

 1. Välj Föra in > Smart konst för att öppna Välj en SmartArt-grafik dialog ruta.

  Välj en SmartArt Graphic-dialogruta

 2. Välj Lista från vänster meny. Här hittar du en rad formaterade listgrafik som du kan använda för att lägga till kulor i ditt kalkylblad.

  Välja lista från SmartArt-grafikmenyn

 3. Välj någon av dessa och välj OK att avsluta. Detta infogar grafiken i ditt kalkylblad i designläge. Ange texten för din lista i varje rubrik och rad.

  Designa en SmartArt-punktlista i Excel

 4. När du är klar väljer du var som helst i arket för att avsluta. Du kan också välja och flytta bilden för att placera den var du vill.

Lägga till numrerade listor i Excel

Att lägga till en numrerad lista i Excel är väldigt enkelt med hjälp av fyllningsfunktionen.

 1. När du skapar din lista, skriv först 1 i första raden där du vill starta den numrerade listan. Skriv sedan 2 i raden precis nedanför den.

  Starta en numrerad lista i Excel

 2. Markera båda de numrerade cellerna och placera sedan muspekaren över den lilla rutan längst ner till höger om den andra cellen. Musikonen ändras till ett litet hårkors. Välj och dra ner musen på antalet rader med objekt som du vill ha i listan.

  Använd fyllningsfunktionen i Excel

 3. När du släpper musknappen fylls alla celler automatiskt med den numrerade listan.

  Autofylld lista i Excel

 4. Nu kan du fylla i din lista genom att fylla i cellerna till höger om din numrerade lista.

  Slutför en numrerad lista i Excel

Hur man skapar numrerade symbollistor i Excel

Du kan också använda symboler för att skapa numrerade listor i Excel. Denna metod skapar mycket mer stilistiska numrerade listor, men det kan vara lite tråkigare än alternativet för autofyllning.

 1. Ta bort alla siffror i den vänstra kolumnen med hjälp av exemplet ovan.

 2. Välj inuti den första cellen och välj sedan Föra in > Symboler > Symbol.

  1626619933 160 Sa har lagger du till punktpunkter i Symboler> Symbol» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-160″ >

 3. Välj en av de numrerade symbolerna för nummer ett och välj Föra in för att infoga den symbolen i den första cellen.

  Lägga till numrerade symboler i Excel

 4. Välj Stänga, välj nästa cell, upprepa sedan processen ovan, välj varje efterföljande nummersymbol – två för den andra cellen, tre för den tredje cellen, och så vidare.

  Skärmdump för att lägga till numrerade symboler i Excel