Saltar al contenido

Så här ställer du in Microsoft OneDrive för Mac

22 de junio de 2021
GettyImages 505981441 a3afd9134fe042f68221c5c740af0cdd

Vad du ska veta

 • Öppna Mac App Store och typ OneDrive i sökfältet. Välja Skaffa sig för att ladda ner appen.
 • Lansera OneDrive och ange dina Microsoft-kontouppgifter.
 • Klick Välj OneDrive-mappplats och välj en plats.

Den här artikeln förklarar hur du ställer in och använder Microsoft OneDrive för Mac på MacOS 10.12 eller senare. Den innehåller information om valfria planerade lagringsplaner.

 

Så här installerar du Microsoft OneDrive på Mac med MacOS Sierra (10.12) eller senare

För OneDrive behöver du ett Microsoft-konto och OneDrive för Mac. Båda är gratis. Om du inte redan har ett Microsoft-ID, gå till registreringsskärmen för Microsoft ID och klicka Skapa ett Microsoft-konto. När du har angett den begärda informationen och skapat ett lösenord har du ett nytt Microsoft-ID. Ladda ner den kostnadsfria OneDrive-appen från Mac App Store. Den levereras med 5 GB molnlagring, med mer tillgängligt mot en avgift.

 1. Öppna Mac App Store genom att klicka på dess ikon på Dock. Typ OneDrive i sökfältet för att hitta appen och välja Skaffa sig för att ladda ner den.

  Alternativt kan du trycka på Kommando+Mellanslag, sök efter App Store och klicka sedan på den när den visas i sökresultaten.

 2. Starta OneDrive och ange dina Microsoft-kontouppgifter.

  OneDrive installationsskärm på en Mac

 3. För att slutföra installationen, välj en plats för din OneDrive-mapp. Klick Välj OneDrive-mappplats. Du kan placera den var som helst på din Mac, inklusive skrivbordet.

  OneDrive-mapp på Mac

 

Hur man använder OneDrive för Mac

Microsoft OneDrive är en molnbaserad lagrings- och synkroniseringslösning som fungerar på Mac, PC och mobila enheter med tillgång till internet. När du installerar OneDrive på din Mac verkar det bara vara en annan mapp. Släpp en fil eller mapp av vilken typ som helst i OneDrive-mappen och data lagras omedelbart i OneDrive-molnlagringssystemet. Gå till din OneDrive-mapp med en webbläsare. Med webbläsarbaserad åtkomst kan du använda molnbaserat lagringsutrymme på vilken datorplattform du än använder utan att behöva installera OneDrive-appen. Du kan också komma åt OneDrive från din iPhone och iPad genom att ladda ner OneDrive-appen för iOS-enheter. OneDrive kan användas tillsammans med andra molnbaserade lagringstjänster, inklusive Apples iCloud, Dropbox och Google Drive. Det finns inget som hindrar dig från att använda alla fyra och dra nytta av de kostnadsfria lagringsnivåerna som erbjuds av varje tjänst. OneDrive fungerar som alla andra mappar på din Mac. Den enda skillnaden är att data i den också lagras på OneDrive-fjärrservrar. I OneDrive-mappen hittar du standardmappar märkta Dokument, Bilder, Bilagoroch offentlig. Du kan lägga till så många mappar du vill och skapa ett organisationssystem som passar dig.

OneDrive-installation för Mac OS

Med OneDrive-inställningar kan du välja var OneDrive-mappen ska skapas.

Att lägga till filer är så enkelt som att kopiera eller dra dem till OneDrive-mappen eller lämplig undermapp. När du har lagt in filer i OneDrive-mappen kan du komma åt dem från vilken Mac, PC eller mobil enhet som helst som OneDrive är installerat. Du kan också komma åt OneDrive-mappen från vilken dator eller mobil enhet som helst via webbgränssnittet. OneDrive-appen körs som ett menyfält som innehåller synkroniseringsstatus för filer som finns i OneDrive-mappen. Justera inställningarna genom att välja menyfältet i OneDrive och klicka på tre-punkt Mer knapp. Du är inställd och har 5 GB ledigt utrymme att använda. Om du upptäcker att du behöver mer molnlagring är det tillgängligt för en rimlig avgift.

 

OneDrive-planer

OneDrive erbjuder för närvarande endast ett fåtal servicenivåer, inklusive planer som är kopplade till Microsoft 365.

Planen Lagring Pris / månad
OneDrive Basic 5 GB 5 GB totalt lagringsutrymme Fri
OneDrive 100 GB 100 GB totalt lagringsutrymme 1,99 USD
OneDrive + Microsoft 365 Personal 1 TB för 1 användare 6,99 USD
OneDrive + Microsoft 365 Family 1 TB vardera för 6 användare 9,99 USD