Saltar al contenido

Så här stänger du av tangentbordsljud i Windows 10

27 de junio de 2021
Computer Keyboard d19fa0360baf4ab5b27865b59e61ca22

Vad du ska veta

 • Välj ett på ett tangentbord på skärmen alternativ och inaktivera Använd klickljud kryssruta.
 • Öppna på ett tangentbord inställningar > Enheter > Skriver > Peka på tangentbordet > Stäng av ljudet för Play-tangenten när jag skriver.

Hur stänger jag av tangentbordsljud i Windows 10 på skärmtangentbordet?

Ljudet från nyckelklick ger dig lite haptisk feedback. Men det kan bli irriterande om du är en bra typist eller vill skriva tyst. Skärmtangentbordet (OSK) är en tillgänglighetsfunktion i Windows 10. Att stänga av ljudet på OSK tar några steg. Följ samma steg för att slå på tangentbordets ljud om du vill.

 1. För att aktivera skärmtangentbordet, gå till inställningar > Enkel åtkomst > Tangentbord. Aktivera vippomkopplaren för Använd tangentbordet på skärmen för att visa tangentbordet.

 2. När det är aktiverat startar du skärmtangentbordet med Windows-tangent + Ctrl + O när som helst.

 3. Välj alternativ nyckel.

  Alternativknapp på OSK Windows 10

 4. Välj Använd klickljud när du vill höra ett ljud med varje tangenttryckning. Avmarkera kryssrutan för att stänga av tangentbordsljudet.

  OSK-alternativfönster,

Dricks:

Du kan också öppna OSK från inloggningsskärmen. Välj Enkel åtkomst i nedre högra hörnet på inloggningsskärmen och välj sedan Skärmtangentbord.

Hantera andra tangentbordsljud i Windows 10

Några tangentbordsinställningar som filtertangenter, växlingsknappar och klibbiga tangenter är aktiverade med ljud för enkel användning. Du kan aktivera eller inaktivera dem för även fysiska tangentbord efter behov.

 1. Gå till inställningar > Enkel åtkomst > Tangentbord.

 2. Bläddra till Använd växlingsknappar och stäng av växlingsknappen för Spela ett ljud när du trycker på Caps Lock, Num Lock eller Scroll Lock.

  Växla inställningar för tangentbord för Windows 10

 3. Gå till Använd filtertangenter och slå på växlingsknappen. Välj Pip när tangenterna trycks ned eller accepteras för att aktivera ljud och avmarkera för inget ljud.

  Filtrera nycklar i Windows 10 tangentbordsinställning.

Hur stänger jag av tangentbordets typljud på pek-tangentbordet i Windows 10?

Pekskärmstangentbordet är endast för Windows 10-datorer med pekskärmar. Varje Windows-surfplatta eller dator i surfplatteläge använder pek-tangentbordet för att skriva in text. Aktivera eller inaktivera en enda inställning för att styra tangentbordets ljud när du skriver.

 1. Öppna inställningar från Start-menyn och välj Enheter. Alternativt kan du trycka på Windows-nyckel + Jag för att öppna Inställningar.

 2. Välj Skriver på vänster sidofält. Under Peka på tangentbordet, stäng av strömbrytaren för Uppspelningsknappen låter när jag skriver.

  Peka på tangentbordet i Windows 10 Skrivinställningar.

 3. Utgång inställningar och börja skriva utan tangentbordets ljud.

 4. Följ samma steg men växla mellan Uppspelningsknappen låter när jag skriver till på-läge för att aktivera funktionen.