Saltar al contenido

Skapa en PowerPoint-presentation för ett bröllop

29 de junio de 2021
GettyImages 544490475 5b441507c9e77c005408ab7c

Många bröllopsmottagningar visar en PowerPoint-presentation med gamla bilder av bruden, brudgummen och deras upptåg före och efter att de träffades. Dessa PowerPoint-presentationer för speciella evenemang, som bröllop, är enkla att göra. Följ den här guiden för att skapa ett underbart minne för nygifta och deras gäster. Informationen i denna artikel gäller för PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint för Microsoft 365 och PowerPoint för Mac.

Gör en checklista

Du är ivrig och tror att du är redo att skapa ett PowerPoint-bildspel. Det är dock bäst att sitta ner och gå igenom dina idéer. Gör sedan en checklista över vad du ska göra och vad du ska samla för detta milstolpe.

Börja samla

Tänk på vad du vill dela med det lyckliga paret, liksom alla gäster. Se till att din bröllopspresentation är fylld med fantastiska minnen genom att söka efter:

  • Bilder av paret som barn.
  • Foton med sina vänner och familj.
  • Bilder av viktiga datum i deras liv, som examen, när de träffades och andra.

När du har samlat in denna information, se till att allt är i ett format som kan importeras till PowerPoint. Här är några saker du behöver göra:

  • Skanna pappersfoton om du inte har digitala kopior.
  • Skanna alla värdefulla minnen paret kan ha om du kan få tag på dem, till exempel ett teaterprogram från gymnasiet.
  • Ladda ner låtar som är speciella för paret.

Optimera bilder

Optimera foton innan du sätter in dem i din presentation genom att justera både visuell storlek och filstorlek. Detta förbättrar din presentations utseende. Optimering av foton förhindrar att bilder blir för stora och skärs av. Det håller också PowerPoint-filen till en hanterbar och transportabel storlek.

Komprimera foton för att minska filstorleken

Om du inte optimerade dina foton finns det ett annat sätt att minska den totala filstorleken för din slutliga presentation. Komprimera foton för att automatiskt minska filstorleken på foton och se till att din presentation går smidigt.

Skapa bildspel med ett fotoalbum

Sätt in ett fotoalbum i din presentation för att visa flera bilder i din presentation samtidigt. Lägg till effekter, som ramar och bildtexter, för att jazz upp din presentation.

Arbeta med bakgrunder, designmallar och teman

Oavsett om du vill gå den enkla vägen och helt enkelt ändra presentationens bakgrundsfärg, eller om du bestämmer dig för att samordna hela showen med ett färgglatt designtema, är processen en fråga om några klick. Använd designmallar och teman för att skapa ett presentationsövergripande utseende som återspeglar den stämning du ska. Microsofts webbplats erbjuder en mängd olika PowerPoint-mallar för många olika tillfällen.

Använd övergångar mellan bilder

Låt ditt bildspel gå smidigt från en bild till en annan genom att använda övergångar. Om din presentation har olika ämnen, till exempel de unga åren, dejtingsåren och bara roliga tider, använd en annan övergång för att separera dessa avsnitt. Men överanvänd inte övergångar. Begränsa övergångar så att publiken fokuseras på showen och inte på bildspelets effekter.

Lägg till musik i din presentation

Varje par har sin sång. Lägg till den låten i presentationen och ytterligare förbättra parets speciella ögonblick. Du kan lägga till mer än en låt i presentationen, starta och stoppa på specifika bilder för effekt eller låta en låt spelas genom hela bildspelet.

Kontrollera hastigheten på din presentation

Kontrollera hur länge presentationen visar varje bild och till och med variera den från bild till bild genom att justera tidpunkten.

  1. Välj bilden du vill anpassa tidpunkten och gå till Övergångar.

  2. I gruppen Timing placerar du en markering bredvid Efter och ange hur lång tid PowerPoint ska fördröjas innan du går vidare till nästa bild.

  3. Om du vill att samma fördröjning ska gälla för alla bilder, välj Tillämpa på alla.

Automatisera bröllopspresentationen

Njut av ditt hårda arbete och spendera tid med gästerna i receptionen. Automatisera bildspelet så att det spelas i en slinga och utan att du tar hand om det.