Saltar al contenido

Snabbguiden till Xbox Game Pass Ultimate

17 de junio de 2021
the quick guide to xbox game pass ultimate 5077716 d16aaf1e01b64ac4a259c1f3b4eca599

Xbox Game Pass Ultimate är ungefär som Netflix för videospel: Betala en månadsavgift för att prenumerera på tjänsten och få tillgång till hundratals spel för din Xbox One-konsol samt en PC.

Vad är Xbox Game Pass Ultimate?

Game Pass Ultimate är en obegränsad spelabonnemangstjänst för Xbox One-konsoler och datorer. Det kommer också att fungera med de nya Xbox Series X- och Series S-konsolerna. Det finns inga begränsningar för hur många spel du kan spela varje månad och det finns inga begränsningar. Spelen är de fullständiga titlarna, precis som om du hade betalat hela priset för dem. Xbox Game Pass Ultimate buntar också i Xbox Live Gold så att du också kan spela dessa spel online och njuta av de multiplayer-funktioner som finns tillgängliga via dem. Xbox Live Gold-medlemskap ger också Xbox One-ägare fyra gratisspel per månad som vanligtvis är en blandning av två Xbox One-titlar och två Xbox 360- eller Xbox-spel. Guldprenumeranter får också exklusiva rabatter varje vecka på spel från Microsoft Store samt andra tillfälliga rabatter. Undrar du hur du budgetar för en ny konsol plus Game Pass Ultimate? Du kanske vill titta på Xbox All Access, som låter dig betala varje månad för en ny Xbox Series X- eller S-konsol och inkluderar ett Game Pass Ultimate-abonnemang.

Hur fungerar Xbox Game Pass Ultimate?

Xbox Game Pass Ultimate är väldigt enkelt. Du betalar en månatlig prenumerationsavgift och du får omedelbart tillgång till ett stort bibliotek med Xbox One, PC, Xbox 360 och till och med original Xbox-spel som du sedan kan spela gratis antingen på din Xbox One eller PC. Allt du behöver göra är att registrera dig för tjänsten, titta igenom katalogen antingen på ditt system eller genom Xbox Game Pass-appen och välja att installera så många spel du vill. Det finns ingen gräns och du kan spela spelen så länge de är tillgängliga via tjänsten. En sak som gör Xbox Game Pass Ultimate väldigt annorlunda än något som Netflix är att du inte streamer spelen. Istället laddar du ner dem innan du spelar dem. Om du har en dålig internetanslutningshastighet kan detta vara ett problem, särskilt om du har begränsad bandbredd från din internetleverantör. Du kan också behöva överväga hårddiskutrymme på din Xbox One eller PC och måste ta bort spel innan du kan ladda ner nya. Annars finns det inga begränsningar som implementeras av Microsoft när det gäller hur mycket du kan ladda ner. Spel kan lämna tjänsten. När de väl har gjort kan du inte spela dem längre om du inte köper dem separat. På samma sätt, om din prenumeration upphör, har du inte längre tillgång till de spel du har laddat ner, även om du kommer att behålla alla framsteg du har gjort så att du kan återvända till dem om du väljer att prenumerera på nytt. Alla spel på Xbox Game Pass Ultimate kan köpas med 10% rabatt om du föredrar att äga ett spel du älskar särskilt snarare än att lita på prenumerationsmodellen.

Hur mycket kostar Xbox Game Ultimate?

Xbox Game Pass Ultimate kostar $ 14,99 per månad direkt från Microsoft. Specialerbjudanden är ofta tillgängliga via Microsoft Store och du kan också köpa inlösennycklar från olika säljare från tredje part för att sänka kostnaderna ytterligare.

Vad är skillnaden mellan Xbox Game Pass Ultimate och Xbox Game Pass?

När du överväger Xbox Game Pass vs Game Pass Ultimate, finns det några viktiga skillnader beroende på hur du spelar. Xbox Game Pass tillhandahåller bara spel gratis på en Xbox One. Det erbjuder inte samma tjänst för datorn, så om du enbart är intresserad av att spela spel på din Xbox One kan det här vara ett bättre alternativ. Men Xbox Game Pass Ultimate innehåller också Xbox Live Gold som som nämnts låter dig spela spel online i multiplayer med vänner och andra spelare. Prenumerera på bara Xbox Game Pass så har du inte tillgång till dessa tjänster. För onlinespelare är det bättre att uppgradera till Xbox Game Pass Ultimate.

Vilka spel finns tillgängliga på Xbox Game Pass Ultimate?

Xbox Game Pass Ultimate erbjuder över två hundra spel på både PC och Xbox One. Dessa inkluderar ett stort urval av helt nya spel samt populära klassiker. Spel som utvecklats av Microsoft (så kallade förstapartsspel) startar på tjänsten dagen de släpps så att du får omedelbar tillgång till titlar som Forza Horizon 4, Sea of ​​Thievesoch Halo: Master Chief Collection. Spel som Microsoft Flight Simulator, Crusader Kings 3och Age of Empires finns också för PC-spelare som använder Xbox Game Pass Ultimate. Förutom stora titlar innehåller Xbox Game Pass Ultimate också många mindre kända indietitlar så det finns något för varje spelsmak här. Du kan ansluta din Xbox-konsol till en Alexa-enhet och ladda ner spel via Xbox Game Pass. Du behöver inte installera en färdighet; Säg bara ”Alexa, ladda ner [game] från Xbox Game Pass. ”

Vad är nackdelarna med Xbox Game Pass Ultimate?

Det finns mycket positivt med Xbox Game Pass Ultimate men det är värt att överväga två viktiga punkter. Du äger faktiskt aldrig spelen. Eftersom Xbox Game Pass Ultimate är en prenumerationstjänst äger du aldrig de spel du spelar tekniskt. Istället är det som en uthyrningstjänst, vilket innebär att om Microsoft drar spelet från sortimentet kan du inte spela det längre om du inte köper det. Detta kommer inte att vara ett problem för alla, men det är värt att överväga om du föredrar att äga dina spel. Du måste ladda ner varje spel. Vissa spel har tiotals om inte hundratals gigabyte i storlek och det kan ta lång tid att ladda ner om din internetanslutning inte är så snabb. Detta kommer inte att vara bekvämt för alla eftersom du måste planera framåt vad du vill spela.

Har Xbox Game Pass Ultimate någon konkurrens?

Det finns andra spelabonnemangstjänster där ute. För Xbox One- och PC-ägare finns EA Play som ger tillgång till många EA-släppta titlar till en månadsavgift. Den här tjänsten kommer dock snart att kombineras med Xbox Game Pass Ultimate-medlemskap så att du kan betala samma $ 15 månadsavgift för allt som Xbox Game Pass Ultimate erbjuder, plus EA Play. På andra enheter finns det också Sonys PS Now som är en on-demand-streamingtjänst snarare än en som kräver att du laddar ner spel först. Det finns också Google Stadia och GeForce Now som erbjuder streamingtjänster. Ingen av dem är för närvarande tillgängliga för Xbox One men är tillgängliga för PC.