Saltar al contenido

Tips för att köpa från Facebook Marketplace

4 de agosto de 2021
facebookmarketplace buy 5c887f4a46e0fb0001a0bf31

Facebook Marketplace är en gratis funktion på Facebook som tillåter användare att köpa produkter och tjänster från andra användare i sitt område. Som en marknadsplats tillåter tjänsten också användare att lägga upp artiklar till salu. När du har hittat en vara som du vill köpa kan du meddela säljaren att förhandla om en betalningsmetod och en träfftid och plats.

Hur man söker på Marketplace på Facebook

Det finns fem olika metoder för att hitta produkter och tjänster att köpa på Facebook Marketplace.

 • Utvalda listor: När du laddar Facebook Marketplace ser du en meny med artiklar till salu av lokala Facebook -användare. Välj något av dessa objekt för att se hela listan. Du kan också välja Se allt bredvid kategorinamnet för att visa liknande objekt.
 • Sök listor: Du kan använda sökfältet högst upp på skärmen för att hitta specifika objekt och tjänster från alla kategorier.
 • Marknadsplatsgrupper: Väljer Grupper från menyn längst upp till vänster på Facebook Marketplace tar du dig till en lista över Facebook-grupper som är dedikerade till att köpa och sälja föremål. Att gå med i dessa grupper är ett bra sätt att hålla dig uppdaterad om nya listor av säljare i ditt område.
 • Detaljerad sökning: I mitten av menyn till vänster på skärmen finns textfält för Pris och Plats. Ange dina anpassade inställningar i dessa fält för att automatiskt filtrera de visade listorna.
 • Marknadskategorier: Välj Kategorier i nedre vänstra menyn för att visa en lista över kategorier och underkategorier för Marketplace-objekt och tjänster. Väljer Elektronik, till exempel, kommer att ladda relaterade listor, liksom underkategorier som Mobiltelefoner och Elektronik & datorer.

Hur man köper från Facebook Marketplace

Att köpa från Facebook Marketplace är som att köpa något från en Craigslist eller annons. Plattformen stöder inte onlinebetalningar eller automatisk frakt. Det kräver istället att köparen och säljaren själva kommunicerar och förhandlar om betalning.

 1. När du hittar något du kanske vill köpa på Facebook Marketplace väljer du objektet för att utöka listan. Facebook Marketplace använder samma konto som Facebook, så du behöver inte skapa ett nytt konto för att köpa eller sälja.

 2. Leta efter kostnaden för produkten eller tjänsten för att se till att den ligger inom din prisklass. Priset är i grön text till höger om huvudbilden.

  Objekt närbild på Facebook Marketplace webbplats.

 3. Kontrollera säljarens plats genom att leta efter stadens och statens namn eller den inbäddade kartan.

 4. Välj Be om detaljer. Nu kan du kommunicera med säljaren via Facebook Messenger. Du kan diskutera din föredragna betalningsmetod, tid och plats att träffas och andra viktiga transaktionsdetaljer.

Tips för köp på Facebook Marketplace

Facebook Marketplace är ett utmärkt ställe att köpa saker till ett lägre pris än i butiker, men det finns några saker att tänka på.

 • Kontrollera säljarens rykte: Köpare kan betygsätta sina erfarenheter med säljare, och dessa betyg visas under deras namn i framtida produktlistor. Det kommer att se ut ungefär så här: «Community-rekommenderat av minst 3 av 4 personer.»

Facebook Marketplace -lista med säljarrekommendationsinformation.

 • Kontrollera åldern på säljarens Facebook -konto: Under varje säljares namn står året då de gick med på Facebook. Om deras konto är väldigt ungt kan det bero på att tidigare stängdes av på grund av misstänkt eller bedrägligt beteende.

Om en säljare har noll betyg är det troligt att de är nya på Facebook Marketplace.

 • Skicka aldrig betalningen först: Betala bara för varan eller tjänsten efter att du har fått den.
 • Träffa alltid säljaren i ett offentligt område: Eftersom Facebook Marketplace -säljare vanligtvis är främlingar är det viktigt att träffa dem på en offentlig plats när de hämtar varan och betalar. Om du inte kan träffas på en offentlig plats, försök att ha en vän eller familjemedlem med dig för mötet.
 • Kontrollera produkten personligen innan du betalar för den: Om den är defekt kan du helt enkelt gå därifrån.
 • Se till att begagnad elektronik fortfarande har tillverkarstöd: Om du köper en begagnad smartphone eller surfplatta, kontrollera att den fortfarande är berättigad till uppdateringar.
 • Bekräfta DVD- och Blu-ray-kompatibilitet med din nuvarande spelare: När du köper DVD-skivor eller Blu-rays från en säljare på Facebook Marketplace, verifiera DVD-regionskoderna och Blu-ray-zonerna.
 • Be om att prova kläder: Klädstorlekar är inte konsekventa mellan olika märken, så det kan vara värt att prova kläder innan du betalar för dem. Du vill inte betala för något som inte passar.