Saltar al contenido

Trådlösa problem – Tappade signaler och fläckiga anslutningar

28 de junio de 2021
GettyImages 116361438 58f83ccc3df78ca159d6548d 5536df7c9c3e4b188f3afcd87bb1d0f0

Det kan vara ganska frustrerande när du inte kan ansluta en dator eller Wi-Fi-enhet till en router, och det finns ingen brist på skäl till varför fläckiga eller sällsynta anslutningar kan uppstå.

Trådlös felsökning: Trådlös signal tappar ofta

Så här gör du när du ofta måste starta om datorn eller routern för att återupprätta en Wi-Fi-anslutning.

Ta bort störningar

En av de vanligaste orsakerna till tappade eller svaga Wi-Fi-signaler är störningar från fysiska föremål, såsom väggar, dörrar och arkivskåp. Långa avstånd kan också påverka signalstyrkan – de flesta icke-assisterade Wi-Fi-signalerna kan nå upp till 150 fot. Försök att närma dig den trådlösa routern och ta bort eventuella hinder mellan åtkomstpunkten och din enhet. En tydlig sökväg eller platslinje till routern är perfekt. Du kan också försöka placera din trådlösa hemrouter på en mer central plats i ditt hem.

Sök efter uppdateringar

Föråldrade drivrutiner för din dator, router eller operativsystem kan också orsaka svaga eller tappade signaler. Sök efter programvaru- eller OS-uppdateringar och installera dem om de är tillgängliga. Du kan också kontrollera tillverkarens webbplats för din router för att se om det krävs några firmwareuppgraderingar.

Ändra den trådlösa kanalen

Ibland orsakas störningar av andra trådlösa nätverk eller enheter i området. Du kanske kan få en tydligare signal i ditt hemnätverk genom att ändra kanalen som den trådlösa routern använder. Du kan använda ett verktyg som NetStumbler för att se vilka kanaler i närheten trådlösa nätverk använder och välja en annan för ditt nätverk. Följ instruktionerna i din routers handbok för att få åtkomst till administrativa kontroller (vanligtvis uppmanas du att gå till en URL som http://192.168.2.1) och hitta avsnittet där du kan välja en annan kanal.

Öka signalen

Om problemet är för långt från den trådlösa åtkomstpunkten eller routern kan du få en trådlös repeater eller en trådlös förlängare för att utöka räckvidden för det trådlösa nätverket. Dessa «signalförstärkare» är tillgängliga från Linksys och andra tillverkare av nätverksenheter. Billiga kan hittas för mindre än $ 50, men de kan variera upp till flera hundra dollar. Kontrollera priser och recensioner på de bästa trådlösa förlängarna.

Byt ut din router

Tyvärr är orsaken till vissa trådlösa problem – särskilt ofta släppta trådlösa signaler – själva routern. Om förslagen ovan inte fungerar kan du försöka återställa din trådlösa router till standardinställningarna och sedan testa om den kan hålla en trådlös signal. Om det inte kan du behöva skaffa en ny router. (Medan du håller på med det, överväga att uppgradera till trådlöst nätverk.)