Saltar al contenido

Vad är en PowerPoint-platshållare?

24 de junio de 2021
GettyImages 521535828 58889d055f9b58bdb3837e8b d9edd936e226468ab1feca9c8c9e2eb0

I PowerPoint, där många bildpresentationer är baserade på mallar, är en platshållare vanligtvis en ruta med text som anger platsen, teckensnittet och storleken på den typ som användaren kommer att ange. Till exempel kan en mall innehålla platshållartext som säger «Klicka för att lägga till titel» eller «Klicka för att lägga till undertexter.» Platshållare är inte begränsade till text. Platshållartext som säger «Dra bild till platshållare eller klicka på ikonen för att lägga till» ger PowerPoint-användarinstruktioner för att lägga till en bild i en bild.

Platshållare är avsedda att anpassas

Platshållaren fungerar inte bara som en uppmaning till handling till användaren, utan ger personen som skapar presentationen en känsla för hur typen, grafiska element eller sidlayout kommer att se ut på bilden. Platshållarens text och instruktioner är endast förslag. Varje element kan anpassas. Så om du inte gillar teckensnittet som PowerPoint valde för din favoritmall, kan du ändra det.

Typer av element som används i platshållare

När du har valt en PowerPoint-mall klickar du på LayoutHem för att se de många olika varianterna av din valda mall. Du ser mallar för titelskärmar, innehållsförteckning, textskärmar, fotoskärmar, mallar som accepterar diagram och andra layouter. Beroende på vilken malllayout du väljer kan du placera något av följande på en bild, förutom text.

  • Foton
  • Tabeller
  • Excel-diagram
  • ClipArt
  • Filmer

Dessa objekt kan också placeras på bilder med andra metoder, men att använda platshållare gör det till en enkel uppgift.