Saltar al contenido

Vad är en SIP -adress?

7 de septiembre de 2021
SIP Guy drinking and communicating Hero Images Getty 56a9d2303df78cf772aad03b

Session Initiation Protocol underlättar samtal över internet och andra IP -nätverk. Precis som ett telefonnummer är en SIP -adress en unik identifierare för varje användare i det globala telefonnätet eller för en e -postadress. Det är också känt som en SIP Uniform Resource Identifier. Du får en SIP -adress när du registrerar dig för ett SIP -konto, och det fungerar som ett kommunikationshandtag som människor använder för att kontakta dig. SIP -adresser kan översättas till telefonnummer, vilket kan vara lättare att spåra som kontaktidentifierare än SIP -adresser. Besparingar som kan uppnås med ett SIP -konto ligger i intervallet 40 procent för inhemska samtal och 90 procent för internationella samtal.

Varför skaffa ett SIP -konto?

Använd ett SIP -konto för att konfigurera VoIP -bordstelefoner, mjuka telefoner och mobila VoIP -klienter. Ett SIP -konto öppnar dörren för gratis videosamtal och HD -röstsamtal på många plattformar, inklusive Windows- och Mac -datorer och iOS- och Android -mobila enheter. SIP-till-SIP-samtal som görs mellan två SIP-adresser över internet är nästan alltid gratis. För företag som har många internationella kontakter erbjuder SIP stora besparingar. Eftersom det är en VoIP -tjänst med få hårdvaruköp och låga underhållskostnader, betalar den snabbt för installation och användning av arbetskraft. Även om allt kan låta förvirrande är SIP-samtal användarvänligt efter bara en kort utbildning. I de flesta fall är ljudkvaliteten bättre än med en trådbunden telefontjänst. Små företag och nystartade företag använder SIP -konton för att undvika de första maskinvaruköp och installationer som krävs av trådbundna telefonlinjer.

Struktur för en SIP -adress

En SIP -adress liknar en e -postadress. Strukturen är: sip: user@domain: port

type = «code»> Som exempel är detta en SIP -adress som erhålls genom registrering hos Ekiga: sip: [email protected]

type = «code»> I det här exemplet, smutta betecknar protokollet och ändras inte. Det startar varje SIP -adress. Vissa SIP -adresser skickas utan sippdelen eftersom det förstås som formatet. Användarnamnet är den del du väljer när du registrerar dig för en SIP -adress. Det kan vara en sträng med siffror eller bokstäver. I det här exemplet är användardelen nadeem.u. I andra adresser kan det vara ett telefonnummer (som används för SIP -trunking för PBX -system) eller någon annan kombination av bokstäver och siffror. At -symbolen (@) är obligatorisk mellan användaren och domänen, vilket är fallet med en e -postadress. Domännamnet på tjänsten som du registrerade dig med visas omedelbart efter At -symbolen. Det kan vara en fullt kvalificerad domän eller en IP -adress. I det här exemplet är domänen ekiga.net. Andra exempel är sip.mydomain.com och 14.18.10.23. Du kontrollerar inte domännamnet som användare. Porten är valfri och är frånvarande från SIP -adresser för det mesta eftersom det inte finns någon teknisk anledning till deras närvaro i många fall. När en port visas anger den porten för åtkomst på en proxyserver eller en annan server som är dedikerad till SIP -aktiviteten. Exempel på SIP -adresser inkluderar:

En SIP -adress skiljer sig från ett telefonnummer och en e -postadress genom att den är kopplad till användaren och inte till tjänsteleverantören. Den följer dig vart du än går och är inte knuten till tjänsten liksom ett telefonnummer.

Var får man en SIP -adress

Du kan få gratis SIP -adresser från flera leverantörer online.

Hur man använder en SIP -adress

Använd din SIP -adress för att konfigurera en SIP -klient. Sedan ger du SIP -adressen till dina vänner och klienter som använder SIP så att det finns gratis röst- och videokommunikation mellan dig och dem. Företag använder en tjänst för att konfigurera systemet och tillhandahålla en SIP -adress för varje anställd. Du kan också använda din SIP -adress för att kontakta personer som inte använder SIP på sin fasta telefon eller mobiltelefon. Detta kräver en betaltjänst för att avsluta samtalet från IP -nätverket till telefonnätet. Glöm inte bort VoIP -tjänsterna där ute. Personer som använder vanliga telefoner kan också ringa dig på din SIP -adress, men du måste ha ett telefonnummer kopplat till SIP -adressen, vilket är deras handtag till dig. För kommunikation över internet är SIP intressant, med de många funktionerna i samband med röst- och videosamtal, som ofta involverar flera parter. För det, välj en bra SIP -klient och njut.