Saltar al contenido

Vad är ett Access Point Name (APN) och hur ändrar jag det?

25 de julio de 2021
add apn values 58d20f0d3df78c3c4fb0a685

Ett åtkomstpunktnamn på mobiltelefoner skapar en anslutning till gatewayen mellan operatörens nätverk och internet. APN hittar IP-adressen som enheten identifieras med i nätverket, avgör om ett privat nätverk behövs, väljer rätt säkerhetsinställningar och mer. APN för T-Mobile är epc.tmobile.com, en äldre är wap.voicestream.comoch T-Mobile Sidekick APN är hiptop.voicestream.com. APN-namnet för AT & T-modem och netbooks är isp.cingular, och AT&T iPad APN är bredband. APN för Verizon är vzwinternet för internetanslutningar och vzwims för textmeddelanden. APN kan också stå för andra saker, även om de inte har något att göra med mobiltelefoner, till exempel Advanced Practice Nurse.

De olika APN-inställningarna

APN-inställningar innehåller vanligtvis flera specifika konfigurationsnoder:

  • APN: I USA är APN-namnet ofta grossist.
  • APN-typ: Generisk, supl, mmsoch wap är de fyra APN-typerna.
  • MMSC: Multimediameddelande är endast nödvändigt när du använder MMS. Det är ett krav på de flesta mobila virtuella nätverksoperatörer som använder MMS.
  • Ombud: Vissa mobiloperatörer använder den här inställningen för att ställa in en proxy mellan nätverket och internet, ungefär som en proxy på en dator.

Byt APN

Vanligtvis konfigureras APN automatiskt eller detekteras automatiskt för din telefon eller surfplatta, vilket innebär att du inte behöver göra några ändringar i APN-inställningarna. Trådlösa operatörer använder olika priser för olika APN. Att byta från en operatör till en annan kan ändra dig från en typ av dataplan till en annan. Det kan också orsaka problem och extra avgifter på din trådlösa faktura, så det rekommenderas inte att ändra APN. Det finns dock några skäl att byta eller ändra APN:

  • APN-inställningarna är inte korrekta och ger ett felmeddelande om att det inte kunde aktivera ett mobildatanätverk.
  • Du har en olåst telefon och vill använda den med en annan operatör.
  • Du har en förbetald plan och vill inte spendera minuter på mobildata.
  • Du reser utanför din trådlösa leverantörs serviceområde och vill undvika dataroamingavgifter.

Lär dig hur du ändrar APN-inställningar på din enhet för att undvika problem och felmeddelanden.