Saltar al contenido

Vad är ett IP -paket?

15 de agosto de 2021
LANcablesinhubsandrouters CreditMongkolNitirojsakul EyeEm Getty 565d0f593df78c6ddf708729

IP -paket är de mest kritiska och grundläggande komponenterna i protokollet. De bär data under överföringen och har en rubrik som innehåller information som hjälper dem att hitta sin väg och att sätta ihop dem igen efter överföringen.

Mer information om IP -paket

IP -protokollets två huvudfunktioner är routning och adressering. För att dirigera paket till och från maskiner i ett nätverk använder IP (Internetprotokollet) IP -adresser som tas med i paketen.

De korta beskrivningarna på bilden är tillräckligt meningsfulla för att ge dig en uppfattning om rubrikelementens funktion. Vissa kanske dock inte är tydliga:

  • De identifieringsmärke hjälper till att sätta ihop paketet från flera eventuella fragment. Data som skickas över ett nätverk är uppdelat i små sektioner som omsluts av dessa paket. IP -nätverk, till exempel internet, är vanligtvis inte säkra. Paket kan gå förlorade, försenas och komma i fel ordning. När de väl kommer fram till destinationen hjälper identifieringskoden att identifiera paketet och att sätta tillbaka data till dess ursprungliga form.
  • De fragmenterad flagga anger om paketet kan vara fragmenterat eller inte.
  • De fragmentförskjutning är ett fält för att identifiera vilket fragment detta paket är kopplat till.
  • Time to Live (TTL) är ett tal som anger hur många hopp (router passerar) paketet kan göra innan det dör. Vanligtvis, vid varje router, analyseras ett paket, och baserat på informationen som finns på den routern på andra närliggande routrar, görs ett val om vilken rutt som är bäst. Paketet vidarebefordras sedan till nästa router. I denna konfiguration kan ett paket mycket väl gå runt. Det finns också översvämningar som en annan metod, vilket innebär att du skickar en kopia av paketet till varje angränsande router; då är det bara målmaskinen som förbrukar paketet. Andra paket kommer att fortsätta roaming. TTL är ett tal, vanligtvis 255, vilket minskar varje gång ett paket passerar en router. På så sätt dör redundanta paket i slutändan när TTL når noll.
  • De rubrik kontrollsumma är ett nummer som används för feldetektering och korrigering under paketöverföring. Data i paketet matas in i en matematisk algoritm. Den resulterande summan reser med data i paketet. Vid mottagning beräknas denna summa igen med samma algoritm. Om den är densamma som den ursprungliga summan är data bra. Annars anses det vara korrupt och paketet kasseras.
  • De nyttolast är den faktiska data som transporteras. Lägg märke till att data nyttolast kan vara upp till 64 kilobyte, vilket är enormt jämfört med helheten av rubrikbitarna.