Saltar al contenido

Vad är HootSuite och är det gratis att använda?

11 de julio de 2021
GettyImages 98471373 56a9ff935f9b58b7d0006b1a

HootSuite är ett verktyg för hantering av sociala medier som gör det möjligt för användare att schemalägga och skicka uppdateringar till Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, WordPress och andra plattformar från en instrumentpanel med flikar som organiserar alla sociala profiler som du ansluter. Användare kan implementera och analysera marknadsföringskampanjer i alla sociala profiler utan att logga in på varje socialt nätverk individuellt. Med premiumkonton får användarna avancerad social analys, publikengagemang, teamsamarbete och säkerhetsfunktioner.

Varför använda HootSuite?

Även om HootSuite till stor del är känt som ett affärsverktyg använder många individer det för personliga ändamål. Om du publicerar samma sak över flera profiler kan du lägga upp det en gång via HootSuite och välja profilerna där du vill att det ska publiceras och det publiceras på alla fem profilerna samtidigt. Att använda HootSuite tar lite tid att bekanta sig med, men i slutändan förbättrar det produktiviteten och lämnar tid för viktigare saker. Schemaläggningsfunktionen är också smidig. Sprid dina inlägg över dagen eller veckan så att du kan ställa in det och glömma det.

HootSuite’s huvudfunktionsfördelning

Här är en allmän sammanfattning av några av de mest användbara funktionerna som följer med att registrera dig för ett gratis konto. Flera ytterligare funktioner är också tillgängliga, med premiumkonton som ger tillgång till ännu fler funktioner och funktioner.

  • Direkt inlägg till sociala profiler. Den mest framträdande funktionen är möjligheten att skicka text, länkar, foton, videor och andra media direkt till dina sociala profiler via HootSuite-instrumentpanelen.
  • Planerad utstationering. Ingen tid att posta hela dagen? Schemalägg dessa inlägg så att de automatiskt publiceras vid specifika tidpunkter istället för att göra dem alla manuellt.
  • Hantering av flera profiler. Med ett gratis konto kan du hantera upp till två sociala profiler med HootSuite. När du uppgraderar kan du hantera många fler. Så om du har gått 20 Twitter-profiler och 15 Facebook-sidor för att uppdatera, kan HootSuite hantera det, men du måste uppgradera.
  • Apps för socialt innehåll för ytterligare profiler. HootSuite har en uppsättning sociala appar för andra populära sociala nätverkssajter som inte ingår i dess viktigaste erbjudanden, som YouTube, Instagram och andra.
  • Riktade meddelanden. Skicka privata meddelanden till riktade målgrupper på utvalda sociala profiler direkt genom HootSuite-instrumentpanelen.
  • Organisationsuppdrag. Om du arbetar med ett team kan du skapa en ”organisation” för att förbättra kommunikation och samarbete över allas HootSuite-konto.
  • Analytics. HootSuite har ett särskilt avsnitt för att skapa analytiska rapporter och klicksammanfattningar. Det fungerar med både Google Analytics och Facebook Insights.

Men är det gratis?

Ja, HootSuite är gratis. Du får tillgång till alla ovanstående huvudfunktioner utan kostnad för dig. Men ett premiumkonto ger dig så många andra alternativ. Om du menar allvar med social mediahantering och analys kan du få en 30-dagars gratis testversion av HootSuite Pro, som kostar cirka 29 $ per månad efter det och tillåter en användare att hantera upp till 10 sociala profiler. Det finns också alternativ för team, företag och företag. Kolla in HootSuite genom att registrera dig för ett gratis konto eller kolla in dess ytterligare planer.