Saltar al contenido

Vad är Microsoft Word för Mac?

18 de junio de 2021
CloseupofMacBookPro 21c315a337514e96982b9af46a41c323

Microsoft Word är ett ordbehandlingsprogram som först släpptes på Mac 1985. Ordbehandlaren skiljer sig från textredigerare som Notes genom att tillhandahålla en robust plattform med avancerade funktioner inklusive stavningskontroll, inbäddade objekt och diagram, bilder och sammanfogning av data från databaser. En viktig egenskap hos Word och andra moderna ordbehandlare är vad-du-ser-är-vad-du-får (WYSIWYG) -gränssnittet som matchar skärmen till det slutliga dokument som skrivs ut på sidan. Microsoft Word är den valfria ordbehandlingsapplikationen för de flesta företag. Liknande versioner finns för Mac-datorer och Windows-datorer. Informationen i den här artikeln gäller Microsoft Word som en del av ett Microsoft 365 för Mac-prenumeration och Word vid engångsköpet av Microsoft Office 2019 för Mac.

Hur Word för Mac skiljer sig från Word för Windows

Medan Mac-versionen av Microsoft Word liknar Windows-versionen, finns det några skillnader.

 • Mac saknar integration med SharePoint och Visual Basic. Word för Mac har viss nivå av stöd för SharePoint och Visual Basic, men det stöder inte alla aspekter av dessa funktioner.
 • Microsoft Word för Mac stöder inte ActiveX, som är en enda Windows-teknik. ActiveX fasas långsamt ut av Microsoft, men oförmågan att arbeta med det i Word för Mac kan orsaka problem för användare som behöver den funktionen.
 • Word för Mac inkluderar inte Digital Ink och tillhörande freestyle-ritverktyg.
 • Word för Mac inkluderar inte Document Inspector, som tar bort personlig information och dolda data från ett dokument.
 • Word för Mac innehåller inte inbäddade teckensnitt.

Word i Microsoft 365 kontra Word för Mac 2019

Word för Mac finns antingen som en månatlig prenumeration eller som ett engångsköp av programvara. Microsoft Office för Mac 2019-programvarupaketet och Microsoft 365 för Mac-prenumerationen innehåller båda Word 2019 för Mac. Det finns mindre skillnader mellan de två versionerna av Word för Mac. Även om de släpptes samma månad, är den nya Word-ikonen endast tillgänglig i prenumerationsversionen, medan programvaran för engångsköp behåller Metro-designgränssnittet. Även om programvaran för engångsköp får säkerhetsuppdateringar från Microsoft, får den inte nya funktionsuppdateringar som ingår i prenumerationspaketet. Dessutom finns det en mobilversion av Microsoft Office (som inkluderar Word, Excel och Powerpoint), samt en separat Microsoft Word-app, tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Prenumerationsmodellen för Word i Microsoft 365 kan installeras på flera datorer, surfplattor och telefoner. Engångsversionen kan endast användas på en dator.

Hur får jag Microsoft Word för Mac OS

Microsoft Word för Mac finns i Mac App Store, både som en fristående app och som en del av Microsoft 365-paketet, men båda alternativen kräver en Microsoft 365-prenumeration. Det enklaste sättet att installera Word på en Mac är att ladda ner det från App Store.

Du kan också logga in på ditt Microsoft-konto online och beställa en Microsoft 365-prenumeration där. Om du föredrar att köpa programvaran för engångsköp som en del av Microsoft Office ingår den i Office Home & Student 2019, som finns på Microsofts webbplats, samt från butiker som Best Buy, Amazon och Walmart.

Behöver du Microsoft Word för Mac?

Mac OS levereras med en ordbehandlare som heter Pages, som har ett WYSIWYG-gränssnitt. Den innehåller funktioner för att bädda in bilder och skapa diagram, och kan hantera fakturor för små kontor, tidpapper för studenter och andra standardanvändningar för en ordbehandlare. Pages är en gratis applikation på Mac och ingår i iCloud. De molnbaserade sidorna ger dig åtkomst på vilken Mac som helst via webben. Pages är också en gratis nedladdning för iPad och iPhone. Sidor är en utmärkt Word-ersättning för studenter, hemanvändning och små kontor. Den innehåller samarbetsfunktioner och kan exporteras till ett Word-filformat. Att utbyta dokument med personer som använder Microsoft Word är dock besvärligt. Sidor är inte utrustade för avancerade funktioner som sammanslagningar och mallar eller primära dokument. Om du arbetar för ett företag som använder Word som sin ordbehandlingsplattform, måste du använda Microsoft Word. Om du arbetar i ett litet företag, är student eller behöver en ordbehandlare för hemmabruk, kolla in Pages innan du investerar i Microsoft Word.

Är det möjligt att köra Word för Windows på en Mac?

Om du absolut behöver köra Word för Windows behöver du inte ge upp din Mac. Det är möjligt att installera Windows på en Mac, och det är möjligt att köra en Windows-app sida vid sida med Mac-appar med hjälp av Parallels-programvaran (eller en annan Windows-emulator).

Paralleller som körs på en Mac

Att installera Parallels är inte för tekniskt problem, men det krävs inte mycket teknisk kunskap för att komma igång. När du har Windows på din Mac är det enkelt att använda Parallels.

En historia om Microsoft Word på Mac

Medan Microsoft Word kan verka synonymt med Windows släpptes det på Mac år innan det gjorde sitt första utseende på Windows. Trots ett ibland stenigt förhållande mellan Microsoft och Apple har Microsoft Word varit en grundpelare på Mac sedan de första dagarna.

 • 1985: Microsoft släppte Word 1.0 för Mac och MS-DOS.
 • 1989: Word 4.0 kom till Mac som en del av Microsoft Office.
 • 1993: Office 4.2 inkluderade Word 6. Detta var första gången både Windows och Mac hade samma version av Microsoft Word.
 • 2001: Microsoft Word version X var den första versionen som stödde Mac OS X.
 • 2004: Microsoft Office 2004 för Mac innehöll Word.
 • 2010: Microsoft Word för Mac 2011 släpptes.
 • 2015: Microsoft Word 2016 blev tillgängligt för Microsoft 365-prenumeranter. Senare samma år släppte Microsoft en engångsversion av Office 2016 för Mac som inkluderade Word.
 • 2018: Microsoft Word för Mac 2019 släpptes som en del av ett engångsköp av Microsoft Office-programvara och som en del av en Microsoft 365-prenumeration.