Skip to content

Vad är Microsoft Word?

13 de augusti de 2021
ms word 5aa0180ceb97de0036612567

Microsoft Word är ett ordbehandlingsprogram som först utvecklades av Microsoft 1983. Sedan dess har Microsoft släppt ett överflöd av uppdaterade versioner, som alla erbjuder fler funktioner och innehåller bättre teknik än den som var före. Den senaste webbaserade versionen av Microsoft Word är Microsoft 365, men mjukvaruversionen av Microsoft Office 2019 innehåller Word 2019. Microsoft Word ingår i alla Microsoft Office-programserier. De mest grundläggande (och minst dyra) sviterna inkluderar också Microsoft PowerPoint och Microsoft Excel. Ytterligare sviter finns och inkluderar andra Office -program, till exempel Microsoft Outlook och Skype för företag.

Behöver du Microsoft Word?

Om du bara vill skapa enkla dokument, bestående av stycken med punktlistor och numrerade listor med mycket liten formatering, behöver du inte köpa Microsoft Word. Du kan använda WordPad -programmet som ingår i Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10. Om du behöver göra mer än så behöver du ett mer kraftfullt ordbehandlingsprogram. Med Microsoft Word kan du välja mellan en mängd förkonfigurerade stilar och mönster, vilket ger ett enkelt sätt att formatera långa dokument med ett enda klick. Du kan också infoga bilder och videor från din dator och internet, rita former och skapa en infoga alla typer av diagram. Om du skriver en bok eller skapar en broschyr, som du inte kan göra effektivt (eller alls) i WordPad eller ett program som Abiword, kan du använda funktionerna i Microsoft Word för att ställa in marginaler och flikar, infoga sidbrytningar, skapa kolumner och till och med konfigurera avståndet mellan raderna. Det finns också funktioner som låter dig skapa en innehållsförteckning med ett enda klick. Du kan också infoga fotnoter, sidhuvud och sidfot. Det finns alternativ för att skapa bibliografier, bildtexter, en tabell med figurer och till och med korsreferenser. Om något av dessa saker låter som vad du vill göra med ditt nästa skrivprojekt, behöver du Microsoft Word.

Har du Microsoft Word?

Du kanske redan har en version av Microsoft Word på din dator, surfplatta eller till och med din telefon. Innan du gör ett köp bör du ta reda på det. För att se om du har Microsoft Word installerat på din Windows -enhet:

 1. Från Sökfönster i Aktivitetsfältet (Windows 10), Startskärm (Windows 8.1) eller från Sökfönster på Start -menyn (Windows 7), skriv msinfo32 och tryck enter.

 2. Klick de + tecken bredvid Programvarumiljö.

 3. Klicka på Programgrupper.

 4. Se för en Microsoft Office -post.

För att ta reda på om du har en version av Word på din Mac, leta efter det i Upphittare sidofält, under Ansökningar.

Var kan man hämta Microsoft Word

Om du är säker på att du inte redan har en Microsoft Office -paket kan du få den senaste versionen av Microsoft Word med Microsoft 365. Microsoft 365 är dock en prenumeration, något du betalar för varje månad. Om du inte är intresserad av att betala varje månad, överväga att köpa Office direkt. Du kan jämföra och köpa alla tillgängliga versioner och sviter i Microsoft Store. Om du vill vänta kan du få Microsoft Word 2019 under senare delen av 2018 genom att köpa Microsoft Office 2019 -paketet. Vissa arbetsgivare, community colleges och universitet erbjuder Microsoft 365 gratis till sina anställda och studenter.

Historien om Microsoft Word

Under åren har det funnits många versioner av Microsoft Office -paketet. De flesta av dessa versioner levererades till lägre priser som endast innehöll de mest grundläggande apparna (ofta Word, PowerPoint och Excel), till sviter med högre priser som innehöll några eller alla (Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, SharePoint , Exchange, Skype och mer). Dessa svitutgåvor hade namn som ”Hem och student” eller ”Personligt” eller ”Professionellt”. Det finns för många kombinationer att lista här, men det som är viktigt att notera är att Word ingår i alla sviter du kan köpa. Här är de senaste Microsoft Office -sviterna som också innehåller Word:

 • Microsoft Word 365) är tillgängligt och uppdateras regelbundet i Microsoft 365
 • Word Online är en gratis begränsad version.
 • Word 2019 är tillgängligt i Office 2019
 • Word 2016 är tillgängligt i Office 2016
 • Word 2013 var tillgängligt i Office 2013
 • Word 2010 var tillgängligt i Office 2010
 • Word 2007 ingick i Office 2007
 • Word 2003 ingick i Office 2003
 • Word 2002 ingick i Office XP

Naturligtvis har Microsoft Word funnits i någon form sedan början av 1980 -talet och har haft versioner för de flesta plattformar (även från innan Microsoft Windows fanns). Vanliga frågor

 • Vad kan jag göra om Microsoft Word inte svarar?

  En korrupt fil eller inkompatibelt tillägg kan få Word att sluta svara. Du kan fixa det genom att starta om Word i felsäkert läge och inaktivera tillägg. Ett annat alternativ är att gå till inställningar i Windows> Appar och funktioner > Microsoft Office (eller Microsoft 365)> Ändra och följ stegen för att reparera Office -program.

 • Vad kan jag göra när Microsoft Word inte svarar och jag inte har sparat mitt dokument?

  För att återställa ett osparat dokument, stäng och starta om Word, gå till Fil > Hantera dokument > Återskapa osparade dokument. Öppna dokumentet om det är listat. Om det inte är listat, gå till Fil > Öppen > Bläddra och sök efter en säkerhetskopia av filen.

 • Vad gör ett makro i Microsoft Word?

  Ett Word -makro registrerar en serie kommandon som du kan spela för att automatisera frekventa procedurer, till exempel formatering, infoga tabeller eller lägga till vattenmärken. För att skapa eller lägga till ett makro i Word, gå till Se > Makron > Visa makron > Makron i > Ordkommandon.

 • Hur kontrollerar jag mitt skrivandes betygsnivå i Microsoft Word?

  Gå till i ett Word -dokument Fil > alternativ > Provning. Välj Kontrollera grammatik med stavning och Visa läsbarhetsstatistik. När Word slutför en stavning och grammatik kommer ett popup-fönster med information om dokumentets läsnivå att visas.