Saltar al contenido

VPN- och satellitinternettjänstkompatibilitet

13 de agosto de 2021
GettyImages 132289164 59a083d522fa3a001033953f

Virtuella privata nätverk och satellit -internetteknik var inte utformade för att fungera tillsammans. Två tekniska begränsningar för satellit -internettjänster – hög latens och långsam uppladdningshastighet – påverkar kraftigt prestandan för ett VPN.

Tekniska begränsningar för satellittjänster för VPN

Virtuella privata nätverk kräver en anslutning med hög bandbredd och låg latens för att fungera effektivt. Satellite internettjänster lider normalt av hög latens på grund av den långa sträcka som satellitsignaler måste färdas. De flesta satellitinternettjänster tenderar att stödja låg uppströms bandbredd. Satellitbandbredd för uppladdningar är mycket långsammare än för nedladdningar och inte mycket snabbare än uppringda internettjänster. VPN kräver hög bandbredd för både uppladdningar och nedladdningar.

Utmaningar för satellit- och VPN -kompatibilitet

Trots dessa begränsningar är det tekniskt möjligt att använda de flesta VPN -lösningar med de flesta satellittjänster. Följande varningar gäller:

  • Den övergripande prestandan för en VPN -anslutning via satellit är dålig. VPN över satellit fungerar ofta med en uppringd internetanslutnings hastighet.
  • Satellitleverantörer erbjuder i allmänhet inte teknisk support eller servicegarantier till VPN -användare.
  • Satellitleverantörer använder vanligtvis en prestationshöjande teknik som kallas IP-spoofing som en del av deras tjänst. Denna IP -spoofing stör din dators förmåga att upprätta VPN -anslutningar. För att VPN: er ska fungera med satellitinternet måste leverantören ha vissa bestämmelser för att kringgå IP -spoofing för VPN -anslutningar.
  • Samma kompatibilitetsproblem som finns mellan VPN: er och personliga brandväggar, och mellan VPN: er och programvara för delning av internetanslutningar, gäller för satelliter som med andra typer av internettjänster.

Kontakta satellitleverantören för att avgöra om en viss VPN -klient eller ett protokoll fungerar med en satellittjänst. Även om de kanske inte erbjuder teknisk support, listar leverantörer vanligtvis allmän kompatibilitetsinformation om VPN på sina webbplatser. Begränsningarna kan variera beroende på vilket paket du prenumererar på. Företagstjänster eller teletjänster tenderar till exempel att erbjuda mer VPN -stöd än bostadstjänster.