Saltar al contenido

10 berömda barnsångare som upptäcktes på YouTube

24 de junio de 2021
GettyImages 458984485 5c8e86b446e0fb00017700a0

Vem som helst kan ladda upp en originallåt eller cover till YouTube och hoppas att folk tar märke. För många berömda sångare var YouTube lanseringsplattan som hjälpte dem att ta sin passion för musik och göra den till en professionell karriär. Några av de största YouTube-musikupplevelserna var inte ens tillräckligt gamla för att köra när de upptäcktes, än mindre styra sina egna nya karriärer i rampljuset. Ändå jobbar många av dem med erfarna chefer, producenter och andra kända artister, tecknar inspelningskontrakt, släpper debutsinglar och album och blir större än de någonsin trodde var möjligt. Kolla in några av barnen, tonåringarna och unga vuxna i listan nedan som nu har en blomstrande karriär inom musik tack vare den virala kraften på YouTube.

Sophia Grace

Sophia Grace (och hennes kusin Rosie) blev berömmelse efter en YouTube-video av henne som rappade till Nicki Minajs Super Bass blev viral. Flickorna blev snabbt en favorit hos Ellen DeGeneres, och båda har spelat i hennes talkshow flera gånger sedan deras första framträdande. I januari 2015 lade Sophia Grace ut sin helt nya rap-singel, kallad Bästa vänner.

Justin Bieber

Justin Bieber

Så enormt som han har rätt, det är otroligt att tro att Justin Bieber fick sin start på YouTube. År 2007, bara 12 år gammal, upptäcktes Bieber av sin chef av misstag när han letade efter en annan artist. Och resten, som du redan måste veta, är historia. Justin Bieber är en av de största och mest framgångsrika popstjärnorna genom tiderna.

Shawn Mendes

En skärmdump av YouTube.com.

En annan kanadensiskt född popsångare, Shawn Mendes, började med att delta i sångtävlingar på YouTube och väcka sitt enorma fan efter den nu nedlagda Vine-appen. Idag har han flera topplistor och har nästan 18 miljoner YouTube-prenumeranter.

Rebecca Black

Rebecca Black

2011, Rebecca Black och hennes musikvideo fredag blev viral av alla fel skäl. Trots att hon kändes för att ha en av de värsta låtarna och musikvideorna någonsin, fungerade hennes virala YouTube-berömmelse faktiskt till hennes fördel. Sedan dess har hon startat sin egen etikett, släppt flera andra musikvideor som är mycket bättre än fredag ​​och gick med i YouTube-nätverket Maker Studios.

Soulja Boy Tell ‘Em

Soulja Boy Tell 'Em

Vissa av er kanske kommer ihåg att ha hört Soulja Boys hitlåt Höj volymen överallt när det blev populärt 2007. Men år innan startade han med att publicera sin musik på SoundClick, MySpace och så småningom också på YouTube. Efter att själv släppa sitt eget album 2007 och uppleva all framgång med Crank That kunde Soulja Boy göra ett skivkontrakt.

Greyson chans

Greyson chans

Greyson Chance är en annan begåvad barnstjärna som blev inbjuden att vara gäst i Ellen DeGeneres show efter en video av honom sjunga och framföra Lady Gagas Paparazzi blev viral på YouTube. Hans debutalbum Håll på till natten släpptes 2011 följt av hans andra EP 2016.

Austin Mahone

Austin Mahone

Liksom Justin Bieber är Austin Mahone en annan ung tonårspop-sensation som kunde använda YouTube som en plattform för att få sin talang där ute. Han började ladda upp videor 2010 och växte starkt under de följande par åren och släppte till och med sin musik själv på iTunes. År 2012 undertecknade han ett inspelningsavtal och fortsatte med att öppna för Taylor Swift 2013.

Cody Simpson

Cody Simpson

Cody Simpson, en australisk sångare, musiker och dansare som började filma sig själv och täcka poplåtar och ladda upp dem till YouTube. Det dröjde inte länge innan han upptäcktes på videodelningssidan av en Grammy-nominerad skivproducent 2010. Förutom sin blomstrande musikkarriär har han också uppträtt som gäst och skådespelare i flera TV-program.

Jenna Rose

Jenna Rose

Efter att ha laddat upp sin egen singel Mina jeans på YouTube när hon bara var 12 år blev Jenna en av de mycket sällsynta ögonblickstjärnorna från en viral video som fick miljontals visningar. Hon har inte undertecknat några etiketter, men hon laddar fortfarande upp musikvideor till sin YouTube-kanal. Hon har också dykt upp som skådespelare i flera TV-program och filmer sedan My Jeans blev viral 2010.

Becky G

Becky G

Becky G tar lite hip-hop till musikscenen och började på YouTube 2011 för att lägga ut remixade versioner av populära låtar med några av hennes egna texter till. Samma år upptäcktes hon av någon i branschen och undertecknade en etikett. Sedan hennes upptäckt har hon arbetat tillsammans med många framstående musiker, inklusive Chery Lloyd, Cody Simpson, Kesha, Pitbull och andra.