Saltar al contenido

10 snabba Twitter-tips för nybörjare

28 de junio de 2021
GettyImages 629584038 5b58e85a46e0fb0024c67b2f

Är du ny på Twitter? Den populära mikrobloggtjänstplattformen har funnits i flera år nu, men det betyder inte att du saknade båten. Med några viktiga Twitter-tips kan du vara en pro tweeter på nolltid. Här är vad du behöver veta.

Bestäm om du vill ha en offentlig eller privat profil

Twitter är ett öppet och offentligt socialt nätverk där alla kan se dina inlägg och interagera med dig. Som standard är din profil offentlig. Du kan dock göra din Twitter-aktivitet privat så att endast personer som följer dig (som kräver ditt godkännande först) kan interagera med dig.

Observera hur användare interagerar på Twitter

Innan du hoppar in i tweeting, överväg att kolla in andra användarprofiler för att se hur de använder Twitter. Du kan lära dig mycket genom att observera andras beteende och vanor. Att titta på hur andra människor agerar på Twitter ger dig en god uppfattning om vilken typ av Twitter-etikett som finns. Några av de saker du kan göra direkt för att bygga din Twitter är:

  • Schemalägga tweets för maximal exponering.
  • Lägga till grafik till dina tweets.
  • Tweetar oftare.

Lär dig hur retweets fungerar

Retweets är en stor del av Twitter och gör ofta vissa delar av innehållet viralt. Retweeting är ett sätt att dela en annan användares tweet och är enkelt att göra, men det finns några sätt att göra det.

Retweet-ikon

Du vill definitivt ta reda på hur Twitter-retweets fungerar och hur automatiska retweets skiljer sig från manuella retweets. Du bör också titta på citatretweets, så att du kan lägga till kommentarer till inlägg som du delar.

Förstå hur Hashtags fungerar

Hashtags kategoriserar tweets på Twitter och gör det lättare för användare att hitta inlägg enligt ett specifikt tema (markerat med en hashtag). När du använder hashtags korrekt kan du locka nya följare och interaktioner. Du kan hitta hashtags för nya filmer, politiska orsaker, nyheter och mer. Kolla in fliken Sök på Twitter för att se vad som trender i ditt område, nationellt eller runt om i världen.

Tweet när dina följare är mest aktiva

Beroende på vem dina Twitter-följare är och var de finns i världen kanske dina bästa tweets inte är synliga om du publicerar vid en tidpunkt då dina följare inte är uppmärksamma på deras flöden. Du kanske vill experimentera med tweeting vid olika tidpunkter under dagen för att se vad som resulterar i mest interaktion.

Använd Twitter från din mobila enhet

Twitter är bra att använda från den vanliga webben, men det lyser verkligen från en telefon eller surfplatta. Du kan ta din mobila enhet med dig och twittra om vad du gör eller vad som helst som dyker upp just nu. Om du inte är imponerad av Twitter-mobilappen eller vill se vad som finns där ute har du andra alternativ. Det finns massor av tredjeparts Twitter-klienter tillgängliga som du kanske gillar mer.

Lägg upp foton för att göra dina tweets mer tilltalande

Tweets med bifogade bilder får mer engagemang från följare. Det beror på att dessa tweets är svåra att missa i människors flöden. De fångar uppmärksamhet direkt. Tweeting av en GIF, ett foto eller en bild är särskilt synlig på mobila plattformar. Välj bildikonen i tweetkomponisten för att lägga till upp till fyra foton.

Bli mer engagerad i konversationer genom att gå med i en Twitterchatt

Twitter kan känna sig ensam om du bara är ansluten till användare som tweetar en gång i taget. Att gå med i en Twitter-chatt eller två kan vara ett bra sätt att:

  • Interagera med andra likasinnade användare i realtid.
  • Hitta fler användare att följa.
  • Attrahera fler följare.
  • Utöka ditt nätverk.

Tweeta automatiskt dina senaste blogginlägg

Om du har en blogg, använd ett verktyg för att automatiskt tweeta nya inlägg när du publicerar ett nytt blogginlägg. Detta sparar tid och energi att göra det manuellt. Använd IFTTT för att länka din blogg till ditt Twitter-konto och skicka nya inlägg till dina följare automatiskt.

IFTTT.com.

Använd sociala mediehanteringsverktyg för att schemalägga och automatisera dina tweets

På tal om automatisering av Twitter finns det alla möjliga verktyg för hantering av sociala medier från tredje part som ansluter till ditt Twitter-konto och låter dig hantera det mer effektivt. Du kan också skriva en tweet idag och få den automatiskt schemalagd att publicera imorgon.