Saltar al contenido

Hur man svarar på Twitter

29 de julio de 2021
Usando Twitter 56a01cd55f9b58eba4af0651

Svaret @ förvirrar många människor när de först börjar använda Twitter, speciellt för att det är svårt att hålla sig rakt vem som kan se ett svar och var det visas.

Vad är ett Twitter-svar?

Ett Twitter-svar är en tweet som skickas som ett direkt svar på en annan tweet. Det är inte detsamma som att skicka någon en tweet. Så här svarar du på en Tweet:

  1. Navigera till den tweet du vill svara på och välj den Svar knappen under (det ser ut som en chattbubbla).

  2. Ett nytt meddelandefönster visas. Skriv ditt svar i rutan.

    Ett svar på Twitter

  3. Välj Svar att skicka.

    Svarsknappen på Twitter

Ditt meddelande länkar automatiskt till den tweet du svarade på, så när någon annan läser din tweet kan de utöka tråden och se det ursprungliga meddelandet.

Vem ser varje Twitter @ Svar?

Inte alla kommer att se @ Reply-meddelandet du skickade, kanske inte ens den person som du skickade det till. Personen du svarar på måste följa dig innan ditt svar visas i deras tidslinje för tweet på hemsidan. Om de inte följer dig dyker det bara upp på fliken Meddelanden, en speciell sida som alla Twitter-användare har som innehåller tweets som nämner sitt användarnamn eller handtag. Inte alla kontrollerar regelbundet fliken Mentions, så dessa meddelanden är lätta att missa. Detsamma gäller Twitter-svar som kan riktas mot dig. Om en annan användare svarar på en av dina tweets, visas deras @ Svar-meddelande bara på din tidssides tidslinje om du följer avsändaren. Om inte, visas det bara på sidan Meddelanden. Tweet-svaret är offentligt och andra Twitter-användare kan se det om de besöker avsändarens profilsida och visar sina tweets efter att den skickades.

Handinnehavslogotyp som ser ut som Twitters blå fågel.

När det gäller dina följare visas ditt @ Svar-meddelande bara i deras tidslinjer för tweet om de följer personen som du skickade svaret till. Om de följer dig men inte följer personen du svarade på kommer de inte att se ditt svar-tweet. Det förstår inte många eftersom det inte är så som Twitter vanligtvis fungerar. Dina följare ser vanligtvis alla dina tweets. Så när du skickar en offentlig tweet genom att klicka på Twitter-svarsknappen, kommer dina anhängare inte att se den om de inte också följer den person vars tweet du svarade på. Det är en anledning till att vissa människor blir frustrerade över nyanserna på Twitter. Om du vill att alla dina följare ska se ditt Twitter-svar finns det ett litet trick du kan använda. Lägg en punkt framför @ -symbolen i början av ditt svar. Så om du till exempel skickar ett svar till en Twitter-användare med namnet davidbarthelmer, börja ditt svar med . @ davidbarthelmer. Dina följare kommer att se svaret i sina tidslinjer. Du kan fortfarande använda Twitter-svarsknappen, var noga med att placera en punkt framför @användarnamnet. Ett annat sätt att offentligt dela ett svar är att inte svara utan citera Tweet någon annans Tweet. Det betyder att du tweetar en tweet men inkluderar din kommentar i den.

När ska jag använda Twitter @ Svara

Det är en bra idé att vara klokt när du använder Twitter @ Reply-knappen. När du har en direkt konversation med någon, se till att dina tweets är intressanta innan du skickar ett stort antal Twitter-svar. Medan ditt Twitter @ Reply-meddelande kan vara avsett för personen du svarar på visas det i tidslinjen för dina ömsesidiga följare. Så om du skickar tre eller fyra svar på kort tid, och några av dem är triviala, kan det vara irriterande för andra människor som kanske inte är intresserade av ditt skämt eller småprat. Det bästa stället för privat Twitter-skämt är Twitter DM eller kanalen för direktmeddelanden. Meddelanden som skickas med Twitter-direktmeddelandeknappen är privata och kan endast visas av mottagaren.

Få en bredare publik för Twitter-svar

Alternativt, om du vill att fler ska se dina svar, skicka en vanlig tweet och inkludera användarnamnet på den person du riktar ditt meddelande till, men lägg inte det i början av tweetet. Twitter-svar börjar alltid med @användarnamnet på personen du svarar på, så detta är inte ett officiellt Twitter-svar. Men om du vill få en användares uppmärksamhet och svara på något de sa, åstadkommer det samtidigt som det kan ses av dina följare. Det finns ingen anledning att sticka en punkt framför användarnamnet för att göra denna typ av tweet synlig för dina följare eftersom det inte är tekniskt ett Twitter-svar.

Twitter-omtale mot Twitter-svar

Att sätta en persons @användarnamn i en tweet kallas a nämna på Twitter eftersom det nämner ett specifikt användarnamn i texten till tweeten. Det riktar sig till en viss användare, och även om det är svar på en viss tweet är det tekniskt inte ett Twitter-svar. Så om tweet inte skapas med Svara-knappen, eller om det inte har användarnamnet i början av meddelandet, är det inte ett Twitter-svar. Det ses dock av dina följare, och personen du svarar på ser det i sin tidslinje om de följer dig, liksom deras @Connect-flik om de inte följer dig.

De-Jargoning av Twitter-upplevelsen

Twitter-jargong kan bli irriterande. Det finns mycket av det, och att definiera en term hjälper inte alltid, även om Twitter gör ett anständigt jobb i sitt hjälpcenter. Det tar fortfarande ett tag att lära sig hur man använder några grundläggande Twitter-funktioner.