Saltar al contenido

Hur gör jag korta webbadresser på Twitter?

19 de agosto de 2021
4534274281 88f7ab8ab3 o 56a9f7213df78cf772abc930

Twitter förkortar automatiskt webbadresser som läggs ut på Twitter, så det finns ingen anledning att använda externa länkförkortare som Bitly, såvida du inte letar efter exakt data relaterad till den förkortade URL: en.

Twitter och T.co

Twitter begränsar tweets till färre än 280 tecken. Tidigare förlitade sig användare på länkförkortande webbplatser för att förkorta webbadresser innan de skickade till Twitter. Dessa säkerställde att webbadresser inte tog upp mycket utrymme inom en tweet. Snart introducerade Twitter sin egen länkförkortare – t.co – för att minimera antalet tecken.

När du klistrar in en URL i tweetfältet på Twitter ändras den av t.co -tjänsten till 23 tecken, oavsett längden på den ursprungliga URL: en. Även om webbadressen är färre än 23 tecken räknas den fortfarande som 23 tecken. Du kan inte välja bort t.co-länkförkortningstjänsten, eftersom Twitter använder den för att samla information om hur många gånger en länk klickas. Twitter skyddar också användare med sin t.co -tjänst genom att kontrollera konverterade länkar mot en lista över möjligen farliga webbplatser. När en webbplats visas på listan ser användarna en varning innan de kan fortsätta.

Använda en URL Shortener (som bitvis) med Twitter

Bitly och några andra webbadressförkortande webbplatser skiljer sig från andra länkförkortande webbplatser genom att de tillhandahåller analyser relaterade till de förkortade länkarna. När du till exempel använder Bitly -webbplatsen anger du en URL och klickar på knappen Shorten för att få en förkortad länk med färre än 23 tecken. Du kan använda den länken på Twitter, men t.co -tjänsten räknar fortfarande med 23 tecken. Det finns ingen fördel på Twitter att använda länkar som förkortas av andra tjänster. De registreras alla som lika långa. Den enda anledningen att gå till en länkförkortare först är att dra nytta av den information som den förvarar om den förkortade URL: en. Den informationen om antalet klick den förkortade länken får, de geografiska platserna för användare som klickar på länken och eventuella hänvisande webbplatser är fortfarande tillgängliga på Bitly och andra liknande webbplatser, men du måste skapa ett konto för att komma åt den.