Saltar al contenido

Hur man hindrar främlingar från att följa er på Twitter

24 de julio de 2021
Birds Tweeting by Roy Scott Ikon Images GettyImages 527577213 56a1c32e5f9b58b7d0c25b56

Twitter är en populär plattform för sociala nätverk och mikrobloggtjänster som låter dig dela dina tankar, följa dina intressen, skicka meddelanden och mer. Du kanske tycker om att interagera med ett stort antal människor, eller kanske föredrar att bara dela dina tankar med människor du känner. Om du har ett offentligt Twitter-konto kan vissa av dina följare vara främlingar. Här är en titt på varför totala främlingar kan följa dig på Twitter, hur man kan bli av med följare som man inte känner till och hur man förhindrar att främlingar följer dig i första hand. Dina Twitter-följare är personer som får dina tweets. Om någon följer dig dyker de upp i listan över dina följare, de ser dina tweets i sin tidslinje när de loggar in på Twitter och du kan starta en privat konversation med dem.

Varför följer främlingar dig?

Det finns många anledningar till att någon du inte känner följer dig på Twitter. De kan beundra och koppla ihop med din intelligens, synvinkel och humor, eller så kan de förvirra dig med någon annan. Ibland kan en slumpmässig person följa dig för att få en följd i gengäld. Detta är en vanlig praxis för människor som vill bygga upp sina följare. Fler följare innebär mer synlighet, oavsett om du bara vill ha uppmärksamhet eller verkligen har något att marknadsföra. Men inte alla slumpmässiga människor har oskyldiga skäl för att följa dig på Twitter. Hackare och internetbrottslingar kan skicka ut skadliga Twitter-bots för att följa dig. Skadliga robotar sprider länkar till skadlig kod. Dessa länkar är ofta förklädda som förkortade länkar så att den farliga länken blir dold. Innan du klickar på en slumpmässig kort länk på Twitter, använd en länkutvidgningstjänst för att inspektera den så att du kan bestämma om dess destination är någonstans du verkligen vill åka. Slumpmässiga följare kan också vara spammare som använder alla möjliga vägar, inklusive Twitter-flöden, för att sprida sina meddelanden. Spammare följer ett stort antal konton som hoppas på uppföljningar, vilket ökar deras publik. När du har rapporterat en tweet som skräppost, blockerar Twitter användaren från att följa dig eller svara dig men stänger inte automatiskt av kontot. Det är lätt att rapportera spammare till Twitter. Välj Följare från din Twitter-startsida och välj sedan knappen till vänster om Följ och välj Rapportera.

Stoppa främlingar från att följa dig på Twitter

När du registrerar dig för Twitter är dina tweets offentliga som standard, vilket innebär att vem som helst kan följa dig, se dina tweets och interagera med dig. För att hindra främlingar från att följa dig måste du ställa in ditt Twitter-konto som privat. När du är inställd på privat kommer du att få en begäran när nya personer vill följa dig och sedan kan du godkänna eller neka begäran. Så här ställer du in ditt Twitter-konto till privat istället för offentligt:

  1. Öppna Twitter och välj inställningar (växel) ikon.

  2. Välj Sekretess och säkerhet.

  3. Slå på Skydda dina tweets.

  4. Välj Gjort.

  5. Dina tweets visas endast för personer som följer dig, och om någon vill följa dig måste du godkänna dem. Gå till din Twitter-profil för att godkänna eller neka följare. Välj Följare> Väntande följareförfrågningar för att se de personer som har begärt att följa dig. Välj Acceptera eller Nedgång.

Blockera en Twitter-följare

Om en främling (eller någon du känner) följer dig på Twitter och du vill blockera dem:

  1. Välj nedåtpil -ikonen högst upp i en Tweet från kontot du vill blockera.

  2. Välj Blockera.

    blockerat konto på Twitter

  3. Välj Blockera igen för att bekräfta. Nu kan det blockerade kontot inte följa dig eller visa dina tweets.

Använd en tjänst som StatusPeople’s Fake Follower Check för att se hur stor andel av dina följare som är falska, riktiga eller inaktiva.