Saltar al contenido

11 Instagram-tips för nybörjare

23 de junio de 2021
architecture color application 557696981 crop 5bbd6d6146e0fb0051e33faf

Instagram är ett av de mest populära sociala nätverken. Förutom att vara visuellt tilltalande och lättillgänglig när du är på språng är det också ganska enkelt att lära sig att använda det. Följande tips kan hjälpa dig att få ut det mesta av din egen upplevelse på plattformen för sociala medier så att du kan växa dina följare och öka engagemanget.

Lägg upp intressanta, färgglada foton och videor

Instagram handlar om att ge dina följare värde, särskilt om du vill ha mer engagemang. När du publicerar på Instagram bör ditt mål vara att publicera foton och videor som väcker någon form av känslor, som lycka, humor, motivation, nostalgi, kärlek eller något annat. Högkvalitativa foton med många färger tenderar att få mest action.

Överdriv inte med filtereffekterna

Foto med för många filter

Instagram erbjuder en massa filter som du kan använda på dina foton för att automatiskt förbättra utseendet och stilen. Denna trend verkar dock redan ha nått sin topp. Människor vill ha foton och videor som är färgglada men relativt naturliga. Även om filtereffekter är frestande, försök att begränsa deras användning och håll färgen och kontrasten normal på de flesta av dina foton.

Använd gärna Hashtags, men använd dem sparsamt

Använd hashtag en Internet

Att använda hashtags på Instagram är ett utmärkt sätt att öka din räckvidd på plattformen, uppmuntra mer engagemang och till och med locka nya följare. Tyvärr tar vissa människor det för långt. Deras bildtexter är ofta uppblåsta med hashtags, många är inte ens relevanta för inläggets ämne. Om du väljer att använda hashtags, se till att hålla dem till ett minimum och använd endast relevanta nyckelord.

Använd funktionen Sök och utforska för att hitta fantastiskt nytt innehåll

söker på nätet på telefonen

När du trycker på Sök & utforska (förstoringsglasikon) på Instagram-appens nedre rad tas du till sidan Sök och utforska, där du kan se innehåll som är kuraterat efter dina intressen. Detta innehåll är baserat på de typer av foto- och videoposter du gillat eller kommenterat. Människorna du följer inspirerar också vad du ser här. Bläddra igenom den här sidan eller använd sökfältet för att söka efter specifika användare, hashtags, ämnen och mer.

Skicka ofta för att hålla följare intresserade

Barn som vinkar handen ut ur bilfönstret

Om du vill hålla anhängare engagerade måste du regelbundet lägga upp nytt innehåll. Det betyder inte att du behöver lägga upp 10 foton om dagen. Faktum är att publicera en gång om dagen, eller åtminstone en gång varannan dag, bör vara tillräckligt ofta för att hålla dina nuvarande följare intresserade. Om du går långa perioder utan att posta, bli inte förvånad om du förlorar några av dem.

Använd Messenger för att kontakta specifika användare

Mans händer som tar stadsbilder med telefonen

Även om det är en bra idé att posta ofta för att hålla dina följare engagerade, är det ibland inte alltid nödvändigt att publicera något offentligt till alla dina följare. Rikta istället på en eller flera specifika användare genom att direkt skicka ett SMS, foto eller video till dem direkt. Instagrams direktmeddelandefunktionalitet är integrerad med Facebook Messenger, så du kan skicka meddelanden till en Facebook-vän som inte ens är på Instagram. Om du vill skicka eller svara på ett direktmeddelande med ett foto eller en video trycker du på kameraikon, ta ditt foto eller ditt videoklipp och tryck sedan lätt på Skicka.

Interagera med dina följare

Människor sorterade i grupper efter färg representerar den statistiska tekniken för klusteranalys.

Ignorera aldrig dina lojala följare som regelbundet gillar och kommenterar dina foton! Det är ett säkert sätt att så småningom driva bort människor. Låt istället dina följare veta att du värdesätter dem. Svara på deras kommentarer eller till och med kolla in deras konto och gilla några av deras foton. Du kan använda ett tredjepartsverktyg som Iconosquare (tidigare Statigram) om du vill spåra Instagram-kommentarer och se vilka användare som interagerar mest med dig. Alternativt, om du inte vill oroa dig för hur många som gillar dina inlägg, lade Instagram till möjligheten att dölja gillanden i maj 2021. För att göra detta, gå in i ett inlägg och tryck på Mer (tre vertikala prickar) ikonoch tryck sedan på Göm som greve.

Låt dig inte frestas att köpa följare

Illustration av man och kvinna som utbyter pengar

Det finns mycket hype kring att köpa Instagram-följare. Och det är sant att du kan få några stora siffror till ganska billiga. Problemet med att köpa dem är att de ofta är falska och inaktiva. Ditt konto kan se lite konstigt ut för användare som ser att du har 15 000 följare, men nästan inga gillanden eller kommentarer på dina foton och videor. Håll dig till verkligt engagemang. Det handlar inte bara om siffrorna.

Experimentera med Shoutouts

mun skriker med kopia utrymme

Interaktion med dina nuvarande följare rekommenderas alltid, men ju fler människor du når ut, desto bättre. Att göra ett utrop eller ett «utrop för utrop» (s4s) med ett annat konto i samma följare är ett mycket snabbt och effektivt sätt att nå fler människor. Två användare går i princip med på att ge den andra ett utropsinlägg på sina konton. Detta är faktiskt den viktigaste tekniken som många Instagram-användare använder för att växa sina konton i tusentals.

Håll dig uppdaterad om de senaste Instagram-trenderna

Tre vänner som tar självporträtt med smartphonen

Hashtags och utrop är bra, men även trender som dessa har så småningom ett utgångsdatum. Om Instagram är en viktig social nätverksplattform för dig är det viktigt att hålla koll på de senaste trenderna för att undvika att bli kvar och riskera att förlora värdefulla följare. Kolla in dessa fem stora trender för hur människor använder Instagram.

Post Stories

Illustration av Instagram med människor som gillar en telefon

Berättelser är mindre permanenta, mer «just nu» innehållsdelar som du kan lägga upp för dina följare att se. De kommer i form av både foton och videor och försvinner automatiskt efter 24 timmar. Visa dem längst upp i matningen (i form av cirkulära bubblor du trycker på). Berättelser erbjuder helt enkelt ett mer avslappnat sätt att ansluta, dela och interagera med dina följare.