Saltar al contenido

20 sätt att få fler gillar på Instagram

23 de junio de 2021
Youngmancellphonenight 3d1e563e600b470aa9a488c00089e5d6

Att följa några eller alla förslagen nedan kan hjälpa till att växa dina Instagram-gillar organiskt och genom direkta metoder. Denna lista är inte en garanti för ökade gillanden. Att känna din publik går långt mot att få gillar, och att ha tålamod hindrar dig från att bli besegrad.

Skicka regelbundet

Kanske gör ingenting att en efterföljare förlorar intresset för ett socialt mediekonto snabbare än sporadiskt eller ett lågt antal inlägg. Instagram är inget undantag. Du behöver inte dela något varje dag. Att ha en viss nivå av överensstämmelse med frekvensen av dina inlägg har dock visat sig hålla dina följare engagerade och i sin tur leder till fler gillanden på lång sikt. Om du åker på semester och inte vill logga in på ett tag, schemalägg inlägg i förväg med ett verktyg som Hootsuite så att ditt konto förblir aktivt.

Använd Hashtags på rätt sätt

Hashtags är ett av de mest kraftfulla verktygen för att öka dina Instagram-gillar organiskt. Ändå är hashtags också de mest missbrukade, vilket leder till att inlägg inte alltid får de åsikter de kanske förtjänar. Du bör bara inkludera populära eller trendiga hashtags om dessa hashtags gäller för ett visst inlägg. Att lägga till en hashtag som inte har något att göra med ditt inlägg bara för att det kan ge dig lite extra trafik är ett stort nej-nej. Du kommer att betraktas som en spammare av alla som stöter på ditt inlägg. Undvik att stapla hashtags i slutet av din bildtext, vilket inte är nödvändigt. Sprid istället hashtags genom hela texten så att de sticker ut och är lätta att läsa. Om du måste placera alla hashtags i slutet, separera dem med kreativt avstånd eller skiljetecken.

Glöm inte att tagga

Varje gång du taggar en Instagram-användare på dina foton får de ett meddelande. Det här meddelandet kan leda till att de tittar på inlägget och kanske gillar det medan de är där. Taggar kan vara särskilt användbara om du taggar profiler med stora följare. Tagga dock inte konton bara för att tagga dem. Se till att kopplingen görs med inlägget, till exempel deras produkt som visas på fotot. IG-communityn rynkar pannan vid taggning utan relevans, vilket i huvudsak är skräppost.

Använd funktionen Lägg till plats

Instagram ger möjlighet att inkludera en platstagg med dina inlägg. Den här taggen visar var du tog fotot eller var du befann dig. En platstagg ökar sannolikheten för att ditt inlägg blir visat (och därför gillat) av andra användare än dina följare, eftersom många använder IG-sökning efter platsfunktionalitet. Välja Lägg till plats, välj rätt värde och lägg upp.

Följ andra och gilla deras foton

Precis som du vill interagera med din följarebas för att säkra fler gillanden är det också viktigt att följa andra och gilla deras innehåll. Även om du inte borde förvänta dig samma behandling från andra, är det ofta ett vanligt sätt att öka antalet.

Var interaktiv

Det räcker inte att skicka foton, videor och berättelser och vänta på att utmärkelserna ska samlas upp. Svara på dina följare när de lägger upp kommentarer eller förfrågningar. Skicka dem proaktivt meddelanden när situationen kräver det. Låt din personliga eller affärsmässiga personlighet lysa igenom genom att delta i konversationer regelbundet.

Hitta din nisch

Antalet Instagram-profiler kan göra det svårt att sticka ut, särskilt när du publicerar liknande innehåll. Om du grundar i din strävan efter gillar, fokusera på ett visst ämne eller genre. Välj något som du är kunnig och passionerad om. Annars blir din IG-upplevelse tråkig istället för rolig.

Använd Instagram Stories

Medan Instagram Stories försvinner efter 24 timmar och du inte kan gilla dem tekniskt, kan de hjälpa dig att få mer intresse för din profil. Sänkeffekten av detta är vanligtvis fler gillanden på dina foton och videor.

Lägg upp kvalitetsfoton

Det tar inte mycket ansträngning att dela någon gammal bild på Instagram. Foton av låg kvalitet väcker inte mycket intresse och leder därför inte till många likes. För att öka dina gillar, lägg mestadels högupplösta, iögonfallande bilder.

Lägg till video i din repertoar

Att dela videoinnehåll med dina följare och allmänheten är något du bör göra om exponentiell tillväxt i likes är ditt primära mål. Statiska bilder är IG: s främsta bröd och smör. Att komplettera dina bilder med en enstaka videopost resulterar dock nästan alltid i ett engagemangsuppgång från dina följare och andra.

Bara vara dig

En vanlig fallgrop på Instagram kretsar kring det upplevda trycket för att alltid verka spännande, humoristiskt eller exceptionellt. Detta tryck får många användare att försöka för hårt när det är mer än tillräckligt att vara sig själva för att utveckla en följd och rake in likes.

Ta dig inte för allvarligt

Även om det är viktigt att komma över som äkta, är det också viktigt att ha en känsla för humor om dig själv. Sociala medier tar fram kritiker och troll. Att ha förmågan att vara självförvirrande i vissa situationer kan vinna över den hårdaste kommentatorn och få dig att se ner på jorden. Denna kombination leder nästan alltid till extra gillanden.

Överdriv inte med filter

För många människor är filter hjärtat i Instagram, så att du kan redigera dina foton på flera unika sätt direkt. Eftersom det är enkelt att tillämpa dessa filter kan frestelsen att använda filter över hela linjen vara stark, något du ofta ser i hela tjänsten. Många bilder är bra i sitt ursprungliga skick och bör lämnas som de är. Vissa filter fungerar också bättre än andra, så övning gör perfekt. Det är ofta bäst att välja ett eller två filter som du gillar som verkar fungera bäst och hålla fast vid dem för konsistens.

Satsa lite på dina bildtexter

Så du har ett coolt foto eller en video, och du kan inte vänta med att dela den på Instagram. Inte så fort! En kvalitetsbild eller -klipp kanske inte uppfyller sin fulla potential när det gäller exponering och gillar om en noggrant konstruerad, välskriven bildtext inte följer den. Utan att tänka över det, se till att din bildtext vidarebefordrar den punkt du vill komma över utan att vara onödigt ordlig. Om du vill förmedla en specifik bild med din IG-profil bör din texttext vara i linje med den visionen. Slutligen, se till att texten innehåller relevanta hashtags.

Begär svar från dina följare

Uppmuntra interaktion inom dina bildtexter genom att ställa spetsiga frågor eller begära en liknande utan att låta alltför orolig för det. Prova något i stil med «Glöm inte att dubbeltrycka om du är imponerad!» Om någon tar sig tid att lämna en kommentar till ditt inlägg som svar på en fråga, finns det en chans att de också kommer att spendera en sekund på det.

Gå live till dina följare

En av de mer undervärderade funktionerna på Instagram, som sänder livevideo, låter dig engagera dig direkt med dina tittare i realtid när du vill. Oavsett ämne kan det vara ett bra sätt att väcka intresse för din profil och få nya följare. Även om det att gå live kanske inte direkt påverkar ditt antal likes, kommer den ökade aktiviteten runt din profil verkligen att göra det.

Pågående inlägg

Mestadels tillämpligt på artister och andra kreativa typer, inklusive de som gillar att visa upp sin matlagning eller baka, kan detta tips också användas någon annanstans med lite kreativitet. I stället för att bara posta den färdiga produkten, oavsett vad den än är, väljer många Instagram-användare att dela pågående bilder längs vägen. De involverar sina anhängare i processen och ger dem något att se fram emot i slutet. Denna beprövade praxis är nästan alltid värt ansträngningen, eftersom du är mer benägna att få en stadig ström av gillar i stället för att bara lägga upp det slutliga resultatet.

Handelsgilla för tävlingsbidrag

Den här gäller vanligtvis för företag men kan utvidgas till alla med lite fantasi och uppfinningsrikedom. Många Instagram-användare kör tävlingar och erbjuder att ge bort något till vinnarna. I vissa fall är allt du behöver göra för att delta i ett av dessa hasardspel att gilla ett inlägg. Att köra denna typ av tävling en gång i taget är ett effektivt sätt att samla gillanden.

Boomerang-appen

Att skapa och lägga upp videor som skapats med Boomerang-appen har blivit raseri på Instagram på grund av sin unika stil för att smälta en serie tio bilder till en typ av live-action-selfie. Med ett par fingeravtryck kan du fånga och dela dessa minivideor till din IG-profil, och liknande bör snart följa.

Betald marknadsföring

Detta tips kommer att kosta dig mer än tid. Om den används korrekt kan den totala effektiviteten vara värt att träffa din plånbok. Programmet Instagram Ads låter dig betala för marknadsförda inlägg och nå segment av IG-befolkningen som inte alltid är möjliga med gratismetoder. Annonser säkerställer en ökning av din följarebas och efterföljande likes.