Saltar al contenido

4 bästa gratis videoredigerare för YouTube 2021

25 de junio de 2021
editing 5c8a53d446e0fb0001336621

Utan en solid redigerare för YouTube-videor har du problem med att göra djupa justeringar av dina videor. Du kanske klarar dig bra med den grundläggande redigeringen som YouTube tillhandahåller, men vissa projekt behöver en tyngre behandling. Lyckligtvis finns det gott om alternativa redigeringsappar för YouTube. Bland alla videoredigeringsprogram som finns många gratis, och inom dessa finns program som är perfekta för att redigera YouTube-videor, särskilt. Det finns redigerare för alla plattformar: Windows, Mac, iOS, Android och andra. Med dessa program kan du göra alla möjliga saker till dina videor: lägga till text, gå med i klipp, överlagringsfilter, skapa blekningseffekter, importera musik, ta bort oönskade videosektioner, visa ett vattenstämpel, köra makron och mycket mer.

HitFilm Express: En gratis videoredigerare som du kan uppgradera

Vad vi gillar

 • Snyggt användargränssnitt.
 • Massor av anpassningsbara alternativ.
 • Uppdateringar ofta med förbättringar / funktioner.

Vad vi inte gillar

 • Stor installationsfil kan ta ett tag att ladda ner.
 • Höga systemkrav.
 • Många funktioner måste köpas via tillägg.

HitFilm Express har många funktioner som alla YouTuber kommer att älska. Några av de mer avancerade funktionerna som chroma-tangent och bild-i-bild kostar dig, men de är anständigt prissatta. Dessutom finns det fortfarande mycket att tycka om med den här gratis YouTube-videoredigeraren, även om du aldrig köper ett tillägg. Några av HitFilms Express bästa funktioner inkluderar möjligheten att automatiskt spara så ofta som varje minut, dess dussintals kortkommandon, färgade etiketter (för 3D-effekter, text, modeller, kompositbilder, bilder och mer) och möjligheten att beskär ett klipp och animera det för att kontrollera vilken del som är synlig. Du kan också ställa in en anpassad maximal ångra nivå, få åtkomst till flera standardmallalternativ inklusive 1080p Full HD, mixa och balansera ljud, använd ett användbart valverktyg för att fånga allt före eller efter spelhuvudet och lägg till obegränsat med video- och ljudspår. Du kan använda den här gratis videoredigeraren för YouTube på 64-bitarsversioner av Windows 10 och Windows 8, samt macOS 10.13 High Sierra och nyare. Du måste skapa ett användarkonto med FXhome innan du kan ladda ner HitFilm Express och sedan logga in med samma konto för att hitta nedladdningslänken och slutligen aktivera programmet.

Clipchamp: YouTube-redaktör online för enkla projekt

Skärmdump av Clipchamp online YouTube-videoredigerare

Vad vi gillar

 • Ingen nedladdning av programvara.
 • Snabb registreringsprocess.
 • Intuitiv redigering.
 • Gratis video- och ljudfiler att använda.

Vad vi inte gillar

 • Exporterar endast till 480p.
 • Vissa alternativ du ser är inte gratis.

Clipchamp har du täckt om du bara är intresserad av en snabbredigerare för din YouTube-video. Den lever helt online, så ingen nedladdning av programvara krävs. Dessutom kan det inte vara enklare att använda. Denna gratis videoredigerare för YouTube-videor producerar inte HD-videor, men den exporteras till MP4 och accepterar ljud, video och bilder. Det låter dig också skapa röstöversikter bara genom att skriva in text, ändra hastigheten på ett videoklipp, ändra storlek eller beskära videor så att de passar skärmen, rotera och vända på videor, välja från ett dussin filter, blekna in och ut alla video- / ljudfiler, och använda övergångar mellan filer. Du kan lägga till innehåll i din video genom att ladda upp filerna till Clipchamp-webbplatsen från din telefon eller dator, genom att importera dem från Box eller Google Drive eller genom att spela in din skärm eller webbkamera. Dra dem till tidslinjen för att ordna filerna och klippa ut det du inte behöver. Eftersom den här YouTube-redigeraren endast är online fungerar den med alla operativsystem. Du kan logga in med din e-postadress eller ditt Google- eller Facebook-konto.

Lightworks: En lättanvänd YouTube-videoredigerare

Lightworks videoredigerare

Vad vi gillar

 • Ladda upp direkt till YouTube.
 • Fortsätt redigera medan du gör eller exporterar.
 • Gratis videohandledning.

Vad vi inte gillar

 • Kan inte exportera till UHD 4K.
 • Saknar samarbetsfunktioner som finns i Pro-versionen.
 • Uppdateringar sällan.

Lightworks är en prisbelönt videoredigerare som är helt gratis. En viktig begränsning är att du inte får stöd för alla exportformat som du hittar i Lightworks Pro. Den här gratis videoredigeraren är perfekt för YouTubers av många anledningar: lägg till din röst direkt i tidslinjen, importera videor i satser, bygga makron för snabbare redigering, förhandsgranska teckensnitt i realtid, exportera videor upp till 720p och publicera direkt till ditt YouTube-konto . Några av Lightworks andra funktioner inkluderar dra-och-släpp-stöd, «fit to fill», helskärmsläge, anpassningsbara layouter, exakt trimning via tangentbordet, multicam-klippbyte, automatisk synkronisering vid import, övergångar och filter, batchexport, och jämförelse mellan två källor. Om du behöver hjälp med att använda den har de flera gratis videohandledning och ett aktivt communityforum. Lightworks körs på Windows (7 och högre), Linux och Mac-datorer (10.11 och högre).

FilmoraGo: Feature-Rich YouTube Editing App

Skärmbilder av FilmoraGos gratis Android YouTube-redigeringsapp

Vad vi gillar

 • Flera användbara funktioner.
 • Inkluderar gratis musik och andra tillägg.
 • Inga annonser.
 • Uppdateringar ofta.

Vad vi inte gillar

 • Tvingar en vattenstämpel längst ner.
 • Få inbyggda teman och mediefiler.

En annan gratis redigeringsapp för YouTube-videor är FilmoraGo. Det lyckas vara ganska lätt att använda samtidigt som det packar några fantastiska funktioner som ett inbyggt musikbibliotek, videoövergångar och grundläggande videoredigeringsverktyg. YouTube-redaktörer kommer också att gilla dessa funktioner: exportera till 720p, lägg till din egen röst direkt från din telefon, lägg till en annan video för en bild-i-bild-effekt, skicka videon direkt till YouTube när du är klar, applicera direkt ett tema på hela videon , använd din egen musik, förinställningarna eller gratis nedladdningsbara filer, inkluderar klippövergångar (studsar, snedvrider, rullar, trycker etc.), importerar filer från Facebook / Instagram eller Google, beskär klipp 16: 9 eller suddar ut / skär ut kanterna , lägg till objekt som blad och hjärtan, lägg till titlar med roliga stilar, justera klippets hastighet, rotera videor och justera ljusstyrka, temperatur, karaktär, kontrast och mer. FilmoraGo körs på Android och iOS. Det finns också en stationär version av Filmora, men den lämnar en stor vattenstämpel mitt i videon såvida du inte betalar för att ta bort den. KineMaster och Videoshop är några andra fantastiska gratis YouTube-videoredigerare för mobila enheter, men vi har utelämnat dem från den här listan eftersom båda kommer att stämpla ett vattenstämpel ovanpå videon om du inte betalar för att få bort det. Med FilmoraGo är vattenmärket bara längst ner och du kan betala några dollar för att få bort det.

Ladda ner för: