Saltar al contenido

5 sätt att streama Android-spel

1 de julio de 2021
GettyImages 161098254 5b9b37c146e0fb0025a65fb0

Streaming av videospel blir snabbt ett mycket populärt förflutet och ett sätt att engagera andra i vad som annars skulle kunna vara en ensam aktivitet. Detta kan göras med mer än bara PC- eller konsolspel: det är möjligt att strömma Android-spel på otaliga sätt, och vissa tjänster låter dig strömma från din enhet utan ett fångstkort.

Rycka till

Om du har en Nvidia-enhet kan du strömma inbyggt till Twitch från dem, men annars behöver du ett fångstkort för att strömma. Twitchs försök till ett API föll platt i ansiktet, eftersom väldigt få spel stödde det på iOS, och de har ännu inte infört en Android-app med streamingfunktioner. Att använda ett fångstkort är inte i sig en dålig sak, men på Android är det ett problem eftersom inte alla enheter har HDMI-utgångar via en HDMI-port, MHL eller SlimPort. Vissa enheter måste också hantera HDCP-problem – Nexus 4 hade det här problemet på dagen. Twitch stöter också på frågan om strömfördröjningen. I huvudsak försenas strömmar tillräckligt länge så att det gör det svårt att svara på människor i chatt i rätt tid, eftersom det har gått ett antal sekunder innan du svarar på vad de säger. Twitch är ett pålitligt standby, men det borde inte vara det sista stället du letar efter för att strömma ditt spel.

YouTube Gaming

YouTube Gaming

Googles officiella streamingtjänst har en mycket kapabel Android-app som låter dig bläddra bland alla dina favorit YouTube-streamers och spel för att se dem live. Och streaming är också mycket praktiskt: du kan använda en popup i senare versioner av Android för att strömma spel som du vill. Även om direktuppspelning direkt från Android ännu inte är perfekt är Googles lösning kanske den mest stabila och funktionella du hittills kan komma. Det stöter dock på ett Android-specifikt problem: för att spela in spelljud måste du skruva upp volymen på högtalarna så att spelvolymen plockas upp av den interna mikrofonen. Det kan kanske finnas lösningar genom blandare och extern hårdvara för att blanda ljud i spelet och vilken extern mikrofon som helst, men det känns så konstigt låg troget för en officiell Google-lösning. Kanske kommer senare Android-versioner att lösa problemet, men just nu pratar du inte om den stiligaste streamingupplevelsen. Dessutom är YouTube Gaming fortfarande en typ av uppstart när det gäller streaming, och det är en konsol / PC-publik. Mobilspel har kanske lite mer fotavtryck eftersom Android-streaming kan göras, men det kan vara en udda blandning mellan att ha en stark publik och inte. Appen är fantastisk och kan övertyga dig om att använda den bara för att strömmande från den fungerar bäst från Android.

Mobcrush

Mobcrush Home

Denna mobilexklusiva streamingtjänst är extremt lovande. Du har en publik som vill titta på mobilspel, vissa toppstreamers strömmar regelbundet i tjänsten och tjänsten fungerar ganska bra oavsett hur du använder den. Problemet just nu är att appen för att göra mer än bara titta på strömmar för närvarande inte finns på Google Play (och inte heller i App Store). Dessutom är streaming fortfarande väldigt mycket i beta – även den kapabla och nära lagrade Nvidia Shield K1 har stabilitetsproblem. Och om din Android-enhet inte stöder streaming, finns det ingen säkerhetskopia för inspelningskort just nu. Det finns fortfarande några steg som Mobcrush behöver ta för att bli det dominerande hemmet för mobil streaming, men det har potential.

Kamcord

Kamcords hemsida

De var en av de första tjänsterna som gjorde spelinspelning och har svängt in i mobil spelströmning för sent. De erbjuder en Android-app för livestreaming och var före Mobcrush när de släppte den för Android, även om Mobcrush gjorde live iOS-strömmar innan Kamcord var. Kamcord tillhandahåller dock en streamingnyckel så att du kan strömma genom ett inspelningskort och programvara som OBS eller XSplit, eller till och med med hjälp av en fjärrspeglingsserver på din dator. Vad ska du använda mellan Kamcord och Mobcrush? Även om det verkligen är diskutabelt om vem som drar större siffror – varken Mobcrush eller Kamcord drar nödvändigtvis de massiva typerna av publik som populära spel och strömmar kan få på Twitch, till exempel – det är typ av användarens val att vem man ska gå med. Kamcord har några fler alternativ, men Mobcrushs app kanske fungerar bättre, eller samhället kan vara att föredra där. Du kanske föredrar Mobcrush-en-lik-strömmen, eller som Kamcords Periscope-hjärtan. Ärligt talat, det kommer ner till användarens preferenser, och att prova båda rekommenderas.

Smashcast

Hitbox hemsida

Smashcast, tidigare Hitbox, har inte nödvändigtvis några mobilrelaterade planer som de har offentliggjort, men de är värda att notera om du har ett fångstkort eftersom de lider av minimal strömfördröjning. Detta är värdefullt när du pratar med en gemenskap, eftersom du faktiskt kan svara på chatt i realtid, i motsats till strömfördröjningen som många tjänster använder. Om du är fokuserad på prestanda och den faktorn är nyckeln till dig, är Hitbox kanske en tjänst att överväga.