Saltar al contenido

Den ultimata PSP -guiden till PSP -hårdvara

5 de agosto de 2021
psps 5bf873bd46e0fb0051abec0d

Sonys bärbara PSP -hårdvara

PSP-1000, PSP-2000, Xperia Play och PSPgo.

Sony producerade fem PSP-modeller: PSP-1000, PSP-2000, PSP-3000, PSP-Go N1000 och PSP-E1000. Dessutom släppte Sony Ericsson Xperia Play, en PlayStation-certifierad smartphone som ser ut och känns som en PSP. PSP -linjen avbröts i oktober 2011, men många av telefonerna är tillgängliga online. Efterföljaren till PSP -serien – PS Vita – introducerades i december 2011. Var och en av PSP -modellerna, Xperia Play och PS Vita behandlas i den här guiden.

Alla PSP -modeller

 • Vad är en PSP? Den här artikeln frågar om en PSP är en bärbar PlayStation eller ett litet underhållningscenter.
 • PSP -specifikationer för alla modeller. Detta är ett index med länkar till PSP -listan. Specifikationer för varje modell finns också listade på lämplig sida i den här guiden.
 • Välj den PSP som är bäst för dig. Olika modeller är bättre på olika saker, så läs detta för att underlätta ditt val
 • Styrkor och svagheter hos de olika PSP -modellerna. I stort sett vad rubriken säger. Denna artikel presenterar samma information som ovan, men organiserad efter modell snarare än avsedd användning.
 • Vad finns i boxen? Komplett innehållsförteckning för alla olika paket och buntar som PSP har kommit in.

PSP-1000-guiden

PSP-1000 hårdvara

PSP-1000 hårdvara.

Den ursprungliga PSP kan verka stor och klumpig nu, men när den kom ut var den snygg, kraftfull och … dyr. PSP-1000 har fortfarande många fans, särskilt bland människor som vill skapa sin egen programvara som kallas homebrew eller som använder några av de coola tilläggstillbehören som kom ut när spänningen över PSP var hög, men som inte t fungerar med senare modeller.

 • PSP-1000 specifikationer. Rålistan över vad PSP-1000 har, inifrån och ut, plus lite mer genomtänkt information om vad dessa specifikationer betyder i verkliga livet.
 • De bästa sakerna att göra med din PSP bredvid Spela spel. En titt på vad du kan göra med din PSP.
 • De bästa PSP-tillbehören till PSP-1000. Kolla in det bästa av tillbehören som kom ut när PSP: n släpptes första gången.

PSP-2000-guiden

PSP 2000

PSP 2000.

PSP-2000 skiljer sig inte radikalt från PSP-1000, även om den är tunnare och lättare och lite mer kapabel. Det kan också köra Skype. Fans kallade det «PSP Slim» i Amerika och «PSP Slim och Lite» i Europa, eftersom det är lättare att hänga på för längre spelsessioner. Den bäst tillagda funktionen och den som gjorde det värt att uppgradera var video-out-förmågan, som låter dig spela allt som är lagrat på din PSP på din TV.

 • PSP-2000 specifikationer. Rålistan över vad PSP-2000 har, inifrån och ut, plus vilken spekulation om vad data verkligen betyder när du har enheten i dina händer.
 • Hur man spelar PSP -spel på din TV. PSP-2000 lade till video-out-kapacitet och så här använder du den. Detta fungerar både med spel och filmer.

PSP-3000-guiden

PSP-3000 hårdvara

PSP-3000.

Den främsta uppgraderingen för PSP-3000 var en ljusare skärm, som fick den namnet «PSP Bright.» Vissa skarpögda spelare märkte skanningslinjer på skärmen med de tidigaste utgåvorna, vilket ledde till att många valde att hålla sig till PSP-2000, men detta löstes med senare versioner av modellen.

 • PSP-3000 specifikationer. Rålistan över vad PSP-3000 har inifrån och ut.

PSP Go (PSP-N1000) Guide

PSP Go

PSP Go.

PSP Go var på ett sätt ett experiment. Sony verkade prova några saker, som att ta bort UMD -enheten och lägga till inbyggt minne. Formfaktorn var betydligt annorlunda än tidigare modeller, även om inre var jämförbara. Tyvärr floppade PSP Go, även om det har lojala fans.

 • PSP Go -specifikationer. Rålistan över vad PSP Go har, inifrån och ut.

PSP-E1000-guiden

PSP E1000

PSP E1000.

Någon på Sony bestämde sig för att världen behövde en budget-PSP-modell, trots de gradvisa prissänkningarna som PSP-3000 såg. PSP-E1000, en avskalad modell som behåller UMD-enheten men förlorar storlek, en högtalare och Wi-Fi, tillkännagavs 2011.

 • PSP-E1000 specifikationer. Vissa funktioner tappades eller ändrades för att skapa denna budget -PSP. Dessutom kan du läsa rålistan över vad PSP-E1000 erbjuder inifrån och ut.

Xperia Play Guide

Xperia Play -hårdvara

Xperia Play.

Tekniskt sett är Sony Ericsson Xperia Play en «PlayStation-certifierad» smartphone och inte alls en PSP. Det kan dock köra PSP -spel så det tjänar ett omnämnande på den här listan.

PS Vita -guiden

PS Vita -hårdvara

PS Vita.

PS Vita ersatte PSP -linjen. Visst, det är lite större, men det är också betydligt kraftfullare. Vita använder ett pekskärmsgränssnitt och innehåller funktioner för sociala nätverk.

 • Komplett guide till PS Vita. Allt du alltid velat veta.