Saltar al contenido

6 enkla sätt att stoppa kraschar på iPhone-appar

17 de julio de 2021
15523824899 8fb7151747 k 5a99fcfa3037130036ed15f5

Vad du ska veta

  • Tvinga appen att avsluta / starta om, uppdatera den eller ta bort / installera om den.
  • Starta om din telefon eller uppdatera till den senaste iOS-versionen.
  • Kontakta apputvecklaren för hjälp.

Den här artikeln erbjuder sex enkla sätt att stoppa iPhone-appkrascher.

Hur man stoppar iPhone App-kraschar

För att åtgärda iPhone-appkrascher, prova dessa sex tips i den här ordningen. Dessa tips gäller alla iPhone-modeller som kör alla senaste versioner av iOS. De exakta stegen för varje tips kan skilja sig beroende på din version av iOS. Stegen beskrivs i varje enskild artikel.

Avsluta och starta om iPhone-appen

Det första och enklaste steget är att stoppa iPhone-appkrascher är att tvinga appen att sluta och sedan starta om den. Tvinga att avsluta appar stoppar alla appens processer och startar dem nya (men det sparar inte batteritid!). Om appkraschen orsakades av att någon funktion går något fel kan den här lösningen åtgärda det.

Stoppa iPhone App-kraschar genom att starta om iPhone

Ibland kraschar appar på iPhone på grund av ett problem med själva iPhone, inte med appen. Om omstart av appen inte hjälpte är en omstart av iPhone i ordning. Många problem på iPhone, inte bara appkrascher, kan åtgärdas med en enkel omstart.

Åtgärda iPhone-appkrascher genom att uppdatera dina appar

Om omstart av din iPhone inte fixar en appkrasch kan problemet som orsakar kraschen vara ett fel i själva appen. Apputvecklare uppdaterar regelbundet sina appar för att fixa buggar och tillhandahålla ny funktionalitet, så att installera den uppdaterade appen kan åtgärda det fel som orsakar problem.

Ta bort och installera om appen för att åtgärda iPhone-appkrascher

Ibland kraschar appar eftersom något går fel med dem över tiden. Detta kan hända även efter att du har uppdaterat appen till den senaste versionen. Om du har provat alla steg hittills och det inte har hjälpt kan du försöka ta bort appen och sedan installera om den. En ny installation av appen kan hjälpa till.

Uppdatera till den senaste versionen av iOS

På samma sätt som apputvecklare släpper uppdateringar för att fixa buggar, släpper Apple regelbundet uppdateringar till iOS, operativsystemet som kör iPhone och iPod touch. Dessa uppdateringar lägger till coola nya funktioner och fixar också buggar. Om din app kraschar inte fixas genom att starta om telefonen eller uppdatera dina appar finns det en chans att felet finns i iOS själv. Uppdatera i så fall till det senaste operativsystemet.

Kontakta appens utvecklare för hjälp med kraschar

Om inget av dessa steg löser ditt kraschproblem behöver du experthjälp. Din bästa satsning är att kontakta utvecklaren av appen direkt. Det bör finnas kontaktinformation i appen – kanske på en kontakt- eller Om-skärm. Om det inte finns innehåller appens sida i App Store vanligtvis kontaktinformation. Försök att skicka e-post till utvecklaren eller rapportera och felet så bör du få användbar feedback.