Saltar al contenido

6 tips om hur du väljer den bästa Selfie -pinnen

8 de agosto de 2021
Selfie Stick Tips 56a761cf5f9b58b7d0e9fa52

Vad man ska veta

  • Selfiepinnens klämma måste vara tillräckligt stor för att rymma din enhet. En utdragbar plastklämma är ofta den säkraste.
  • För att använda med en kamera eller GoPro, se till att pinnen har ett kamerafäste. För bärbarhet, leta efter en pinne som lätt förkortas.
  • Tänk på en fjärrtrigger för handsfree-handling. För bakre kameranvändning, överväg en spegelfäste som speglar telefonens display.

Den här artikeln diskuterar de sex bästa funktionerna att tänka på när du köper en selfiepinne för att perfekta dina personliga bilder.

Storlek spelar roll

Många människor tenderar att fokusera på «stick» -delen av selfiepinnen när de funderar över sina alternativ. En av de viktiga bitarna i alla selfiestickar är dock vaggfästet som rymmer telefonen. Om du använder en mindre enhet är du i allmänhet bra att gå. Om du har en större smartphone som iPhone 6-serien, Samsung Galaxy Note Edge eller till och med en udda-formad anka som LG G Flex 2, kan du dock upptäcka att klämman kanske inte är tillräckligt stor för att hålla din enhet. Detta gäller särskilt äldre selfiepinnar som släpptes innan gigantiska telefoner blev den nya standarden. Se till att klämman är tillräckligt stor för att passa din valda enhet.

Trevligt grepp

På tal om selfie stick vaggar, är inte alla klämmor skapade lika. När du tittar på klämmekanismer vill du tänka på användarvänlighet och säkerhet. De två vanligaste stilarna vi har sett på marknaden inkluderar antingen en utdragbar trådklämma eller ett utdragbart plastgrepp med fästelement. Metalltrådsgreppet har fördelen att det är snabbt och enkelt att sätta upp, men greppet kan vara lite obehagligt om du stöter på det eller utsätter det för plötslig, stark rörelse. Den förlängande plastklämman kan ta lite längre tid att fästa, men när den väl är låst bör den vara ganska säker. När du väljer den senare, se till att dess kanter har bra «bett» så att säga, eftersom vi har sett några med lösa grepp som i stort sett besegrar syftet med en sådan klämmekanism.

Sitt upp

Alla älskar en mångsidig pryl. Även om de flesta använder selfie -pinnar med sina smartphones, kan de också vara ett användbart tillbehör för små kameror och videokameror. Om du är intresserad av att använda din pinne med en enhet som den robusta JVC Everio Quad-Proof-kameran eller till och med en GoPro, till exempel, vill du också få en som levereras med ett kamerafäste. Detta innebär vanligtvis en fettskruv som kan fästas på botten av vilken vanlig kamera som helst. Medan vi handlar om det här ämnet rekommenderar vi också att du får en pinne som kommer med en bra kulled för antingen kamerafästet eller till och med smartphonehållaren. Detta ger dig många alternativ för positionering när du är ute och reser. Se bara till att du ser upp för billiga snurr som inte fungerar lika bra eller går sönder lätt.

Det långa och korta med det

Självklart är det fantastiskt att ha en selfie -pinne med tillräckligt lång längd för att få så många av de panoramautsikten att synas. Men längden är bara en del av ekvationen. Bärbarhet är också viktigt för selfiepinnar, så du vill skaffa en som förkortas tillräckligt för att underlätta att bära när du reser eller går runt. Medan vi handlar om detta ämne, notera också förlängningsmekanismen. Vissa pinnar, till exempel iStabilizer Monopod, har till exempel en enkel, styvare mekanism som liknar en gammal bilantenn. Sedan har du andra alternativ som Satechi Bluetooth Smart Selfie Arm, som har en lösare förlängningsmekanism men kommer med ett lås för att hålla den på plats när den förlängs till den idealiska längden.

Handsfree? Typ

Även om du kan programmera din smartphone för att använda en slutartimer innan du tar en bild, är en fjärrkontroll mer bekväm för att ta massor av bilder med din selfie -stick. För grundläggande pinnar kan du få en separat fjärrkontroll som låter dig fjärraktivera din smartphones kamera (samma sak med vissa dedikerade still- och videokameror också). Vissa pinnar som den ovan nämnda Satechi kommer dock med en smartphone-kompatibel fjärrkontroll som låter dig utlösa ett skott direkt från handtaget.

Spegel, spegel på pinnen

Om du prioriterar bildkvaliteten, ja, du skulle få en DSLR. Allvarligt talat men vi pratar om telefoner här och så långt enheterna går, är den bakre kameran vanligtvis mycket bättre än den främre kameran som folk normalt använder när de tar selfies. Om du vill använda den bakre kameran men ändå se din telefonskärm för korrekt inramning, kommer några pinnar också med ett spegelalternativ eller bilaga som speglar telefonens display. Tänk på en av dem om du vill ha de bästa bilderna från din smartphone medan du använder en selfie -pinne.