Saltar al contenido

Hur man använder klontelefon för att överföra data till en ny OnePlus-telefon

4 de septiembre de 2022
two phones 2c5e70b8ee074908854297b3a910b33e

Den här artikeln förklarar hur du använder OnePlus Clone Phone-appen (tidigare OnePlus Switch) för att överföra data från en gammal OnePlus-enhet till en nyare.

Hur man använder klontelefon för att överföra filer till en annan smartphone

Oavsett om du vill överföra dina appar och data till en ny OnePlus eller en annan Android-enhet, kan OnePlus Clone Phone-appen automatisera hela processen med bara några få tryck på skärmen. Följande steg tar dig igenom hela processen. Oroa dig inte, du ser inga saker. OnePlus döpte om appen från Switch till Clone Phone.

 1. Ladda ner Clone Phone på Google Play.
 2. Öppna Clone Phone på båda enheterna. Välj den Ny telefon alternativet på enheten som kommer att ta emot data. Välj Gammal telefon på enheten som kommer att skicka data.
 3. Ny telefon, välj telefontyp för att exportera data. När appen har valts genererar den en QR-kod som din gamla telefon måste skanna för att påbörja dataöverföringen. Om QR-koden inte fungerar kan appen skapa en internethotspot för att underlätta överföringen.

  Exempel på en QR-kod som genereras i Clone Phone

 4. Gammal telefonmåste du skanna QR-koden på den nya telefonens skärm eller ansluta till den genererade hotspot.
 5. När båda telefonerna är anslutna väljer du de appar och data du vill överföra och trycker på Börja byta för att påbörja överföringen.

 

Överför OnePlus/klona telefon Whatsapp?

Om den används på rätt sätt kommer OnePlus Switch, nu Clone Phone, att överföra Whatsapp-klienten själv utan problem. Om det är allt du behövde programmet för att göra, då är du redan klar. Om du vill överföra alla dina meddelanden utöver appen bör du använda Whatsapps inbyggda manuella backup-system innan du byter till din nya telefon. Whatsapp-appen kan säkerhetskopiera dina meddelanden via Google Drive, så se till att göra det innan du återställer din gamla enhet och flyttar till den nya.

Kan OnePlus-telefoner använda Smart Switch?

OnePlus är inte den enda mobila enhetstillverkaren med en intern dataöverföringslösning. Samsungs Smart Switch är en populär lösning när man byter till och från sina enheter. Även om appen Clone Phone (tidigare OnePlus Switch) inte interagerar direkt med Smart Switch, kan du använda det senare programmet istället för OnePlus-appen.

Är OnePlus Switch/Clone Phone säker?

Att skydda din data är en viktig idé att tänka på när du byter telefoner. Som en lokaliserad applikation kopplar OnePlus Clone Phone-appen (tidigare OnePlus Switch) din gamla telefon direkt till din nya telefon utan att behöva ansluta till en tredje parts servrar, så all data som överförs bör vara säker från nyfikna ögon. När du är klar är det bra att helt rensa din gamla telefon från känslig data innan du lämnar den för din nya enhet.

FAQ

 • Hur stänger jag av min OnePlus-telefon?

  Ett sätt är att hålla nere Kraft+Höj volymentryck sedan på Stäng av eller Omstart. Om du vill stänga av den med bara strömknappen, gå till inställningar > Knappar och gester > Tryck och håll ned strömknappen > Strömmeny. För att stänga av den utan strömknappen, gå till inställningar > Systemet > Stäng av.

 • Hur fabriksåterställer jag min OnePlus-telefon?

  Tryck på för att återställa telefonens fabriksinställningar inställningar > Systemet > Återställ alternativ > Radera all data (fabriksåterställning). Sedan kan du konfigurera din enhet och återställa dina säkerhetskopierade data. Om din enhet är frusen, sätt den i Android-återställningsläge.

 • Hur rotar jag min OnePlus-telefon?

  Säkerhetskopiera din data innan du rotar telefonen. Lås sedan upp starthanteraren och installera din APK eller anpassade ROM. Om du använder en APK laddar du ner en rotkontroll för att verifiera att du har rootat din telefon.

 • Hur låser jag upp en OnePlus-telefon?

  Alla OnePlus-telefoner kommer olåsta. Om du byter operatör och behöver låsa upp din telefon, kontakta operatören med IMEI-numret. Varje operatör har sina egna processer och policyer för att låsa upp telefoner.