Saltar al contenido

Hur man använder Dual Sight på Nokia 8

12 de julio de 2023
dual sight nokia 8 5aa84001a18d9e0038b9c5ba

Vad du ska veta

  • Bilder: Öppet Kamera app > håll telefonen horisontellt > person ikon > Dubbel. Rama in och fokusera och tryck sedan på slutare.
  • Video: Öppna Kamera app > person ikon > Dubbel > tryck video ikonen och välj sedan Spela in eller leva.

Den här artikeln förklarar hur du använder Dual Sight-läget på en Nokia 8-smarttelefon för att ta en bild med delad skärm med enhetens främre och bakre kameror.

Hur man använder Dual Sight

Så här spelar du in en båda på Nokia 8:

  1. Öppna Kamera app på din Nokia 8.

  2. Håll telefonen i stående riktning för att visa en meny högst upp. Tryck på ikonen som ser ut som en person.

  3. Du presenteras med tre alternativ: Single, Dual och PIP. Knacka Dubbel.

  4. Du bör se utsikten från båda kamerorna. Rama in och fokusera bilden och tryck sedan på Slutare ikon för att fånga den.

  5. Om du vill spela in video, tryck på video ikon. Tryck sedan på Spela in för att spela in video eller tryck leva om du vill livestreama.

  6. Om du väljer att livestreama, välj antingen Facebook Live eller Youtube. Följ instruktionerna för att länka ditt konto om det behövs.

  7. Gå tillbaka till kameravyn. Kontrollera att du är i videoläge och tryck på Spela in. Du kan valfritt ge livestreamen ett namn eller hoppa över det och trycka på OK.

  8. För att avsluta Dual Sight-läget, tryck på Enda på rullgardinsmenyn eller stäng appen Kamera.

Vad är Nokia Dual Sight Mode?

Nokia 8 har två 13MP + 13MP primära kameror från Zeiss, tillsammans med en 13MP selfiekamera. Med Dual Sight kan du använda alla tre kamerorna samtidigt för att ta bilder och videor på delad skärm med dig och ditt motiv samtidigt i ramen. Nokia är inte det första smartphoneföretaget att göra detta. Ändå är de de första som kombinerar Dual Sight-läget med ett fullt fungerande livestreamingsystem som ansluter till Facebook Live och YouTube.

När ska du använda Dual Sight Mode?

Dual Sight har fördelar. Det gör det lättare att fånga nischade reaktionsvideor tillsammans med livesändningar av sportmatcher och konserter. Dessutom är det en rolig funktion att ha när du vill ha en bild tillsammans med en avlägsen älskad, eller så kan du spela in ditt barns första steg sida vid sida med din reaktion i ett enda klipp.

Använder dual sight-läge på Nokia 8