Saltar al contenido

6 viktiga sätt att iPhone 6 och iPhone 6S är olika

3 de julio de 2021
iphone6 4b5d780a4c774c1cbaf8b49972699bc4

Skillnaden mellan iPhone 6 och iPhone 6S är inte direkt uppenbar. Det beror på att från utsidan ser iPhone 6 och 6S i princip identiska ut. Med två fantastiska telefoner som verkar så lika kan det vara svårt att räkna ut vilka du ska köpa. Om du undrar om du ska spruta på 6S eller spara lite pengar och få 6, är det viktigt att känna till de sex viktigaste skillnaderna mellan iPhone 6 och 6S.

 

iPhone 6 vs 6S: ​​Pris

Det första, och kanske viktigaste, sättet att iPhone 6 och 6S skiljer sig från är raden: pris. 6-serien kostar mindre än motsvarande 6S-modell (dessa priser förutsätter ett tvåårigt telefonföretagsavtal och en prisrabatt som följer med kontraktet):

iPhone 6 iPhone 6 Plus iPhone 6S iPhone 6S Plus
16 GB 99 US $ 199 $ 199 $ 299 dollar
64 GB 199 $ 299 dollar 299 dollar 399 $
128 GB 399 $ 499 $

Apple säljer inte längre iPhone 6 eller 6S-serien, men du kan fortfarande köpa dem begagnade eller på sekundärmarknaden. Priserna kommer att skilja sig från vad du ser här, men bör i allmänhet vara lägre.

 

IPhone 6S har 3D Touch

3D Touch på iPhone 6S

Skärmen är ett annat stort skillnadsområde mellan iPhone 6 och iPhone 6S. Det är inte storleken eller upplösningen – de är desamma på båda – utan vad skärmen kan göra. Det beror på att 6S-serien har 3D Touch. 3D Touch är Apples iPhone-specifika namn för Force Touch-funktionen som den introducerade med Apple Watch. Det gör att telefonen kan förstå skillnaden mellan ett tryck på skärmen, att trycka på skärmen en kort stund och att trycka på skärmen under lång tid. Telefonen kan sedan reagera olika på var och en. Till exempel:

  • Du kan få en förhandsgranskning av e-postmeddelanden eller textmeddelanden utan att öppna appar med ett kort tryck.
  • Ett långt tryck på en app avslöjar en meny med genvägar för vanliga funktioner i appen för att öka effektiviteten.

Du behöver också 3D-pekskärmen för att använda Live Photos, som förvandlar stillbilder till korta animationer. Om du vill dra nytta av 3D Touch måste du skaffa iPhone 6S och 6S Plus; iPhone 6 och 6 Plus har inte det.

 

iPhone 6 vs 6: Kamerorna är bättre på iPhone 6S

Person som tar ett foto med iPhonen som gör fotografering på gatan

Nästan varje version av iPhone har en bättre kamera än sin föregångare. Så är fallet med 6S-serien: kamerorna är bättre än de i 6-serien.

  • IPhone 6S har en 12-megapixelkamera på baksidan som kan spela in video med 4K HD-upplösning. Kameran på iPhone 6 har 8 megapixlar och spelar in upp till 1080p HD.
  • Den användarvändande kameran på 6S är 5 megapixlar och kan använda skärmen som en blixt för att ta selfies i svagt ljus. Samma kamera på iPhone 6 är 1,2 megapixlar och har ingen blixt.

Om du bara tar bilder då och då, kanske skillnaderna inte spelar någon roll. Men om du är en seriös iPhone-fotograf eller skjuter mycket video med din telefon, kommer du att uppskatta vad 6S har att erbjuda.

 

IPhone 6S är snabbare på iPhone 6

kretskort

Kosmetiska skillnader är lätta att se. Det svåraste att upptäcka är skillnader i prestanda. På lång sikt innebär dock mer hastighet och kraft mer glädje av din telefon. IPhone 6S-serien har mer slag än iPhone 6 på tre områden:

  • Hastighet: Den är byggd kring Apples A9-processor, som Apple säger är 70% snabbare totalt sett och 90% snabbare i grafikuppgifter än A8-processorn i 6-serien.
  • Spårning av rörelse: 6S-serien använder M9 motion co-processor, som är nästa generation av M8 i 6-serien. Det ger mer detaljerad och korrekt spårning av rörelse och aktivitet.
  • Dataanslutningar: Slutligen möjliggör mobilradiochips i 6S snabbare dataförbindelser till telefonföretagsnätverk och Wi-Fi-chips gör detsamma för dessa nätverk. Du kommer inte att kunna utnyttja den hastigheten förrän telefonföretag uppgraderar sina nätverk, men när du gör det kommer din 6S att vara redo. En iPhone 6 kan inte säga detsamma.

 

iPhone 6 vs 6S: ​​Rose Gold Finns på 6S

iPhone 6S Rose Gold

En annan skillnad mellan iPhone 6 och 6S är rent kosmetisk. Båda serierna erbjuder modeller som finns i silver, rymdgrå och guld, men endast 6S har en fjärde färg: roséguld. Det här är naturligtvis bara en stilfråga, men 6S ger dig möjligheten för din iPhone att sticka ut i mängden eller att få tillgång till dina smycken och kläder.

 

6S-serien är lite tyngre

silverskala

Du kommer förmodligen inte att märka denna skillnad för mycket, men den finns ändå: 6S-serien är något tyngre än 6-serien. Här är fördelningen:

iPhone 6 iPhone 6S iPhone 6 Plus iPhone 6S Plus
4,55 uns 5,04

uns

6,07

uns

6,77

uns

Det behöver inte sägas att skillnaden på en halv eller tre fjärdedelar uns är inte mycket, men om det är viktigt för dig att ha så lite vikt som möjligt är iPhone 6-serien lättare.