Saltar al contenido

8 tips för att skriva ämnesrader via e-post

29 de junio de 2021
speech bubbles 57fe880d3df78cbc28605eda

Precis som filmbesökare avgör om de kommer att se en film baserat på förhandsgranskningen, prioriterar e-postmottagare meddelanden baserat på ämnesraden, som visas innan meddelandet öppnas. Meddelanden som innehåller ämnesrader som är relevanta eller intressanta är mer benägna att läsas. Ge dina korrespondenter uppmärksamhet genom att ge dina e-postämnen den uppmärksamhet de förtjänar.

Hur man skriver effektiva ämnesrader via e-post

Här är några tips om hur du skriver ämnesrader för e-post som övertygar mottagarna att öppna ett e-postmeddelande från dig och läsa ditt meddelande.

Håll det kort

Håll ämnesraden kort av praktiska skäl. De flesta e-postklienter visar bara de första 50 tecknen, så allt du skriver utöver den gränsen spelar ingen roll.

Undvik Salesy Language

Alla mössor, för många utropstecken och andra symboler som är avsedda att uppmärksamma är avstängningar för mottagare. Också alltför marknadsföringsspråk, till exempel Köp nu, Tidsbegränsat erbjudande, eller Fri kan ignoreras. E-postmeddelanden med ämnesrader med dessa fraser läses inte och levereras ofta automatiskt till skräppostmappar.

Använd vanligt språk

Sträva efter noggrannhet snarare än underhållning. Försök inte att jazz upp vad som finns i ditt e-postmeddelande; berätta för läsaren vad de kan förvänta sig när de öppnar meddelandet.

Ställa en fråga

Frågor väcker nyfikenhet och inspirerar läsarna att öppna ett e-postmeddelande på jakt efter ett svar.

Nämna en deadline, om tillämpligt

Ibland prioriterar en deadline ett e-postmeddelande. Berätta för mottagaren när ditt erbjudande löper ut eller när du behöver svar, t.ex. Detta specialerbjudande är endast tillgängligt under en vecka till.

Använd en direkt uppmaning till handling

Om du vill att din e-post ska framkalla handlingar, använd en tvingande mening som innehåller en fördel, t.ex. Svara nu för att få de bästa platserna.

Lägg ditt namn i ämnesraden

De flesta tittar på avsändaren och ämnesraden när de bestämmer sig för att öppna ett e-postmeddelande. Detta är särskilt användbart när mottagaren inte känner dig väl.

Använd Good Marketing Sense

Om du skriver på uppdrag av ditt företag eller din arbetsgivare, tänk på vad dina kunder vill ha och skapa en ämnesrad som levererar den. Till exempel, Exklusiv försäljning för endast nya abonnenter – börjar i morgon.