Saltar al contenido

ADATA SD700 recension

28 de febrero de 2023
ADATA SD700 HERO SQ a6d30ef8c2064c309a9a49abf34eab8e

ADATA SD700

Vad vi gillar

 • Ultra bärbar
 • Stötsäker av militär kvalitet
 • Kompatibel med macOS, Windows och Android
 • Snabba läs/skrivhastigheter

Vad vi inte gillar

 • Lite dyr
 • Ingen USB-C-kompatibilitet
 • Gummiöverdrag drar lätt till sig ludd

ADATA SD700 är en liten men formidabel, bärbar extern SSD som borde tillfredsställa din önskan att ta med dig spel och filmer på språng och dela dem mellan enheter.

4.7

ADATA SD700 256GB Solid State Drive

ADATA SD700

i den här artikeln

Vi köpte ADATA SD700 så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Om du gillar tanken på att ha en backup-lagringslösning för dina mediefiler i en enhet i fickstorlek och snabba prestanda, erbjuder ADATA SD700 det i sparlåga. Denna externa SSD är extremt lätt för nästan en halv terabyte lagring och är snabbare och effektivare än din genomsnittliga hårddisk. Jag testade SD700 i några dagar och var nöjd med dess bekväma portabilitet, användarvänlighet och tillförlitligt snabba prestanda.

ADATA SD700

Design: Liten men tuff

Till skillnad från många externa hårddiskar som är inrymda i stora och skrymmande ramar, har SD700 en lätt och liten formfaktor. Med tanke på den enkla designen och portabiliteten hos denna enhet är det lätt att förstå varför tillverkaren betonar dess mångsidighet som en on-the-go medieenhet. Denna 3×3-tums fyrkant är tillräckligt liten för att passa i en jackficka och är knappt upptäckbar på bara 2,6 uns. Även om denna SDD är liten behöver du inte oroa dig för hållbarhet. Kroppen är gjord av ett solidt metallskal, som skyddas av tjockt och slitstarkt gummi runt hela kroppen. Ena nackdelen är att gummihöljet tar upp ludd ganska lätt, men det är inget nytt från den typen av material. Om man ser åt sidan har SD700 betygen för att bevisa sin robusthet. Den har designats för att klara IEC IP68-standarderna, vilket innebär att den tål damm och nedsänkning i upp till nästan 5 fot vatten i en timme. ADATA säger också att SD700 är skyddad av militärklass. Tack vare dess MIL-STD-810G 516.6 stöttålighet kan den här enheten säkert hantera fall och stötar från 4 fot från marken. Jag gav detta ett försök med droppar på lövträ och cement, och jag är glad att kunna rapportera att SD700 inte fick några repor, skador eller prestandahicka.

Prestanda: Snabb och konsekvent

ADATA säger att SD700 kan hantera en 5GB videofil på bara 26 sekunder. Jag överförde 5,17 GB filmfiler på bara 26,2 sekunder, vilket är i linje med tillverkarens påståenden.

Även om den här enheten är liten behöver du inte oroa dig för hållbarhet. Även om den här produkten inte marknadsförs som en spelenhet, testade jag den genom att ladda ner NBA2K direkt till SSD:n. Den här rejäla filen på 98 GB blev klar med installationen på bara lite över 1 timme. Det är cirka 40 minuter snabbare än WD Black P10 och nästan 1 timme snabbare än Acer Predator Triton 500 gaming laptops 512 GB NVMe SSD-lagring. Laddningstiden från enheten var cirka 20 sekunder, vilket inte är blixtsnabbt men matchar upplevelsen med andra hårddiskar jag testade. Genom att använda CrystalDiskMark som ett benchmarkingverktyg nådde SD700 läshastigheter så höga som cirka 421MB/s och skrivhastigheter på 429MB/s, vilket följer tillverkarens uppskattning av läshastigheter upp till 440MB/s och skrivhastigheter upp till 430MB/s. Svart Magic Design Speed ​​Test-resultat gav skrivhastigheter på 410 MB/s och läshastigheter på 416 MB/s.

Portar: Begränsad till USB 3.0

SD700 är kompatibel med macOS och Windows- och Android-enheter, men det finns lite av en begränsning med tanke på att det bara finns ett USB 3.0-gränssnitt. Det är tillräckligt enkelt att köpa en adapter för användning med nyare MacBook Pro eller Android-enheter med USB-C-portar. Men bristen på USB-C-stöd är lite av en besvikelse, eftersom konkurrerande enheter erbjuder denna flexibilitet.

ADATA SD700

Installation: Klar att gå för det mesta

På Windows-datorer är denna fabriksformaterade NTFS (New Technology File System) solid state-enhet redo att anslutas och börja arbeta. Om du är en MacBook-användare måste du utföra den exFAT-filformatering som krävs för de flesta externa hårddiskar och SDD:er. Att formatera enheten för kompatibilitet på både Windows- och MacOS-maskiner var inte en komplicerad uppgift att utföra och tog bara några sekunder att slutföra.

Nyckelfunktioner: 3D NAND-prestanda

SDD är kända för att vara överlägsna hårddiskar när det gäller snabbare och tystare prestanda och större stabilitet. SD700 använder den senaste 3D NAND-trippelnivåcellteknologin för att uppnå snabb, konsekvent och effektivare prestanda varje gång. Naturligtvis har NAND-tekniken begränsningar med en typisk livslängd på 100 000 läs-och-skrivcykler. Detta kanske inte är ett problem för dig om du inte planerar att kräva mycket av denna SSD. Om du letar efter ett praktiskt sätt att lagra och komma åt mediafiler för personligt bruk, kan du inte slå hur tyst och cool denna SSD presterar.

Pris: Något brant

Du kan köpa ADATA SD700 med 256 GB lagringsutrymme för cirka $62. Detta är inte konstigt, men det är inte direkt billigt för en begränsad mängd utrymme. Värdeutsikterna beror på vad du letar efter i din externa lagringsenhet. Om portabilitet och hastighet är stora prioriteringar, för $15 mer erbjuder Samsung ett 250GB SSD-alternativ som är ännu lättare än SD700 men med snabbare överföringshastigheter. Om du letar efter mer lagring i en liknande liten profil blir det svårare inom samma prisklass. Seagate Barracuda Fast SSD säljs för cirka $95 och har 500 GB lagringsutrymme tillsammans med USB-C till USB-A-kompatibilitet. Naturligtvis är den tyngre, dyrare och har inte samma hållbarhetsklassificeringar.

ADATA säger att SD700 kan hantera en 5GB videofil på bara 26 sekunder. Jag överförde 5,17 GB filmfiler på bara 26,2 sekunder, vilket är i linje med tillverkarens påståenden. I slutändan är SD700 inte orättvist prissatt, men du kan få bättre värde om du behöver och vill ha mer lagringsutrymme eller kompatibilitet med flera plattformar.

ADATA SD700 vs. Samsung T5

Samsung T5 (se på Amazon) delar många av samma fördelar som ADATA SD700. Båda är snabba och pålitliga SSD:er och erbjuder bekvämlighet i portabilitet. Medan SD700 är praktiskt taget viktlös, är T5 ännu lättare och mindre på bara 1,79 ounce och 2,91 tum bred och 2,26 tum hög. Den är också något tunnare på bara 0,41 tum jämfört med den 0,54 tum tjocka SD700. Förutom storleken erbjuder T5 mer mångsidighet, tack vare dess dubbla USB Type-C till C och USB Type-C till A-flexibilitet – och liknande USB 3.0 och 2.0-kompatibilitet som SD700. Ett annat område där T5 tar spetsen är överföringshastigheten. Den kan läsa och skriva upp till 540MB/s, vilket är betydligt högre än 440Mbps-kapaciteten hos SD700. T5 använder en liknande NAND-flash-teknik men MLC-flashlagringen den använder är känd för att ha längre livslängd än TLC-flashlagringstekniken som används av SD700. Samsung säger att T5 kan överleva fall från så högt som 6,5 fot från marken. Men den har inte det skyddande tjocka silikongummitäcket för att förhindra stötar och absorbera stötar som SD700 har – eller militär robusthet eller vattentäta kvaliteter för att backa upp det. Båda enheterna måste formateras för macOS och erbjuda lösenordsskydd. Men när det kommer till snäppet av dollar och cent, erbjuder SD700 bara lite mer lagring till ett billigare pris.


Slutlig dom

En fantastisk liten SSD för bärbar medialagring och njutning.


ADATA SD700 är en tilltalande SSD för sin låga profil, stabila och snabba överföringshastigheter och överraskande hållbarhet. Att bestämma om det är den bästa externa disklösningen för dig beror på hur mycket lagring och livslängd du vill ha. Denna lilla men mäktiga enhet borde mer än väl räcka om du är intresserad av att säkerhetskopiera filmer och foton i högre hastigheter och i ett mer tillförlitligt format än en extern hårddisk.

Specifikationer

 • produktnamn

  SD700 256GB Solid State Drive

 • Produktmärke

  ADATA


 • Pris

  62,00 USD

 • Vikt

  2,6 oz.

 • Produktens mått

  3,3 x 3,3 x 0,5 tum.


 • Färg

  Svart

 • Kapacitet

  256 GB

 • Hamnar

  Micro B till USB 3.0


 • Kompatibilitet

  Windows Vista, 7, 8, 8.1, 10, MacOS 10.6+