Saltar al contenido

Canon imageCLASS MF267dw recension

23 de febrero de 2023
Canon ImageClass MF267dw MonochromePrinter 3LW2769198 Hero Square f9f12cbc96a942039b115141488ed774

Canon Mf267dw

Vad vi gillar

 • Prisvärd
 • Anpassningsbara förinställningar för kopiering/skanning/fax
 • Lätt att använda
 • Lätt för sin storlek

Vad vi inte gillar

 • Stor

Från att skriva ut grundläggande dokument till att skicka specifika skanningar till en mängd klienter med en enda knapptryckning, Mw267dw gör krånglig dokumenthantering till en lek med minimalt krångel och kostnad.

4.2

Canon imageCLASS MF267dw

Canon Mf267dw

i den här artikeln

Vi köpte Canon MF267dw så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Oavsett om det är för ett litet företag som har slut på ditt extra sovrum eller ett sjusiffrigt företag baserat i ett höghus i New York City, behöver nästan varje verksamhet en allt-i-ett-skrivare som på ett tillförlitligt sätt kan skriva ut, kopiera, fånga och överföra dokument och information tillförlitligt, dag ut och dag in. Även om det finns ett halvdussin företag som tillverkar den här typen av AIO för hemmet och småföretagen, tittar jag på Canons imageCLASS MF267dw, en svartvit laserskrivare som också har all nödvändig kopiering, skanning, och faxfunktioner som krävs av alla företag. Under de senaste fyra veckorna har jag testat enheten och kollat ​​om dess specifikationer stämmer överens med verkliga prestanda. Nedan är mina tankar om MF267dw efter mer än 25 timmars testning av hårdvara och mjukvara från Canon.

Canon Mw267dw

Design: Form framför allt

Jag kommer inte att sockerlacka den. Denna allt-i-ett-skrivare är ett monster. Visst, det är inte den kompletta enheten du kanske ser i din typiska kontorsmiljö, men om du inte har ett stort skrivbord, kommer du att vilja hitta en dedikerad hylla eller garderob för den här saken. Den är 14,8 tum hög, 15,4 tum bred och 16 tum djup. Enheten är helt svart med en liten sektion på toppen av skrivaren täckt av en halvblank design som ser ut som en falsk kolfiber på långt håll, men närbild är helt enkelt ett strukturerat diamantmönster. Att ta reda på var exakt all funktionalitet finns i skrivaren är lite av en utmaning, eftersom det inte finns många etiketter som vägleder dig. Som en snabb översikt är den övre halvan av enheten reserverad för kopierings-, fax- och skanningsfunktioner medan den nedre halvan är reserverad för utskrift. Faktum är att om du tittar igenom var skrivaren matar ut papperet efter en utskrift, kan du titta rakt igenom enheten. Detta, tillsammans med ett antal strategiskt placerade åtkomstpunkter, visade sig vara extremt fördelaktigt för att diagnostisera och felsöka trassel och andra problem som uppstod under mitt tortyrtest. Frontpanelen, som innehåller den svartvita LCD-skärmen och knappar som används för inmatning och navigering, lutar ungefär 75 grader. Det här sortimentet visade sig vara mer än tillräckligt för att enkelt se och interagera med trycket, oavsett om det knappt låg från golvet på ett ställ eller högre upp på en hylla på kontoret. Den inbyggda bakgrundsbelysningen gör det också enkelt att se menyn, även om omgivningsbelysningen inte var idealisk.

Installationsprocess: Enkel, men sofistikerad

Att installera MF267dw kan vara så enkelt eller komplicerat som ditt användningsfall kräver. Om allt du behöver är grundläggande utskrifts-/kopierings-/skanningsfunktioner går det lika snabbt att ställa in den som att ansluta den och ansluta till din dator via USB eller ansluta den trådlöst efter att du har länkat skrivaren till ditt lokala Wi-Fi-nätverk. För att kunna använda den automatiska skanna-till-e-post-funktionen eller faxfunktionerna krävs en djupare dykning i inställningarna för att ansluta skrivaren till den e-postserver du väljer eller ansluta skrivaren till en telefonlinje med den inbyggda anslutningen på enhetens vänstra sida.

Från grundläggande utskrifts- och faxbehov till komplicerade förinställningar för att skicka specifika skanningar till olika personer eller företag, det får jobbet gjort snabbt utan att tappa pengarna. Även om de flesta funktionerna hos skrivaren mestadels är plug-and-play på både macOS och Windows-datorer, kan nedladdning av Canons drivrutiner och skanningsprogram göra processen att interagera med skrivaren mycket enklare, eftersom du inte behöver navigera på enheten meny och istället kan du styra kopierings- och skanningsfunktionerna direkt från din dator. Jag uppskattade också Canons placering av pappersfacken. Med en liten vändning av facket på enhetens nedre halva kan du komma åt huvudpappersfacket, såväl som universalfacket, som är avsett för mer exakta utskriftsbehov och rymmer bara ett ark i taget. Vissa andra skrivare av denna typ kräver att du laddar papper från enhetens baksida eller kräver att du lyfter andra sektioner, vilket ibland innebär att du måste dra ut enheten om den är inrymd under en hylla eller ett skåp. MF267dw gör det så enkelt som att fälla ner det främre facket och ladda rätt media. Mitt enda klagomål på den här fronten är att universalfacket kan vara svårt att hitta om skrivaren är placerad på en lägre hylla eller yta, men mitt användningsfall krävde inte den mer exakta matningsmetoden, så den var inte så stor av en buzzkill.

Prestanda/anslutning: Snabb och pålitlig

Med ursäkt till träden vars trämassa jag var tvungen att offra (och sedan återvinna) för denna recension, är jag över 500 sidor djupt nere i utskrifter, ibland upp till 60 åt gången för att testa skrivarens gränser, och hittills är detta sak bara fortsätter. Canon hävdar att det kan uppnå hastigheter på upp till 30 sidor per minut (PPM). Mina tester har hittills visat att det var exakt fallet, med det varierade något beroende på om jag skrev ut ett grafiktungt dokument eller ett enkelt textdokument. Även efter alla dessa utskrifter har jag inte haft ett enda fall av pappersstopp och hittills har utskriftskvaliteten varit konsekvent från början till slut. Som nämnts ovan var det ganska enkelt att ställa in MF267dw för att användas trådlöst, och när den väl var ansluten till Wi-Fi visade det sig att det var enkelt att skriva ut från mina stationära, bärbara och mobila enheter (både Android och iOS, med Google Cloud Print och AirPrint, respektive). Sedan jag satte upp skrivaren för nästan en månad sedan har jag inte behövt ansluta skrivaren igen en enda gång, även efter att vi haft strömavbrott på grund av dåligt väder i området.

Canon Mw267dw

Kopiering och skanning visade sig också vara ganska intuitivt och fördelaktigt. När du laddar dokument i den övre mataren för automatisk kopiering eller skanning avger skrivaren en ljudsignal för att meddela dig att dokumenten är tillräckligt långt i facket. När ett kopierings- eller skanningsalternativ är valt, matas dokumenten automatiskt igenom och matas ut enligt anvisningarna. En snygg funktion som jag har märkt är att skrivaren automatiskt vet om det är ett enstaka dokument eller en hög av dem och avslutar automatiskt skanningen när det inte längre finns källmaterial. Även om det verkar trivialt, kräver vissa allt-i-ett att du klickar på «Fortsätt» mellan sidorna, vilket kan vara jobbigt, särskilt om det är en stor bunt papper som måste skannas tillsammans som ett enda dokument.

Programvara: Behövs inte, men användbar

Skrivaren kan användas nästan helt utan att installera Canons dedikerade skanningsprogram (Canon MF Scan Utility), så mjukvarusidan av den är inte nödvändig. Men om du planerar att utlösa och styra kopierings- och skanningsfunktioner direkt från din dator, vill du installera programvaran. Programmet i sig är ganska okomplicerat och emulerar mer eller mindre menyn och inställningarna som finns direkt på skrivaren, om än i ett lite mer lättåtkomligt gränssnitt. Den kan till och med skicka skanningar direkt till Canons mer robusta skanningsredigeringsprogram, ScanGear, där du kan justera skanningarna för att bättre redigera hur skanningarna ser ut.

Pris: Precis där det ska vara

Canons MSRP för Mw267dw är $249,95. Men i nästan alla online-återförsäljare svävar den runt $190. Om du letar efter en allt-i-ett för affärsbehov är det svårt att inte rekommendera enheten till det här priset.

Canon imageCLASS MF267dw är en robust, pålitlig AIO-skrivare som kan hantera nästan allt du kastar i vägen. Bortsett från eventuella interna komponentproblem som kan uppstå är tonern ungefär den enda återkommande kostnaden, så det är mest att köpa den, ställa in den och glöm den. Den medföljande tonerkassetten är klassad för 1 700 sidor och Canons tonerkassett med hög kapacitet är klassad för 4 100 sidor. Det finns också billigare tonerkassetter från tredje part tillgängliga, vilket ytterligare sänker kostnaden per sida. Som vi kommer att ta upp i tävlingsavsnittet nedan har Brother liknande skrivare i denna prisklass med liknande funktionalitet, men Canons erbjudande är övertygande, även till dess MSRP.

Canon Mw267dw vs Brother MFCL2720DW

Det finns gott om allt-i-ett-maskiner för hem/små kontor, men en av de mest parallella modellerna på marknaden är Brother MFCL2720DW (se om Staples). Skrivaren kostar 230 USD hos de flesta återförsäljare, ungefär samma pris som Canon Mw267DW som har nästan identiska specifikationer. Brother MFCL2720DW laser allt-i-ett kan skriva ut upp till 30 sidor per minut, erbjuder både trådbundna och trådlösa anslutningsmöjligheter, använder en 2,7-tums färgpekskärm för att navigera i menyn och erbjuder ett 250-arks pappersfack. Förutom skanning och kopiering kan MFCL2720DW även ställas in för faxning och har inbyggd dubbelsidig utskrift för dubbelsidig utskrift. Både Brother och Canon har erfarenhet av både professionella och konsumenters allt-i-ett-skrivare, så det finns inget fel val mellan dessa två. I slutändan beror det på personliga preferenser eftersom specifikationerna ensamma förmodligen inte kommer att svänga dig mot det ena eller det andra.


Slutlig dom

Mångsysslare. Canon imageCLASS MF267dw är en robust, pålitlig AIO-skrivare som kan hantera nästan allt du kastar i vägen. Från grundläggande utskrifts- och faxbehov till komplicerade förinställningar för att skicka specifika skanningar till olika personer eller företag, det får jobbet gjort snabbt utan att tappa pengarna. Visst, enheten är ett monster, men det är inget en robust hylla i hörnet av ditt kontor inte kan hålla.

Specifikationer

 • produktnamn

  imageCLASS MF267dw

 • Produktmärke

  Kanon

 • Pris

  495,00 USD


 • Produktens mått

  15,4 x 16 x 14,8 tum.

 • Färg

  Svart

 • Utskriftshastighet

  Upp till 30 ppm (letter), 24 ppm (lagligt)


 • Utskriftsupplösning

  600 dpi

 • Fackkapacitet

  250 ark